Verush

Veronika Kusková

Komentáře 43

Od nejnovějších
  1. Thelma
    Thelma (2017)
    3.5
    Jeden z mála filmů, co jsem málem nudou nedokoukala. Táhne se to jako vyžvejkaná žvejka, která ani není tak šokující jak by asi chtěla být. Minimum mluvy mi v tomhle případě nevadilo, rádoby umělecké obrazy, které ve mně nezanechaly naprosto nic. Jedna hvězda za konec, ten se mi líbil, udělat z toho krátkometrážní film tak na 20 minut, naprosto by to stačilo, ale natáhnout to na 2 hodiny, když se tak 90 minut nestane naprosto nic, co by stálo za zmínku, to je fakt síla.
  2. Jack staví dům
    Jack staví dům (2018)
    2
    Ne, ne, ne, ne. Einstein definuje šílenství jako dělání stejné věc znovu a znovu s očekáváním jiných výsledků. Tak proč jsem se znovu dobrovolně pustila do dalšího Trierova blábolu. Same s*it movie by movie. :D Nicneříkající artový výjevy, kterých s postupující stopáží přibývá až do stavu, kdy mám chuť film přetáčet, protože koukat minuty na útržky z válek a koncentráků fakt nepotřebuju. Konec, který vypadá jako by mu dealer omylem prohodil pilulky na maniodepresi za nějaký svinstvo. No prostě je to celý špatně, nuda k uzoufání a doufám, že to bylo na dlouhou dobu moje poslední setkání s tímhle dánským pošukem.
  3. Srdcová sedma
    Srdcová sedma (1998)
    6.5
    Nechápu jednu věc. Proč by dvě celkem pěkný holky byly s hnusným, otravným, nudným, neúspěšným, ulhaným, absolutně nepřitažlivým chlapem. Tahle skutečnost mi pokazila celkový dojem, jinak je to nenáročná oddychovka se zajímavou zápletkou, ale určitě stačí vidět jednou.
  4. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    7
    Jsem ráda, že můžu jít sem tam na nějaký ten film od csfd, protože zrovna na tenhle bych sama od sebe nešla a asi bych si ho ani nikdy nepustila a byla by to chyba, protože tohle fantasy se, podle mě, povedlo.. Klasický příběh o lásce, přátelství a 2 zlých královnách, které jí nepřejou, takže se opět bude muset láska snažit, aby zvítězila.. Líbily se mi efekty, Charlize neměla chybu a celkově bylo obsazení celkem sympatické.. Závěrečná píseň byla perfektní.. Doporučuju..
  5. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7.5
    Jedna hvězda je za to, že to bylo tak milionkrát lepší než Muž z oceli.. Druhá za tu příjemně temnou atmosféru dolpněnou perfektním soundtrackem, třetí je za to, že Ben Affleck nebyl tak hroznej a já už dokážu žít s tím, že už nemůžu koukat na Christiana.. :D A čtvrtá za to, že si to prostě podle mě 4 zaslouží.. Líbilo se mi to.. :)
  6. Šéfové na zabití 2
    Šéfové na zabití 2 (2014)
    2
    Jedna z těch zoufale nevtipných komedií, kdy nechápavě kroutím hlavou, jak se hodnocení vůbec mohlo dostat přes 30%. Zasmála jsem se jednou a to spíš z lístosti.. Podobných "bláznivých" komedií se v poslední době vytvoří hromada, ale jen velmi málo z nich za něco stojí.. Měli skončit u jedničky a já bych byla relativně spokojená a ne mě zas přesvědčit, že moje neoblíbenost komedií má své opodstatnění..
  7. Silent House
    Silent House (2011)
    3.5
    Nápad není špatnej.. Ale proč je proboha 70 minut 80-ti minutovýho filmu tak strašně nudných.. Semtam jsem musela kus přetočit, protože to se fakt nedalo.. Ta holka je tak neskutečně hloupá a navíc se chová jako, no řekněme, nesmyslně.. Přitom se s tím dalo pracovat, to rozhodně, ale ne minutovou stopáží, kdy je záběr na tmu, jakože prostě nic jen tma a nic se nestane, žádný baf, pointa, prostě jen tma.. Takže takhle (tohle) ne, přátelé..
