Profilový obrázek

olipetra

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Pojedeme k moři
    Pojedeme k moři (2014)
    7.5
    Na to, že se jedná o Jirkův režisérský debut, tak je film opravdu skvěle a originálně natočen! Rozhodně stojí za to se na něho mrknout!
  2. 13. revír
    13. revír (1946)
    7
    Povedená detektivka plná skutečných i neskutečných zvratů je označována za jediný film-noir natočený v naší zemi. Rozhodně svými hereckými výkony zaujmou Jaroslav Marvan v roli inspektora Čadka, ale zejména Dana Medřické, jejíž Frony je excelentní.
  3. Pán a sluha
    Pán a sluha (1938)
    7.5
    Co všechno způsobí jedno dědictví, které má ovšem jeden malý háček, jednu malou podmínku :-) Skvělý Jindřich Plachta zde exceluje v roli zcestovalého "sluhy" Chytráčka, který se po dlouhé době vrací do vlasti z Jižní Afriky. A zaručeně Vás pobaví!
  4. Babička
    Babička (1940)
    7.5
    Velmi povedené zpracování nejznámějšího románu Boženy Němcové. V roli babičky exceluje skvělá Terezie Brzková! No a ty uhrančivé oči Gustava Nezvala, hned bych jim podlehla :-) Navíc se v roli bláznivé Viktorky přesvědčivě předvedla Jiřina Štěpničková. Prostě a jednoduše, tento film by měl patřit k povinné "filmové" četbě!
  5. Poslední muž
    Poslední muž (1934)
    8
    Zábavný film se skvělým Hugo Haasem, který se opět zamaskoval ve staršího muže. Zaručeně se pobavíte i trochu dojmete! Jedná se o první filmové zpracování divadelní hry F. X. Svobody, jehož následovníkem byl v roce 1947 Poslední mohykán pod taktovkou Vladimíra Slavínského s Jaroslavem Marvanem v hlavní roli. V porovnání těchto dvou filmů vychází mladší kolega o chlup lépe, ale oba filmy mají samozřejmě něco do sebe!