pavel-svoboda

Pavel Svoboda
56

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihomoravský, Brno-venkov, Česká republika



    Líza, liščí víla
    Líza, liščí víla (2015)
    8
    Připodobnil bych to trošku k filmu Amélie z Montmártu. Tím prostředím mi to alespoň velice připomínalo. Jinak se jednalo o velice povedený příběh, v kterém je pár nečekaných úmrtí a celkově spousta ukázkových charakteristik netradičních lidí. Tím se to odlišuje od klasických filmů, protože ukazuje existenci i poněkud bizarních lidí a typu uvažování. A hlavně ten pohádkový nádech celého filmu. Má to prostě co nabídnout.
    Frequencies
    Frequencies (2013)
    7
    Ze začátku velice zajímavý film, který se mi velmi líbil. Především to bylo myšlenkou, různých frekvencí, které ovlivňují život, štěstí, úspěch. Jedná se o pěkné a nadčasové téma navíc spojené s romantickým námětem. Škoda jen, že to nebylo lépe dokončené. U konce jsem poněkud ztratil nit a celkově se zhoršilo i mé porozumění, co tím jako chtějí říct. Na konci mám ale z filmu pěkný dojem, ačkoliv jsem mu u konce tolik nerozuměl.
    Absurdistán
    Absurdistán (2006)
    9
    Velice pěkná reflexe moderní doby, která ukazuje na možný vývoj člověka. Stejně jako u nás v Česku se nerodí děti, vede tento stav k tomu, že tu budou dětí ostatních, třeba ani ne Čechů. Tolik tedy k myšlence, jinak se jedná o velice vtipnou komedii u které jsem se náramně pobavil. Navíc se zde objeví velice pěkná myšlenka cestování v čase zmrazením. Takže uvěřitelný, vtipný a k zamyšlení.
    Všemocný
    Všemocný (2011)
    10
    Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, který jsem si pustit i po letech znovu. Kdo by nechtěl být chytrý jako Eddie a se svými schopnostmi zbohatnou na burze, napsat knížku přes noc nebo cokoliv jiného. Stále doufám, že najdu něco podobně zajímavého. Škoda, že mě seriál až tak nechytl, našlo se ale pár podobných filmů jako Transendence a Lucy. Vím, že podobné léky už jsou, ale ty vedlejší účinky mě trošku odrazují.
    Pohádky na dobrou noc
    Pohádky na dobrou noc (2008)
    7
    Z mé strany to byla pěkná filmová oddychovka s některými vtipnými momenty. Nezapře to, že se jedná o americkou komedii s klasickým romantickým klišé a trapnými záporaky. Když se člověk přes toto všechno přenese a nehledá nějaké vysoké filmové dílo, tak se jako já celkem zabaví.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci