Profilový obrázek

muzz

Komentáře 150

Od nejnovějších
  1. Sully: Zázrak na řece Hudson
    Sully: Zázrak na řece Hudson (2016)
    8
    Všechny filmy režírované Clintem Eastwoodem jsou vždycky potěšením. Tom Hanks předvedl jako vždy totálně profesionální výkon, na každý film se přepečlivě připravuje a snaží se vžít do role. Film, ačkoli je přesně podle skutečné události, je pěkně dramatický a svižný. Taky ukazuje, jaké svinstvo je pojišťovnictví jako takové. Kapitán je opravdový hrdina, jakých si právě Clint Eastwood v posledních letech všímá a točí o nich filmy.
  2. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
    Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)
    8
    Já teda nemám Melu Gibsonovi co odpouštět :) Jako režisér opět nezklamal, občas sice vidí všechno černobíle (zlí Angliané versus hodní Američané, nebo zlí Angličané versus hodní Skoti, popř. Evropané v. Mayové, apod) ale filmy jsou vždy udělané poctivě, věrohodně a jsou zábavné. Tento film je navíc podle pravdy, aniž by někomu stranil. Kdo nemá rád historii a válečné filmy, asi se bude nudit. Svoji holku nechte radši v cukrárně.
  3. Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    7
    Bruce Willys je výborný, vždy připravený zemřít a říct přitom vtip. Bruce Willys je výborný, i když má vlasy! Výborný je ovšem i Alan Rickman (Der Terorrist). Svěží film, dramatický a vtipný, těžko zařadit, jestli je to čistě akční komedie nebo co vlastně. Prostě film s Brucem Willysem :) co potěší každý rok (nebo jak často to dávaj!?) :)
  4. Zjizvená tvář
    Zjizvená tvář (1983)
    8.5
    Al Pacino ve vrcholné formě své kariery. Skvostná režie, scénář (že se na tom podílel i O.Stone, jsem nevěděl - sice parchant, ale jinak velký profík) i herecké výkony byly super. Takový film lze skouknout opakovaně snad každý rok, nikdy nezklame. Michelle Pfeifer svým výrazem trochu připomíná sestru Inu z Nemocnice n.k.m. :), ale jinak všichni herci jsou top.
  5. Ostře sledované vlaky
    Ostře sledované vlaky (1966)
    7
    Byl bych opatrný s tvrzením, že jde o nejznámější český film v zahraničí (skoro nikdo to nezná) :) Film se nám líbí hlavně proto, že obsahuje doslovnou poetiku knihy mistra Hrabala, a vše je postaveno na vynikajících výkonech herců (i roztomilého neherce Neckáře). Osobně miluju scény s Josefem Somrem s razítkem a Brodského se svatováclavskou orlicí na limuzíně :)
  6. Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly
    Piráti z Karibiku – Prokletí Černé perly (2003)
    7
    Kdyby Johnny Depp jednou neřekl v nějakém rozhovoru, že další a další díly dělá hlavně pro svoje děti, nikdy bych nepochopil proč tohle dělá. Jednotlivé díly této ságy jsou lehce zaměnitelné, když si pustím od půlky jiný díl, není poznat téměř žádný rozdíl. Ale výprava, scenérie, akčnost, to je provedeno neskutečně pěkně a profesionálně. Prostě kravina, která může pobavit. Děti to milují.
  7. Terminátor
    Terminátor (1984)
    7.5
    Dnes ho shodou okolností dávali v bedně. Je znýt, jak je to technicky starší, analogové animace, i masky. Přesto ale plně vyhovující a skvělé. Kdo to viděl dnes poprvé, musel být uchvácen i kvalitou příběhu, ne nadarmo patří do top ten scifi filmů. Pozoruhodná shoda s filmem Shining, kde do rozbitých dveří škvírou prostrčená ručka šátrá po zástrčce :)
  8. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    6.5
    Já prostě tyhlety propagandistický filmy na objednávku nemusím. Oskar Schindler místní židy prostě zneužíval, využil situace, jinak mu byli zcela u brusele. Zachraňoval je pouze tehdy, když se mu to hodilo do výroby. Válka je zlá a historie je pěkně kroutící se svině :)
  9. Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
    Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy (1981)
    7
    Jak říká správně doktor Sheldon Cooper - přítomnost Indiany Jonese v příběhu neovlivnila vůbec nic, Němci by prostě archu našli, odvezli, otevřeli a umřeli :) Dokonce byl Dr.Jones natolik neúspěšný, že ji nezískal pro své muzeum, ale vojáci ji zašantročili někam do skladu.
