Profilový obrázek

Kick077

Michal

Komentáře 92

Od nejnovějších
  1. Rapl
    Rapl (2016)
    9
    Z mého pohledu jedna z nejpovedenějších kriminálek, která byla u nás vytvořená. Už Cirkus Bukowski se mi dost líbil a major Kuneš si skutečně zasloužil vlastní seriál. Líbilo se mi jak nenásilně to působilo. Hynek Čermák je v roli prostě perfektní a ostatní jeho postavu skvěle doplňují.
  2. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    9
    V pohodě plynoucí Marvelovka, která obsahuje až překvapivě dost akce vtipu i nápadu. Poměrně dlouho mi trvalo, než jsem se k ní dostal a o to větší asi bylo překvapení jak je to dobrý film, který rozhodně nezaostává za ostatními známějšími díly od Marvelu.
  3. Natěrač
    Natěrač (2008)
    2
    Český televizní film, který se dal koutkem oka sledovat jako doplněk k jiné činnosti. V podstatě mě za celou dobu nezaujal a plnou pozornost bych tomu asi nevydržel věnovat. Nepůsobilo to přirozeně a komedii se to přibližovalo spíš jenom z dálky. Jednou rozhodně stačilo.
  4. Jen trošku štěstí
    Jen trošku štěstí (2006)
    5.5
    Celkem průměrná komedie, která je komedií jenom místama. Je tam pár zajimavých momentů a na jedno shlédnutí to celkem i uteklo, ale nedá se říct, že bych se na to plánoval podívat ještě jednou. Podobných filmů už jsem viděl několik a většinu si nepamatuju ani podle názvu, ani podle příběhu, myslím, že tenhle mezi ně zapadne zanedlouho taky.
  5. Mistři hazardu
    Mistři hazardu (2005)
    7.5
    Povedena komedie, která se na začátku rozjede a pak zastaví až na konci. Hlavní dvojice spolu se silným generálem Lee nemá problém s řešením žádného problému a do všeho se vrhnou po hlavě. Kdo od filmu nečeká nic oduševnělého, skvěle se pobaví a odpočine.
  6. Vyprávěj
    Vyprávěj (2009)
    9
    Velmi povedený český seriál, díky kterému se dá alespoň trochu nahlédnout na život v době, kterou jsem nezažil a znám ji jenom útržkovitě z vyprávění ostatních. Dobové ukázky na začátku každého dílu dobře doplňují, nebo spíše uvádějí následující příběh, který se odehraje. I přes tu spoustu dílů se mi nestalo, že bych se někdy nudil, nebo měl pocit, že díl nepřinesl nic nového.
  7. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)
    6
    Odvážná Vaiana patří spíš k průměru. Celkově animované filmy moc nemusím, ale jsou takové, které mě chytnou (třeba doba ledová). Příběh normální, ničím extra nevybočuje, hlášky sice občas sou, ale moc jich neni a docela dost mi vadili ty písničky, kterejch tam bylo až příliš. Dokoukat to sice šlo bez problému, relativně to uteklo, ale reprízu asi neudělam.
  8. Brubaker
    Brubaker (1980)
    9
    Film z vězeňského prostředí, který se svým nápadem a zápletkou vymyká nad ostatní. Perfektně zpracované i zahrané. Odolný ředitel, který se snaží napravit pokřivené vězeňství v americe, až obdivuhodně sebejistý a neohrožený a i přes rozsáhlé změny si dokázal získat přízeň prakticky všech vězňů.
  9. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    9.5
    Opravdu hodně povedený válečný film. Dobře a přehledně zpracované jednotlivé příběhy, které tvořili dohromady děj. Celé to bylo podtržené perfektní muzikou, která nenechala ani na chvilku vydechnout. Viděno v Imaxu, kde to teda taky stálo za to. Rozhodně doporučuju.
  10. Samotáři
    Samotáři (2000)
    7.5
    Tenhle film je z mého pohledu až překvapivě oblíbený, sice je tam docela dost povedených scén i vtipů, zvlášť Macháček je super, ale jinak bych film do top pořadí asi neřadil. Přikládam to ovšem tomu, že film je z roku 2000, takže to zřejmě byl v té době trochu posun v českém filmu a má to ještě dobový přesah pro lidi, kteří to zažili a vnímali. Jinak si oblíbenost a hodnocení nedokážu vysvětlit.
  11. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    9
    Pokračování, které hezky navázalo na předchozí díl a udrželo tempo jedničky. Možná že byl sled událostí ještě rychlejší než u jedničky. Když jsem viděl stopáž před filmem, tak se mi nechtělo věřit, že by bylo možné, aby film utekl a celou dobu si udržel úroveň, ale ukázalo se, že to možné je. Nudit jsem se nestihnul. Navíc veškerá akce byla podaná s elegancí. Jsem zvědavý na trojku. Závěrečná scéna si udělala parádní prostor pro pokračování.
  12. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    8
    Jednička patří k mým nejoblíbenějším pohádkám a dvojka se zařadí hodně blízko k ní. Nejsem si sice jistý, jak moc je to ještě pohádka pro děti, nicméně pro dospělé je to perfektní. Spoustu povedených trefných vtipů i dobře vymyšlený příběh prostě dokáže upoutat od začátku do konce.
  13. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    9
    Filmy inspirované pravdivou událostí patří k mým oblíbeným a Kód Enigmy z této skupiny nijak nevystupuje. Opravdu zajímavé téma, které bylo dost dobře podané. Je pravda, že tam skoro až moc velký prostor měl jeho vztah k ženě, nicméně i to ve výsledku docela hezky pomohlo vykreslit jeho osobnost ve filmu. Určitě doporučuji vidět. I jenom kvůli závěrečným informacím.
  14. Marta a Věra
    Marta a Věra (2014)
    8
    Marta a Věra je seriál v podstatě o třech hercích, pracujících v jedné české firmě. I když je lecos vyhnané do extrému, pořád se na to dá koukat a přišlo mi to celé docela dobře promyšlené. I třeba nápisy na nástěnkách podporující pracovní morálku to celé hezky podtrhovali. Prostě ideální oddechový seriál k obědu nebo večři.
  15. 12 let v řetězech
    12 let v řetězech (2013)
    8.5
    Dost povedený film, který má co divákům nabídnout. Myslím že i když bych pominul jakoukoliv uměleckou stránu filmu, tak by měl film vidět každý už jenom kvůli obsahu, aby získal představu, co vśechno bylo dříve možné. V tomhle filmu je všechno ještě dost dobře pospojované, celé to utíká, upoutá, nikde nenudí a na konci donutí k zamyšlení.
  16. Autobazar Monte Karlo
    Autobazar Monte Karlo (2015)
    7
    Kolísavá kvalita i obsah, ale většinou se zadřilo vymyslet povedené téma a nějak ho celkem vtipně podat. Nedá se čekat žádný hlubokomyslný příběh. Ideální seriál k vyplnění času při svačině. Je pravda, že s příchodem druhé série klesl počet těch povedených dílů, ale rozhodně bych to neviděl tak drasticky jako někteří v komentářích pod videem. Myslím, že svého cíle i zaměření seriálu tvrůci drželi docela dobře celou dobu.
  17. Trpaslík
    Trpaslík (2017)
    6
    O tomhle seriálu moc nevím co si myslet. Kdybych neměl ve zvyku dávat ještě šanci věcem co mě moc nezaujmou ze začátku, tak bych po prvnim díle asi skončil. Dialogy, zvlášť mladších herců mi často připadali dost nepřirozené, ani tam nebylo moc povedených vtipů. Postupně se objevili i docela dobrý nápady, ale na 6 dílů po víc jak půl hodině to pořád bylo málo. Znovu na to koukat asi nebudu.
