Profilový obrázek

kath

Kateřina Rýdlová

Komentáře 23

Od nejnovějších
  1. Zkažená mládež
    Zkažená mládež (2007)
    9
    Tady musím říct, že se jedná o film, který vždycky patřil, patří a nejspíš nějakou chvíli ještě patřit bude mezi mé nejoblíbenější. A jak už tady napsal někdo přede mnou, není jen pro ty, pro které základka a v ní banda tupých spolužáků s boxerem v kapse nebyla zrovna procházka růžovou zahradou (obzvláště procházka od šaten ke třídě a od třídy do kabinky, na záchod, že?!) Na základní škole se to u nás pochopitelně vyskytlo taky (na jaké se šikana nevyskytuje), i když mě konkrétně se tenhle problém vyhnul docela obloukem, brala jsem tenhle film vždycky jako dobrý varování před tím pověstným ‚zavíráním očí‘ a ‚děláním mrtvého brouka‘. Bavil mě děj filmu, bavili mě herci. Kdo neviděl, doporučila bych i asi sedm hodinových ‚filmů‘ životy poté (či jak se to nazývá). Já dlouhou dobu ani nevěděla, že něco takového vůbec je a musím říct, že jsem byla ráda, že jsem je objevila. Myslím, že by se tohle v rámci nějakým VkO a VkZ, Dě nebo SV či podobných blbostních předmětech na základních školách pouštět mělo. Jak to skončí, asi každý věděl už za první dvacítkou minut filmu, ale to u mě nic nemění na tom, co jsem napsala. 90%
  2. Náš vůdce
    Náš vůdce (2008)
    7
    Film jsem viděla poprvé ještě na základce, v devítce, když nám ho pustila učitelka na hodině dějáku. V tý době jsme to brali spíš asi jako super, neučíme se, všichni nohy nahoru a spát. Před pár týdny jsem si na něj vzpomněla a říkala jsem si, že to vlastně nebyl zase tak blbej film a kromě toho jsem se dívala na Kobru 11, kde jsem zahlídla herečku, která hrála i tady v ‚našem vůdci‘. Ten film je super. I když si myslím, že bych na začátku celého dění byla spíš na straně Mony, které se to už od začátku (a právem) nezdálo. Nicméně to měl být jen nevinný experiment během nějakého tematického týdne, koho by to napadlo, že ta škola studenty najednou tak chytne. Za mě 70%. Myslím, že by se to dalo natočit lépe v tom směru, aby to opravdu ‚bralo dech‘.
  3. Kult hákového kříže
    Kult hákového kříže (1998)
    10
    Tak jo, přiznám se, že jsem se na tenhle film koukla hlavně kvůli Edwardu Furlongovi, kterého jsem jako mladší naprosto „žrala“ v Terminátorovi dvojce. Pochopitelně mi trvalo asi pět minut, abych zapomněla i jíst popkorn a zhruba 118 minut aby se z toho stal jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec (I když stále zůstávám věrná fanynka Funny Games z roku 2007). Tenhle film mi otevřel vrátka mezi filmy jako Svatý boj, Romper Stomper, Šišanje, Skin, This is England a všechny podobné ‚skin rasista filmy‘. Jinak pochopitelně oba Edwardové perfekt a některý scény jsou fakt dobře natočený, sem tam i se špetkou humoru viz scénka „zakousni se do toho obrubníku“ nebo „je tu jenom jedno, nenávidět negry“ (a záběr černocha s bílým ubrusem na palici hrajícího si a člena ku-klux-klanu. Konec mě pochopitelně ubil asi nejvíc, i když nebyl zrovna dvakrát nečekanej.
  4. Pojedeme k moři
    Pojedeme k moři (2014)
    5
    Tak v první řadě musím říct, že mi přišlo skvělý, když jsem od Jirky Mádla slyšela, že jezdili do různých krajů, když vybírali hlavní role, aby se nemohlo stát, že by se nějaký kluk nemohl z důvodu velké vzdálenosti bydliště od místa konání castingu zúčastnit. Rozhodně se to vyplatilo, protože klučinové jsou působili ve filmu hrozně sympaticky. K samotnému filmu - asi to nebylo úplně to 'moje', musím říct že jsem se chvílema docela nudila, zároveň jsem se někdy smála jak blázen. Na celým filmu nejzajímavější bylo asi, že u nás v ČR by byl taxikář, kterej vezme dva (asi) desetiletý kluky, hodinu s nima pak čeká před barákem, pak se vesele vydá za cizím autem a nakonec po nich ještě ani nechce zaplatit. Fakt jsem se u toho zasmála, zrovna u nás (ha-ha). Njevíc mi bylo ve filmu líto asi Hariska a jeho maminky, jsem ráda, že to s nima dopadlo tak, jak dopadlo.
  5. Flicka
    Flicka (2006)
    7.5
    Na samém začátku filmu mi Katy připomněla mě, valná většina mých testů dopadá stejně. Nicméně jakmile se Katy dostává domů je to rázem něco jiného. Taky bych si přála ještě skoro za tmy ráno vyběhnout z domu rovnou do stáje a koukat na východ slunce ze sedla, ale tohle je spíš ten "filmový život". Jakmile se na obrazovce objevila Flicka, bylo jasné, kam se bude dále děj ubírat, ale i přesto mě chvílemi přepadávaly pochybnosi, jak to nakonec všechno s Flickou dopadne. Nicméně i já, přestože jsem velký fanda tragicky-končících filmů, jsem byla spokojena a s úsměvem jsem vypínala televizi. A těšila se na další hodinu jezdectví.
  6. Alinin sen
    Alinin sen (2005)
    6.5
    Podle mě má německo obecně hrozně hezké rodinné filmy, nebo aspoň hodně těch, které jsem viděla, byly podle mého hodně vydařené. Jsem velký milovník koní, takže k tomuto filmu mě přitáhli hlavně oni, krásní koně, krásná příroda, trošku průhledný příběh, ale při nedělní deštivé neděli docela hezká a příjemná podívaná.
  7. Hunger Games: Vražedná pomsta
    Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
    9
    Na Hunger games 2 jsem byla nedávno v kině a musím říct, že když jsem si to nedávno pustila doma, byl to skok. V kině si prostě všechno užijete víc a v hunger games to platí obzvlášť, už jenom když sledujete boláky naskakující hlavním hrdinům z otrávené páry. Peeta svým způsobem vyzrál a Katniss se stále neumí přetvařovat, ale rozhodně je dvojka o mnoho lepší než jednička. Musím říct že se těším na třetí díl a potom na jeho druhou část.
  8. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    9
    Hrozně dlouho jsem neměla o Hunger Games ani ponětí a když mi potom s nadšením kámoška vyprávěla (a přidávali se k ní další a další) bránila jsem se zuby nehty. Ale pak jsem (asi nějakým omylem) narazila na trailer na netu a za pár minut už mi běžel film na počítači. Já osobně z celého filmu můžu nejvíc Woody Harrelsona, kterého mám ráda od doby co jsem s ním viděla poprvé zombieland, ale jinak je mi herecké obsazení sympatické až na chudáka Peetu, u kterého si sice nemůžu pomoct, ale není mi sympatický. Jinak film-úžasný. Jak už napsal někdo přede mnou, kdyby se v aréně řezalo 24 dospělých, nemá to tu atmosféru a ten nádech, který to má, když se tam vraždí 24 dětí a adolescentů. Rue mi bylo moc líto, ale 3 vyhrát nemůžou (víceméně by neměli ani 2) a to že dřív nebo později se mezi ty dvě něco postaví, bylo jasné. :)
  9. Trust
    Trust (2010)
    3
    Podle popisu filmu, že by byla "znásilněna" v tom slova smyslu, jak si to každý vybaví, když se znásilnění řekne, nebo že by jí šel přímo "po krku" psychopat, se mi zrovna nezdá. Holka sotva 15 se seznámí přes net, neví s kým, Charlie je perfektní, fotky které jí posílá, jak kdyby je sehnal přes google vyhledávač obrázků, pak se s ním vesele sejde, to že mu je ve skutečnosti 40 je jí ve finále jedno, to že jí dá spodní prádlo jí nepřijde divný, do hotelu s nim taky jede...film vyloženě blbý není, ale ta holka mě doháněla svojí blbostí k šílenství, 10 minut před koncem filmu chytne záchvat pláče, protože si uvědomí, že jí milej zlatej Charlie neměl rád.
  10. Okrsek 13
    Okrsek 13 (2004)
    10
    Tak tenhle film můžu zaručeně kdykoliv a kdekoliv a nikdy u něj nebudu moct nic dělat protože když ho zapnu tak z něj prostě nemůžu spustit zrak, dokud neběží závěrečné titulky a u jeho pokračování Okrsek 13: Ultimátum je na tom u mě naprosto stejně. Film je k prasknutí nacpaný bezva parkourovýma honičkama, skvělou hudbou a kromě toho David Belle i Cyril Raffaelli jsou prostě fešáci.