  10. Velké ticho
    Velké ticho (1968)
    8
    Vtipné na tomto mistrném westernu je, že se vše odehrálo podle pravdivého příběhu a že tedy jako obvykle opět zlo zvítězilo nad dobrem. Jak již zde zmínil kolega - Klaus Kinski a Enio Morricone kvalitka, mladý Jean-Luis Trintignant taky super.
  11. Divoké husy
    Divoké husy (1978)
    7
    Divoké husy - velitel Col.Mike Hoare (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Hoare), výborný velitel, dnes již p který mimojiné zachránil tisíce bělochů, když v Belgickém Kongu vítězil socialismus s černou tváří (a s mačetou v ruce).
  12. Sedm
    Sedm (1995)
    7.5
    Spojení David Fincher a Kevin Spacey je zřejmě osudové. Brad Pit i Morgan Freeman výborní, Gwyneth Paltrow taky, když byla ještě celá. Frank Underwood for President! :)
  13. Osvícení
    Osvícení (1980)
    8
    Miluju filmy Stanleyho Kubricka, tento film jen potvrzuje proč. Brilantní. Brilantní scénář (mistr Steven King), brilantní herecké výkony, mystika, napětí, ještě mladý Jack Nicholson roztomilý jako vždy, nechybějící happyend v bludišti, prostě pecka. Ještě je dobré dodat, že ve scéně s holčičkami a krví jsou na stěnách umístěny plakáty všech Kubrikových filmů, toho si ale při té hrůze nikdo nevšimne ;)
  14. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    6.5
    On i originál byl dost podivnej :) Ale byl to originál. V tomto, přes slušné herecké výkony a vynikající triky a zvuk, nejde vlastně o nic nového. Pokud nejste puberťák, tak pobaví. Jednou.
  15. Skrytá identita
    Skrytá identita (2006)
    8
    Film nabitý osobnostmi, které podávají vynikající výkony, fakt drama, občas dokonce i vtipné, v podstatě geniální. Jack nezklamal - jako vždy! :)
  16. Rivalové
    Rivalové (2013)
    8
    Film je tak dobrý, že může zaujmout i člověka, kterého formule 1 nezajímá. Má to spád i logiku, navíc je to podle skutečné události. Btw. Niki Lauda je opravdu divnej patron :)
  17. Motýlek
    Motýlek (1973)
    7.5
    Steve McQueen a Dustin Hoffman v životní formě. Román Henry Charriéra je napsaný úchvatně a čte se jedním dechem. Film se mu kvalitou velice přibližuje, a to se jen tak někomu nepovede! Je jedním z těch, co by měl každý vidět. Jen poznámka na závěr - nikdo z nich nebyl nevinný. Přesto se zdá, že francouzská verze spravedlnosti byla o dost drsnější, než si umějí dnešní zločinci představit.
  18. Prázdniny v Římě
    Prázdniny v Římě (1953)
    7.5
    Přesně tak! Prázdniny v Římě vyzařují pohodu starých časů, Gregory Peck je gentleman, princezna Audrey Hepburn je krásná a chová se jak se na princeznu sluší a patří. Teda skoro. Nic vulgárního, ani podbízivě akčního. Krásní lidé v krásné době. A Vespa - no comment! :)
  19. Šíleně smutná princezna
    Šíleně smutná princezna (1968)
    7
    Jedna z nejlepších moderních českých pohádek vůbec. Skvělé herecké i pěvecké výkony,nápaditá výborná populární hudba, která se skvěle hodila do příběhu,vtipné texty a scény, nejoblíbenější čeští herci, rádcové Vostřel a Kemr neuvěřitelní, výborná a krásná (jinak mnou neoblíbená) mladá Helena Vondráčková, kouzelný mladý (a výborně hrající) Václav Neckář.