  8. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9.5
    Nářez... Totální pecka.. :D Tohle byla pořádná komiksová jízda s dobrým fórkem, kterej mě úplně oddělal, v každý větě.. Přesně takhle jsem si to představovala a dostala jsem to, co jsem chtěla.. Nemám absolutně, co vytknout.. Nejlepší "marvelovka" vůbec, už to stejně potřebovalo nějak oživit všechny ty upjatý (až na Iron mana) hrdiny .. :) Ryan Reynolds u mě hodně stoupnul a pokud by byla "dvojka," vůbec by mi to nevadilo..
  9. Jessabelle: V tváři démona
    Jessabelle: V tváři démona (2014)
    4
    Nepřišlo mi to tak hrozný, co se příběhu týče.. Ano, už to tu bylo tisíckrát, ale zpracování nebylo nejhorší.. Nebýt hlavní herečky.. Myslím, že kdyby ve filmu místo ní hrál umělý fikus, dopadlo by to líp.. Tak hroznej výkon jsem neviděla už hodně dlouho. Když na to omylem šla do kina, asi bych snížila ještě o hvězdu, takhle doma, když jsem u toho mohla hrát Angry birds, se to ještě dalo..
  10. Vykolejená
    Vykolejená (2015)
    6.5
    Vůbec to není špatný film, jenže většina lidí zřejmě čekala, že se bude válet smíchy u každý druhý scény.. Mně to vyhovovalo tak, jak to bylo, dobrý příběh, v mnoha scénách jsem se s Amy ztotožňovala a opravdu se mi líbí, že to není žádná typická hubená, blonďatá kočička, ale úplně normální ženská.. Doporučuji jako nenáročnou oddychovku.. :)
  11. The Babadook
    The Babadook (2014)
    7.5
    Nějak jsem se v průběhu filmu nemohla rozhodnout, kdo mě děsí víc - matka, dítě nebo strašidlo.. Hezky si toto prvenství přehazovali a hodnocení kolísalo mezi 3 a 4 hvězdami jako na houpačce.. Ale bylo to dobrý, zvuky, trhavý pohyby, šílenství, účel to splnilo, já se bála.. A nebylo k tomu potřeba 10 000 "jumpscarů," jen prostě pořádně vytvořit tu atmosféru.. Závěr trochu slabší, takže nakonec zůstanu u 3*, ale jinak celkový dojem dobrý..
  12. Livid
    Livid (2011)
    0.5
    Panebože, to byla srajda.. 60%, vážně?? Nechápu.. Už po první půl hodině jsem všem herců přála smrt, nejlíp hned, aby to skončilo a já mohla jít koukat na něco lepšího, třeba do pračky.. Ne fakt, fakt to bylo strašný.. Ujetej příběh, hlavní hrdinové s IQ velmi velkého houpacího koně (povídá se, že je tam poklad - hej, tak to je na 1000% pravda a hned tam musíme jít a náš život už od teď budou jen samí pečení jednorožci).. Rozčilovalo mě to od začátku do konce, za kterej tu jednu dám, páč to bylo celkem originální, ale víc ze mě tahle pitomost nedostane..
  13. Fontána
    Fontána (2006)
    2.5
    Koukali jsme všichni na stejný film? Já teda viděla něco tak nudného a nelogickýho, že nechápu, kde se vzalo tohle hodnocení..
  14. Cabin Fever
    Cabin Fever (2002)
    1
    To byla zas jednou blbost.. Všichni se chovaji jí jak dementi, jedna sprostá nadávka střídá druhou, dialogy dost často nedávají smysl, že bych byla napjatá, co se stane dál, to se taky říct nedá, spíš jsem prosila ať už to skončí a navíc je to pekelná nuda..
  15. Smrti napospas
    Smrti napospas (2006)
    3
    To byla nuda.. Furt jsem musela sledovat jak dlouho to má ještě trvat.. Film nebyl ani pořádně vysvětlený.. K tomu extrémně nesympatická hlavní herečka a je z toho "never more"..
