fogs

Vojtěch Jirsák

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    Nádherné zpracování témata 2. světové války. Oskar Schindler v podání Liama Neesona je nezapomenutelný. Nacista co si dělal přátele na vysokých místech, aby mu jeho laskavost někdy vrátili. Díky těmto laskavostem zachránil život několika židům. Podle mého názoru nejlepší Spielbergův film!
  2. Trainspotting
    Trainspotting (1996)
    10
    Vidět tenhle film znovu a dokonce na filmovém plátně v kině pro mě bylo neuvěřitelným zážitkem. Skvěle propracované postavy, vynikající humor, skotský přízvuk - to všechno filmu dodalo jeho kouzlo, které mi v dnešních filmech často chybí. Ačkoli film pojednává o nepříliš líbivém tématu - drogách - a ke konci pomalinku klesá jeho rychlost a spád, je to film, který zaujme a jen tak se vám z hlavy nevykouří. Právem patří do mé 10 nejoblíbenějších filmů :)
  3. Dr. House
    Dr. House (2004)
    10
    Konec? Cože? Už? Všichni lžou, takže ani tohle není konec. Ale přeci jen pokračování se k nám asi nedostane, i kdybychom hodně chtěli, jak Mick Jagger jednou řekl: "You can't always get what you want." House je velice silný charakter, kterého si zamilovalo spoustu lidí, ale doopravdy: byl to sobecký a zatrpklý zmetek, který však uměl skvěle pobavit, ale i poučit; o tom, že drogy jsou špatné! Lehce zvládl zastínit ostatní postavy, ale třeba Wilson tam byl vždycky taky a bez něj by byl House poloviční. Nakonec snad všichni odpustí, někdy zdlouhavé diagnostiky všech možných nemocí, ze kterých jde hlava kolem. Po těch 8 řadách mě stále každý díl fascinoval, takovou moc nemá hodně seriálů téhle doby. Díky a tleskám :)