  20. Noc na Karlštejně
    Noc na Karlštejně (1973)
    7.5
    Film je skvělý po všech stránkách. Námět, scénář, režie Zdeňka Podskalského i herecké výkony všech herců, Slávkou Budínovou počínaje, přes Kopeckého, Libíčka, manžele Brodské a Hanzlíkem s Kolářovou konče. Hudba vynikající, prostě pan skladatel Svoboda a pan zpěvák Matuška. Asi jeden z nejlepších českých filmů vůbec.
  21. Muž se dvěma mozky
    Muž se dvěma mozky (1983)
    5.5
    Film je ideální, když máte tak 37C, jste v posteli a nebaví vás nic jiného, než čumět na telku. Steve Martin hraje jako vždy totálního kreténa, a tak nedoporučuju tuto komedii každému, ne každý tento druh humoru snese. Spíš by se film měl jmenovat Muž bez mozku.
  22. Šílený Max: Dóm hromů
    Šílený Max: Dóm hromů (1985)
    7
    Šíleného Maxe mám rád, protože je to Mel Gibson, i když si v té době nebyl tolik podobný - měl oproti dnešku málo vrásek :) Tuhle pseudopostapokalyptickou rádoby punkerskou legrácku jsme kdysi s vyvalenýma očima sledovali u kamaráda na víkendovém videosession a tento díl byl velmi oblíbený právě kvůli účasti (pop)rockové babičky Tiny. Nedávno byl po letech opět v telce, kdo neviděl, doporučuju!
  23. Království ohně
    Království ohně (2002)
    8
    Originální nápad a scénář, skvělé triky (obzvláště draci vypadají skvěle), dobře zahrané snad všemi herci, svižný děj, dobrá kamera, prostě slušný dramatický scifi film - nejedná se o fantasy, i když jsou tam draci! :) Kdo má rád takový druh filmů - je to trošku apokalypsa, ale jen maličko :), tak doporučuji alespoň jednou vidět!
  24. Poslední cyklista (2014)
    5.5
    Po počítačových simulacích, jako jsou různé lovy jelenů, simulace rybaření či ježdění s bagrem, pak po shlédnutí několika pěkných amerických filmů z lyžařského prostředí, jsem si myslel, že už se nedožiju nějakého pěkného dramatu z prostředí cyklistů. Ale dočkal jsem se, sláva!
  25. Zabriskie Point
    Zabriskie Point (1970)
    7.5
    Bylo by to takové normální road movie s tradiční zápletkou a tragickým koncem, kdyby to ovšem nerežíroval PAN REŽISÉR a originální hudbu nehráli PINK FLOYD, tohle album je mimořádně povedené, včetně skvělého blues, které je autorsky téměř k nepoznání. Must see!
  26. Cid
    Cid (1961)
    7.5
    Krásný velkofilm, špičkové herecké výkony, scéna, všechno opravdovější než je dnes možné. Film, který by měl vidět každý (třeba i pan režisér Troška, aby viděl, jak se to dělá). Navíc film je historicky téměř věrný. Kdyby bylo víc takových jako El Cid, problémy by bydleli někde dál na jihu.
  27. Sbohem, Bafano
    Sbohem, Bafano (2007)
    7
    Byl jednou jeden hodný černoch, který byl zlými bílými jihoafričany lživě obviněn a uvězněn na velmi dlouhou dobu. Žil byl tam také jeden přemýšlivý běloch, který tam náhodou pracoval jako bachař, a všiml si mimořádných kladných charakterových vlastností pana černocha, nu, a když se všechno změnilo, pan černoch se stal skvělým prezidentem (všech lidí bez rozdílu barvy pleti), tak toho bachaře pozval k sobě domů na návštěvu. Nyní už se mají všichni skvěle.