  18. Marley a já
    Marley a já (2008)
    7.5
    Jedna z povedenějších amerických komedií. Vlastně tam ničeho nebylo moc ani málo, bylo to takové ideálně vyvážené. Psa sice nemám a ani asi mít nebudu, ale stejně se mi líbilo jak procházel příběhem ve filmu i to, jak bylo podané jejich vyvíjející se pouto.
  19. Jak na věc
    Jak na věc (2002)
    7
    Je to zajímavý film, který tedy do komedie zasahuje jen drobně. Nicméně 101 minut uběhlo celkem rychle i přesto, že se toho nějak extra moc nestalo. Příběh prostě plynul. Ani nebylo moc poznat, že se jedná o film, herci byli prostě přirození. Myslím, že stojí za to vidět.
  20. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    9
    Velmi povedený film, který hezky a srozumitelně filmově podal událost, která se před pár lety stala. Viděl jsem i dokument v rámci série leteckých katastrof a čekal jsem, v čem bude film jiný a docela mě i překvapilo, jak tenhle film doplnil již zmíněný dokument. Určitě doporučuji vidět.
  21. Sněhurka a lovec
    Sněhurka a lovec (2012)
    5.5
    Na sněhurku a lovce jsem se podíval, když jsem se chystal na druhý díl do kina, abych byl řádně připraven...Musím říct, že teda nic moc. Přišlo mi, že to bylo tak na pomezí pohádky a sci-fi ve stylu, že by to mohlo zůstat u pohádky, ale z nějakého důvodu se tam občas objevovaly scény plné efektů, které by se hodili spíš do komixového filmu. Navíc to byla docela nuda. O to větší pak alespoň mohlo být pozitivní překvapení z druhého dílu, který byl rozhodně povedenější.
  22. Koupili jsme ZOO
    Koupili jsme ZOO (2011)
    7.5
    Poměrně příjemný americký film, který rozhodně v rámci rodinných komedií patří k těm lepším. Akorát bych tedy byl opatrný s přiřazením ke komediím, protože prvků z komedie tam moc nebylo. Nicméně i přes to celý film hezky ubíhal.V podstatě jediné mínus byl akorát český dabing, který zase naopak nepatří k těm povedeným.
  23. Jak ulovit Dr. Lewise
    Jak ulovit Dr. Lewise (2013)
    8
    Povedená komedie z kanadského přímořského prostředí. Chvilku mi trvalo, než jsem se naladil na tempo a příběh, ale celkově se mi film líbil. Hezké záběry na přírodu. Taková ideální oddechovka, která se klidně může vidět víckrát a neomrzí. Ani se nedá říct, že by příběh byl vyloženě předvídatelný.
  24. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    7
    Film, který zajímavostí a kvalitou rozhodně předčil první díl. Zatímco první díl byl prostě nic moc, V tomhle díle měl děj poměrně i spád a sem tam i nějaký povedený moment, nebo vtipnou hlášku. Zvlášť povedené byly výstupy trpaslíků. Škoda jenom toho konce, který byl takový zvláštní. Nevím, jestli přímo odbytý, ale prostě od té doby, co došli trpaslíci s lovcem k hradu, tak to už nepokračovalo v takovém stylu.
  25. Bermudský trojúhelník
    Bermudský trojúhelník (2001)
    1.5
    Bermudský trojůhelník v názvu bylo to první a zároveň poslední, co mě na filmu zaujalo. Jednu hvězdičku sem dal za hezkou přírodu, protože občas bylo na co koukat. Záběr na pár obydlí a průzračnou vodu byl povedený, že bych tam klidně vyrazil na dovolenou, ale jinak to prostě za moc nestálo. Většinu času sem se akorát přemlouval abych to nevypnul, protože mě zajimalo k jakému konci to dospěje. No nakonec se žádný překvapení nekonalo.
