Profilový obrázek

Jindyna

Jindřiška Černohorská
1 594

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Plzeňský, Domažlice, Česká republika



    Sněhulák
    Sněhulák (2017)
    2
    Mám hodně ráda celou knižní sérii s detektivem Harry Holem, a tak jsem se na film dost těšila. Kvůli stopáži mi bylo hned jasné, že film musel některé události z románu zjednodušit nebo úplně změnit, což by bylo OK, kdyby změny sloužily ku prospěchu filmového vyprávění. Bohužel výsledek má s knihou společné snad jen název a jména postav. Vše ostatní je jen paskvil, který není ani napínavý, zajímavý a vlastně ani nedává moc smysl, což jsou všechno věci, které knížka měla. Škoda promrhaného potenciálu.
    Tvář vody
    Tvář vody (2017)
    5
    Oscarový pohádkový kousek Guillermo del Tora mě příliš za srdíčko nevzal. Příběh hlavní zaláskované dvojice je předvídatelný až běda a kolikrát zajímavější vedlejší figurky dostávají na rozehrání svých partů trestuhodně málo prostoru. Navíc mi dost vadily logické aspekty filmu jako – největší vědecký objev, který však vědce asi vůbec nezajímá (jediné vědecké bádání na rybákovi provede voják Shannon za pomoci elektrického obušku), nebo neomezený přístup uklízeček do nehlídané a prázdné laboratoře. Za pozornost tak stojí jedině výprava, kterou má mexický režisér jako vždy bezchybně zvládnutou.
    Tři billboardy kousek za Ebbingem
    Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017)
    9
    Pro mě jeden z nejlepších filmů roku 2017. Městečko Ebbing je plné svérázných postaviček, které nejsou černobílé, a v průběhu filmu na každou z nich několikrát změníte názor. McDonaghův chytrý scénář poskytuje hercům kvalitní oporu a ti pak nemají sebemenší problém předvést výkony, které byly po zásluze odměněny zlatým plešounem (kdyby bylo na mně, dostal by ho i režisér za scénář).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+56