  16. Mum & Dad
    Mum & Dad (2008)
    7.5
    Hodně zvrácený film.. Nebyla to vyloženě mučící klasika, hodně se tu zaměřuje i na psychickou stránku věci.. Člověku se ani nechce věřit, že by se to fakt někde mohlo dít.. Co se asi těm lidem honí v hlavě??.. Navíc výborně obsazené - herci si se svými postavami skvěle sedli a to úroveň filmu dost zvyšuje.. Jsem spokojená.. :)
  17. Lovci myšlenek
    Lovci myšlenek (2004)
    6
    Mě se to líbilo.. Až do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je padouch a to na filmu oceňuju.. :) Samozřejmě se tu objevilo klasické stupidní chování postav typu: Jdu sama pryč od všech, když se tu potuluje zabiják, atd.. Sice zmršili konec, ale i tak to je za 3*..
  18. The Shrine
    The Shrine (2010)
    6
    V tom Polsku se ale dějou věci.. :D Zdlouhavý začátek, film se ale pak pěkně rozjel a bylo na co koukat.. Škoda malého rozpočtu, mohla to být 5* podívaná a hlavně by mohli obsadit někoho jiného než tu příšernou hlavní herečku, kterou jsem měl chuť zabít.. (Sice měla ty kecy ve scénáři, ale to už její problém :D) Ale i tak se mi to líbilo.. :)
  19. Srbský film
    Srbský film (2010)
    Zvědavost byla silnější než znechucené komentáře.. A ano, je to jeden z filmů, na které se už nikdy nepodívám, ale jednou to člověk zvládnul.. Šokující - ano, zvrácené - rozhodně.. Pokud by tohle někdo zařadil do svých oblíbených filmů, které rád pouští přátelům, myslím, že by nebylo něco v pořádku.. Nevím, co si myslet o režisérovi, který něco takového natočil.. Nemyslím, že se jednou ráno probudil a řekl si: "Páni, mám skvělej nápad na film.. To bude pecka." Ale těžko říct.. :D Mrzí mě, že to působilo tak hrozně prvoplánovaně.. Nastrkat mezi nechutný a násilný scény rádoby umělecké obrazy a zakončit to maximálním klišé.. I když poslední 2 věty mě docela dostaly.. Asi takhle.. Viděla jsem, stačilo mi, mažu z disku..
  20. Nevinnost
    Nevinnost (2011)
    8.5
    Moc dobrý film.. Emocionálně vypjaté, dokreslené podmanivou a skvěle se hodící hudbou.. Nevím, proč se režisér tak snažil o překvapivou pointu, na mě by to zapusobilo i bez ní a daleko víc.. I přesto jeden z nejlepších českých filmů poslední doby..
  21. Pařba na třetí
    Pařba na třetí (2013)
    6.5
    Stylově mi mnohem více sedla jednička a dvojka.. Nejvíc jsem se nasmála při potitulkové scéně.. Vtípky dobrý, ale hodně to vyžírá předchozí díly.. Ale i tak důstojné zakončení vynikající trilogie..
  22. Koupili jsme ZOO
    Koupili jsme ZOO (2011)
    8
    Musím hodnotit minimálně 4*, přestože tomuto žánru moc neholduji.. Sice to přičítám na vrub momentálnímu psychickému stavu, ale to nevadí.. :D.. Milé, zábavné, dojemné.. Spokojenost..
  23. Lesní duch
    Lesní duch (2013)
    1.5
    Bože.. Takovýhle dementní filmy budou jednou můj konec.. :D Zas jeden z těch, kdy jsem záporáka prosila, aby je už všechny oddělal a byl konec.. Originál (ano, musím to prostě srovnávat) měl svoje kouzlo, bylo mi tehdy asi 6, takže to na mě celkem dolehlo, ale tohle teda ne.. Slizounský obsazení, dementní chování a překlišéovaný až na půdu.. Pardón, do sklepa.. Krve tam ale bylo opravdu hodně, na tom se vyřádili a u poslední scény jsem se slušně nasmála, takže za to jednu dát musím, ale víc ze mě tahleta zbytečnost nevyrazí!!..