  11. Žáby k zulíbání
    Žáby k zulíbání (2006)
    6.5
    příjemný film, který můžu vidět po páté, desáté i dvacáté a pokaždé ho vždycky dokoukám a s úsměvem pak i třeba lovím někde mezi DVD druhý díl. Jako vegetarián a milovník zvířátek jsem holkám v záchraně slípek samozřejmě vždy fandila, film doprovází příjemná hudba, sympatičtí herci a Fredova parta mi trochu připomíná mé spolužáky z prvního stupně na základní škole. Lepší to může být vždy, ale horší taky, pro mně lehce nadprůměrná příjemná rodinná podívaná. :)
  12. Need for Speed
    Need for Speed (2014)
    9
    Byla jsem překvapená. Očekávala jsem jsem prostě jen další dvě hodiny plný rychlých aut a akce, ale nakonec to bylo mnohem lepší, než jsem čekala. Děj byl předvídatelný od začátku až do konce, ale pokud se na film nejdete dívat s nějakým převelkým očekáváním, myslím, že nemůže než jenom příjemně překvapit. Super obsazení, chvílema i humor, já jsem nadmíru spokojená, s úsměvem na tváři dávám 90% a film doporučuju! Děkuji moc KINOBOXU, že jsem na to mohla jít, bylo to supr!
  13. Keith
    Keith (2008)
    9
    Tohle je přesně jeden z filmů, na které se dokoukám a potom půl hodiny a někdy i víc hledám a hledám filmy, který by těmhle byly alespoň trošku podobné. Sympatičtí herci snad ve všech rolích v čele s mým favoritem Jesse McCartneym. Asi od půlky filmu jsem čekala, jak film skončí (nechci spoilerovat), ale pevně jsem doufala v to, že se pletu. Nepletla a ve finále jsem za to byla i ráda.
  14. Lidice
    Lidice (2011)
    5.5
    Film jsem viděla v kině před x měsíci, když nás na něj donutili jít učitelé dějepisu místo jednoho dopoledne ve škole. Těšila jsem se na něj a musím říct, že v tomto případě přísloví "Nechval dne před večerem" docela sedí, protože zklamal víc, než jsem myslela, že bude moct. Co se týká nějakých zbytků, co ve mě občas po shlédnutí filmů zůstávají, nezůstalo ve mě vůbec nic a to už asi 10 minut po tom, co jsme opustili sál. Jednoduše myslím, že taková tragédie se dala natočit mnohem více procítěně, aby ji mohli víc procítit i diváci. Na můj vkus příliš suché a bez jakékoliv příchuti.
  15. Deset důvodů, proč tě nenávidím
    Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)
    9.5
    Vždycky, když na tenhle film koukám, je mi trochu líto, že s Heathem už žádný nový film neuvidíme, protože podle mě mu role Patricka Verony hrozně slyší a s Julií Stiles ještě o něco víc. Jsem ráda že tentokrát tvůrci opomněli vecpat do filmu co nejvíce nadržených půlhodinových scén, takže jedinou stupidní věc, kterou ve filmu nacházím, je prázdný prostor v hlavě Joeyho Donnera a chvílemi teda i "roztomilé" Bianky. Za mě 95%, je to film který jsem zkrátka viděla nespočetně krát, ještě nespočetně krát ho uvidím. Nesmrtelné Heathovo pěvecké dílo, které si vždycky pouštím v originále, i když jinak film sleduji s dabingem mě také jen tak neomrzí a celým filmem se táhne tak příjemná atmosféra, že si ho ráda pustím kdykoliv.
    • obsazení
    • HEATH
    • hudba
  16. H2O: Stačí přidat vodu
    H2O: Stačí přidat vodu (2006)
    5
    Mám tento seriál ráda, už jen proto že je perfektní k příležitostem, když se potřebuji třeba učit nebo uklízet a nechci mít kolem sebe úplné ticho. Před pár lety jsem z něj nemohla spustit oči, nevynechala jsem jediný díl a pamatuji ještě dny, kdy jsem čekala do 11.20 v noci abych se koukla na dva díly co dávali. Upřímně jsem i očekávala, že třeba udělají jeden celovečerní film h2o, jako měli třeba kouzelníci z Waverly nebo Hannah Montana, nakonec z mého vysněného celevečeráku h2o byl jen 90i minutový "film" sestříhaný asi ze 4 různých dílů. Co se týká postav, moje nejoblíbenější byl vždy Ash (jako malá jsem milovala koně), později už to byl Zane, pro změnu jsem nikdy nemohla vystát Charlotte. Sem a tam je slyšet nějaká vtipná hláška, je to pohodovej seriál na oddech. :)