  26. Fakjů pane učiteli
    Fakjů pane učiteli (2013)
    6.5
    V tomhle případě je na místě říct, že je škoda, že sem viděl trailer..zasmál sem se už u něj, a vzhledem k tomu, že v něm byly v podstatě všechny vtipný momenty, tak napodruhý u filmu už to nebylo takový překvapení a ještě k tomu to občas bylo proložený ne moc svižnejma scénama a ne moc dobrejma dialogama, i slovo fack mi přišlo, že se snažili vecpat i na místa, kde by to bejt nemuselo..takže mi nezbylo než vzpomínat na trailer, jak to pěkně běželo tam. Klidně by to mohlo bejt o něco kratší. Každopádně dobrá oddechová komedie. Návštěvy kina nelituju.
  27. Krásno
    Krásno (2014)
    4
    Tak tohle se moc nepovedlo...byla to prostě nuda, střihy byly často delší než by bylo akorát, proto taky ty 2 hodiny..ze kterejch by určitě stačilo i znatelně míň, Ne moc povedenejch vtipů, bylo to prostě takový nic moc. Nejrychlejc uběhlo posledních několik minut, kde se všichni postříleli, to mělo trochu spád, i když u toho si taky nejsem jistej, jestli to bylo nutný. Ale zase na druhou stranu, v podstatě to odpovídá tomu, čeho chtěl Sokol zřejmě dosáhnout a co je v popisu filmu. Bohužel pro hodnocení, ale hodnotim, jakej na mě film dělal dojem, a ne to, jak se držel svýho nápadu.
  28. Pomáhat a chránit
    Pomáhat a chránit (2011)
    7.5
    Takový nenáročný film, kde není důležitý příběh, ale především hlášky a chování postav. Hlášek bylo hodně a často povedené, proto 4 hvězdy. Je to až zvláštní, ale i přes to, jak byl příběh obyčejný a chování některých postav naopak výstřední, celý film mi přišel takový přirozený. Brendan Gleeson působil opravdu věrohodně, svou roli zvládnul parádně.
  29. Trabantem do posledního dechu
    Trabantem do posledního dechu (2016)
    8.5
    Největší obdiv patří asi tomu, kdo dokázal z tak obrovského množství hodin (které určitě během cesty natočili) udělat jenom hodinu a půl dlouhý film. Doufám, že bude i seriál. Jinak záběry hezký, časosběry na noční oblohu byly parádní, i když celkově bych možná zvolil míň záběrů na oblohu a nechal nějaký prostor popisu průběhu cesty. Když to přeženu, tak v průběhu filmu není poznat, jestli se to všechno stalo během jednoho týdne, nebo několika měsíců. Stejně tak není moc poznat, kde zrovna na mapě se výprava v dané části filmu nachází. To bylo v předchozích dílech z Afriky a Jižní Ameriky pojaté líp. Nicméně i tak se na film dívá dobře a jsem rád, že vůbec něco takového vzniklo.
  30. Půlnoc v Paříži
    Půlnoc v Paříži (2011)
    8
    Takový nenáročný film s poměrně zajímavým nápadem. Sice předvídatelný, nicméně to nebyl film, u kterého by to nějak výrazně vadilo. Pěkné záběry Paříže, ideální pro ty, kteří si město prošli, protože si alespoň mohou už navštívená místa znovu osvěžit a připomenout. Docela se hodí mít nějaké povědomí o umělcích působících ve 20. letech minulého století.
  31. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Tenhle filmový počin mě osobně moc nenadchnul. Zvlášť v porovnání s nedávno viděným deadpoolem. Děj je takový rozsekaný, často nelogické věci, vyloženě nesympatický batman v porovnání s trilogií Temného rytíře. Přehršel efektů a akce, která byla ve výsledku dost nepřehledná a dlouhá. Za celou dobu si mě žádná z postav nějak výrazně nezískala a prostě se mi nedařilo nějak proniknout do děje.
  32. Kobry a užovky
    Kobry a užovky (2015)
    7.5
    Kobry a užovky jsem vyhledal jako film kvůli jeho úspěsnému tažení na České lvy, kde získal ocenění ve většině hlavních kategorií. Neviděl jsem všechny ostatní filmy co byly nominované, takže nemohu porovnávat, zda si lvy zasloužil nebo ne, ale musím říct, že skvělé herecké obsazení a výkony posunou do pozadí vcelku jednoduchý příběh, ve kterém se nic moc zvláštního nestane. Nejvíce mě zaskočil konec, kdy se znenadání objevily titulky. Skoro jsem čekal ještě nějaké dovysvětlení příběhu, ale nedočkal jsem se. Zřejmě si to má divák domyslet.
  33. Anděl Páně
    Anděl Páně (2005)
    9.5
    Tenhle film v podstatě od prvního vidění patří k mým nejoblíbenější vánočním pohádkám. A zatím, ani po dalších 10 sezónách vánočních koled mě žádná tolik neoslovila. Celá pohádka je prostě udělaná ideálně, najde si vní každý něco od mladších po starší. Plno povedených momentů i hlášek.
  34. Rudý kapitán
    Rudý kapitán (2016)
    6.5
    Rudý kapitán je opravdu zvláštní film, který se dá vnímat různě. Několik poměrně nechutných scén z něj dělá film spíš pro silnější povahy. Práce kamery a zvuk dohromady dost dobře doplňovali příběh a téma celého filmu. Film trochu postrádal nějakou větší systematičnost v příběhu, spoustu postav, rychlý střih, není nic lehkého se v tom všem vyznat. Minimálně na poprvé. Na konci vlastně ani nebylo zřejmé, jestli Krauz došel k nějakému přesnějšímu závěru, než že kolem smrti muže s hřebíkem v hlavě byly různé podivné okolnosti. Nevím, jestli to byl záměr, aby film vyjádřil bezmocnost nebo nezjistitelnost některých starších událostí porevolučními vyšetřovateli, nebo jestli to bylo prostě nedotažené. Jisté je, že něco tomu prostě chybělo. Také mě trochu překvapilo, jak malý prostor dostal O. Kaiser, který měl mít hlavní roli, ale ve výsledku se ve filmu objevil na pár minut až v konečné fázi. Celkově nemůžu říct, že by mi film přišel nějak špatný, ovšem ani se nedá říct, že by mě nějak výrazně uchvátil. Nesporné ale je, že minimálně kvůli rozšíření obzorů pro ty, co třeba nezažili dobu zachycenou i popisovanou ve filmu, je dobré se na film podívat.
  35. Zaslaná pošta
    Zaslaná pošta (2010)
    8.5
    Hodně povedený film, knížku jsem nečetl, ale film se zdá být jasný a nepřišlo mi, že bych o něco zásadního přišel. Našlo se i poměrně dost vtipných momentů a různých narážek na reálný svět, které do filmu pěkně seděli.
  36. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Velmi povedený komixový film, ve kterém si uměj udělat srandu nejenom ze sebe. Je to vyloženě oddechová záležitost, kde si má člověk jenom sednout, koukat a poslouchat. Hlavně nemyslet a nečekat na nějakou intelektuální zábavu. Je to prostě taková show na kterou se kvůli efektům a zvuku rozhodně vyplatí vyrazit do kina.
    • povedené zpracování pomocí dvou dějových linií, které se na konci protnou
  37. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Povedený film se zajímavým tématem a parádní přírodou. V kině to celé mělo perfektní efekt díky kameře i zvuku. Rozhodně se vyplatí v kině vidět. I přes to všechno jsem ale u filmu postrádal nějaké větší vzbuzení zájmu nebo emocí. Proto hodnocení 80%. Všechno je zdánlivě bez chyby, ale po zhlédnutí se nic zvláštního neděje..
  38. Svatojánský věneček
    Svatojánský věneček (2015)
    6.5
    V porovnání s ostatními pohádkami Jiřího Stracha mi tahle přišla slabší. Sice měla nějaké lepší chvilky, ale celé to prostě nepůsobilo moc dobře. Minimálně v konkurenci ostatních letošních pohádek.