  24. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    9
    Na tenhle film jsem čekala už od té doby, co se o něm začalo mluvit a těšila se taky dost.. A právem.. Wan se opět ukázal jako horror master.. :D Skvělé lekačky, doplněné odpovídající hudbou z toho udělali prvotřídní záležitost.. Jednu* srážím za konec, to byla, podle mě, chyba.. :)
  25. Mocný vládce Oz
    Mocný vládce Oz (2013)
    4
    Když koukám na animák, musí být buď super sám o sobě nebo vtipnej.. Tenhle nebyl ani jedno.. Nudné, otravné, kýčovité, přeslazené.. Pro děti vhodné, ale od takovéhleho drahého "velkofilmu" jsem fakt čekala něco víc..
  26. Lovci a oběti
    Lovci a oběti (2015)
    8.5
    Rozhodně povedenej film.. Prostě Češi a akční dramata, tedy dramata všobecně, to by nám šlo.. Pokud by se točili filmy aspoň takovéhle úrovně, budu spokojená.. Dobré herecké výkony, hlavní hrdina mě přesvědčil, že je fakt po krk ve sra*kách a vážně jsem s ním soucítila.. Zaujala mě i výborná práce s kamerou.. Spokojenost..
  27. Kazatel
    Kazatel (2011)
    6
    Parádní akční oddychovka.. Mělo to všechno, co od takového filmu čekám.. Sympatické (fešné) obsazení, hnusný obludy a zasazení do církevního prostředí se mi taky líbilo.. Takže spokojenost..
  28. Zmizení
    Zmizení (2013)
    9
    Hodně smutno mi bylo, když se začaly objevovat závěrečné titulky.. Silný příběh, napětí až do poslední chvíle, výborně zahrané (Hugh si u mě zas trochu šplhnul po Bídnících.. :)) Přes 2 hodiny dlouhý snímek uteče jako voda.. Takže, víc takovýchto dobrých věcí..
  29. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    9.5
    Už jen úvodní znělka ve mně vyvolává pocit euforie.. Po shlédnutí 1. série, která byla neskutečně chytlavá, jsem se rozhodla si nejdřív přečíst napsané knihy a pak pokračovat a to se mi vyplatilo, získala jsem mnohem lepší orientaci v postavách, opravdu jich není málo, i v celkovém příběhu. Nutno ovšem říct, že BBC si se zpracováním poradilo skvěle a nemůžu říct, že by byl seriál horší než knížky.. Pro mě jsou jak knihy tak seriál jednou z nejlepších, spíš nejlepší ve svém žánru a možná i celkově.. Nejde nemilovat!.. :D
  30. Aparecidos
    Aparecidos (2007)
    2
    Většinou film dokoukám, ale tohle bylo moc i na mě.. Prosila jsem, ať už to skončí a tak trochu jsem čekala, že mě to unudí k smrti.. Pokud chci koukat na blbečky, kdy součet jejich IQ nedá dohromady ani dvouciferný číslo, chci, aby to byli fešáci a aby tam byla aspoň krev.. A tady není ani jedno, ani druhé.. Akorát po sobě furt štěkaj a ve španělštině zní i milé slovo jako nadávka, když ho vyplivnou, nadávají si, chovaj se jak dementi, atd.. Sakra, tenhle film mě nějak vytočil.. :D
  31. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    8.5
    Na film jsem se těšila a nezklamal.. Solidní příběh, s dostatkem emotivních scén, osekaný o většinu klasických amerických válečných klišé. Naturalistické syrové scény působily reálně, samozřejmě až na závěrečných 20 minut, kdy se kosí jak o život a vybuchnuté granáty lidi ani neškábnou, ale taková drobnost mi nemohla zkazit dobrej film.. Jako bonus mě mile překvapilo, že Shia dokáže zahrát (dobře) i něco jinýho než ufňukance s roboautem.. A prostě - tanky a můj oblíbený Tiger, takže to by bylo, aby se mi to nelíbilo.. :D
  32. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    10
    Jeden z filmů, který mi tatínek pouštěl jako dítěti.. Takže nejde, abych ho nemilovala.. :D Fantastický sci-fi, který, i přes svůj věk, je stále tím nejlepším, co jsem z tohoto žánru viděla..