  17. On je fakt boží!
    On je fakt boží! (2008)
    7.5
    Já osobně můžu tuhle příjemnou oddychovku vidět kdykoliv a kdekoliv. Připomíná mi to mojí základku, kdy jsme byli v šesté třídě úplně "vyplesklý" jít pozvat někoho tancovat na diskotéce na škole v přírodě. Příběh je sice předvídatelný a konec je ten "typický" happyend, ale ruku na srdce, kdyby to neskončilo tak jak to skončilo stylem "všichni žili šťastně až do...teď" tak by to nebyl tak super, lehký filmík jako ulitý na ty dívčí večery s pizzou, manikůrou a filmem.
  18. Pohlaď kočce uši
    Pohlaď kočce uši (1985)
    8
    Moc příjemný film, kterého jsem viděla asi půlku u babičky na chalupě a který jsem hned po příjezdu domů vyhledávala, abych ho mohla shlédnout celý. Můžu říct jen to, že při sledování takových filmů mě vždy zamrzí, že jsem se nenarodila o pár let dřív, třeba bych netrávila tolik času koukáním na filmy, jejich komentováním, hraním her na pc nebo prostě jen zevlováním doma a radši bych šla ven, lézt někam po stromech a trhat třešně.
  19. Mrtví a neklidní
    Mrtví a neklidní (2013)
    7.5
    Tak tenhle film mě bavil :D Byla to taková romantická zombie pohádka s dobrým koncem, kterou bych nějak okořenila, ale možná vlastně ani nebylo proč, protože takové, jaké to bylo, to bylo lepší než jsem původně očekávala a zároveň to bylo tak na pohodu, že jsem se při tom stihla naučit na test z fyziky, mile překvapil filmík...i hereckým obsazením, já osobně jsem se nad trošku přihlouplým výrazem Nickiho rozplývala celý film. :)
  20. Texaský masakr motorovou pilou
    Texaský masakr motorovou pilou (1974)
    9
    Přesně jak napsal někdo přede mnou "ORIGINÁL JE JEN JEDEN" (uživ. tarantino). Hrozně mě mrzí, že jsem tenhle texaský masakr viděla až jako poslední ze všech, které už od té doby stačil někdo natočit a předělat. Po té dlouhé dlouhé chvíli ve filmu, kdy jsem musela poslouchat bzukot motorovky, a potom znova a znova, jsem myslela, že mi bzukne taky, ale ve výsledku mnohem ne/příjemnější výsledek než všechny ostatní známé texaské masakry dohromady.
  21. Šikana
    Šikana (2001)
    7
    Tenhle film, ke kterému jsem se dostala přes seznam filmů, ve kterých hraje Michael Pitt (který ani tedy-aspoň mne-tedy určitě nezklamal) mě bavil tak od druhé poloviny. Přijít si prostě jen tak s návrhem někoho zabít, nic nepromyslet a pak to "prostě jen tak udělat" je skvělý -.- není divu, že to dopadlo, jak to dopadlo, když se pak se svým dílem ještě chlubím skoro na potkání. Podle mě je to film spíš si k němu sednout a učit se, nebo vařit, nebylo to nic, co bych nějak zvlášť prožívala, nicméně věřím, že jsem ho neviděla naposled.
  22. Funny Games USA
    Funny Games USA (2007)
    9.5
    Tímhle filmem se u mě na počítači rozjela dlouuuhá éra filmů s Michaelem Pittem. Michael se na tyhle role totiž nesmírně hodí a vypadá skvěle. Ze snímku jsem nespustila oči od samého začátku až do konce a bylo jedno, jestli pět minut v kuse koukám na to, jak se někdo zvedá ze země nebo dalších pět minut koukám na krví "zaflákanou" obrazovku a přemýšlím, jestli už konečně ukážou čí hlava byla ustřelena. Ovladač-podle mě naprosto geniální-jen upevňuje tu moc a sílu, kterou chlapci nad touhle "vtipnou hrou", takže podle některých lidí tahle zbytečná možná i stupidní hračka u mě rozhodně na hodnocení neubírá (na rozdíl od mě strašně nesympatickému Timu Rothovi). Třešničkami na dortu jsou potom rozhovory Paula se mnou a jeho šibalské pohledy do kamery, které mě maximálně vtáhly do děje a ano, spousta lidí řekne že je to úchylné, nechutné, ale asi to budou ti lidé, které tento film prostě zaujmout ani nemůže, když zde nedělá jen pachatele z herců, ale z diváků jejich komplice.