  28. Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    8
    První shlédnutí mne nechalo dost chladným. Tarantinova posedlost zfilmovaným komiksem je dost nepochopitelná, proházení jednotlivých epizod v čase taky nemusí skousnout každý. Ale po čase jsem si uvědomil, že jednotlivé detaily do sebe super zapadají a film (oba díly je třeba brát jako jeden film) je prostě skvělý. Líbí se mi pokaždé víc a víc. Bonusem je pak krásná Lucy Liu.
  29. Já, robot
    Já, robot (2004)
    8
    Brilantně pospojováno několik povídek ze stejnojmenné knihy. Skvělá režie, triky, kamera, Will Smith, prostě naprostá spokojenost s tímto filmem. Kniha patří k základním pilířům sci-fi, nejen proto, že je dobrá, ale i kvůli třem zákonům robotiky, které se dokonce uplatňují při výrobě současných, zatím jen průmyslových robotů.
  30. Četa
    Četa (1986)
    7.5
    Popvé jsem viděl v kině U hradeb, a co jsme jako kluci ocenili, bylo že cenzor zapomněl vymazat zmínku o čs.kulometech, které schovávali mírumilovní vesničani :) Jako všechny Stoneovy filmy byl i tento natočen velmi profesionálně a poutavě. Dnes už vím, že komunista Stone točí všechno hlavně proto, aby pomluvil Ameriku, tento snímek nevyjímaje. S tím se k jeho tvorbě musí přistupovat.
  31. Poslední samuraj
    Poslední samuraj (2003)
    8
    Ken Watanabe je úplně úžasný typ herce, na Japonce je sice až moc hezký, ale přesto ve své roli velmi uvěřitelný. Nádherné verše. A Tom Cruise, který mi nikdy nebyl nijak zvlášť sympatický, byl opět vynikající (jako vždy). Kupodivu film byl zhruba podle skutečné události, což mne potěšilo. Reformy Meidži byly pro samuraje dost brutus :)
  32. Návrat do budoucnosti III
    Návrat do budoucnosti III (1990)
    7.5
    Všechny tři díly byly výborné, ale u tohoto se vždycky těším na ZZ Top, kteří tu s minimálním nalíčením hrají tehdejší country kapelu. A "Clint Eastwood" v podání Michaela J. Foxe je nezapomenutelný. Skvělé hlášky jako vždy! Must See Movie!
  33. Malý velký muž
    Malý velký muž (1970)
    7.5
    Tento film je velice podobný své románové předloze, což je dobře, protože kniha je vynikající. Teprve při čtení této knihy jsem ztratil romantické iluze o rudoších. A Dustin Hoffman se to úspěšně pokusil ukázat i ve filmu, který podle mne patří nejen mezi nejlepší westerny, ale i mezi filmy vůbec.
  34. Bratři Bluesovi
    Bratři Bluesovi (1980)
    8
    Vynikající komedie plná hudby. Živý J.L.Hooker a Ray Charles byli nezapomenutelní, Guitar Murphy s Anetou Franklin a Zappovým saxofonistou (ta mánička, co myla nádobí v tom bistru). A James Brown v nejlepší formě. Skvělé hlášky ve francouzské luxusní restauraci :) Škoda jen, že to nějaké prase přejmenovalo z Blues Brothers na tenhle český hnus. Sice je to správně přeloženo, ale bez špetky citu. Měli to nechat.
  35. Pátý element
    Pátý element (1997)
    8
    Skvělý film, kde je na vysoké úrovni všechno - herecké výkony, scénář, vtip i nádherná hudba. Bruce Willis brilantní jako vždy, a Milla je tam moc krásná. Tohle výborné sci-fi je svým humorem přístupné i lidem, kteří jinak fantastickým fimům neholdují.