  33. Šmejdi
    Šmejdi (2013)
    8.5
    To, že jdou lidi zlí, to je všobecně známo, ale tohleto už je čistej hyenismus.. To snad ani nemůžou být lidi s rodinou, co pracují pro tyhle firmy.. A na druhé straně senioři, kteří se chovají jak malé děti a ikdyž moc dobře vědí, co se na podobných akcích odehrává, jedou a nechají se podvést znovu a znovu.. Děsivý dokument o tom, čeho jsou lidi schopní pro peníze a nebo i jen pro zábavu.. Jistě, mohlo by to být méně emotivní - to bylo hodně prvoplánované, ale tenhle typ emocí snad na starší lidi zapůsobí víc než vědecké rozbory.. Tak snad tenhle film bude k něčemu a dostane se tam, kam má..
  34. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    9
    Naprostá spokojenost.. Z 1. kapitána jsem nijak urvaná nebyla, ale tohle mělo všecko, co od akčního scifi čekám.. :) Šlapalo jak hodinky, akce střídá akci, pár klasických vtípků, příjemně temná atmosféra.. Pokud to takto půjde dál, rozhodně proti trojce nic nemám, ukázka vypadala zajímavě, takže se už teď těším..
  35. Divoké historky
    Divoké historky (2014)
    9
    Možná, ale třeba taky ne, to bylo mým momentálním rozpoložením, ale na mojí naštvanou náladu sednul tenhle film jak prdel na hrnec.. :D Černočerná komedie popisuje situace z normálního života vyhrocené do totální absurdity a podané tak vtipným způsobem, že snad nejde, aby se to člověku nelíbilo. Doporučuju.. :)
  36. Mami!
    Mami! (2014)
    3.5
    V tomhle filmu se u mě neustále střídali WTF momenty s náznaky, že by to zas tak hrozný být nemuselo.. Ovšem nevhodně dlouhá stopáž to už zabila úplně, posledních 30 minut jsem pořád koukala, kolik je, a když už to sakra skončí.. Nesympatická mamka s absolutně protivným hlasem, která dokáže přehrát snad úplně každou scénu mě doháněla k šílenství.. Nápad opravdu zajímavý, ale zpracování nepovedené.. Nepřidal tomu ani prvoplánový sountrack, který prostě chtěl těžit ze slavných songů.. Jednou a dost!..
  37. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    4.5
    Jaj, to byla zas jednou nuda.. 1. polovina extra nudná a v té 2., když se to snažili dohnat a vyrovnat, to zas bylo zmatené a přeplácané.. Když mě nebaví ani totální demolice NYC, je někde chyba.. Možná u mě, to nevyvracím, ale vzhledem k mé lásce k "manům" jako je Bat, Iron nebo X, to možná tak úplně ve mě nebude.. :-D Trošku to zachranilo to, že Superman je celkem fešák, ale nijak zvlášť.. Další už ne, děkuji..
  38. Tísňová linka
    Tísňová linka (2013)
    8
    Dobrej film.. Chvilkama jsem se dokonce přestala soustředit na Halleyny óbr vlasy a jako přikovaná to sledovala.. Jistě, i tady se nevyhnuli pár klasickým klišoidním věcem, ale nakonec ty malé nedokonalosti to dělají tím, čím to je. Až na ně tomu ale nemám v zásadě moc co vytknout a navíc, únosy dětí jsou dost vděčný téma, se kterým většinou uspějete .. Akční, napínavý jak blázen, soucítila jsem s Abi a fakt jí přála, aby to zvládla a navíc neotřelý nápad tísňové linky.. Good job.. :)
  39. U Konce světa
    U Konce světa (2013)
    6.5
    Nebylo to špatný.. Docela jsem se i nasmála, zvlášť v 1. půlce, pak už to šlo dolů, ale ve srovnání s přechozími filmy - Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, to prostě nebylo ono.. Ale jinak je to ideální odpočinkovej film na večer.. :)