memphistto

Michal Špalek

Komentáře 57

Od nejnovějších
  1. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    6.5
    Předchozí thor byl podle mně skvělý, měl jsem vysoké očekávání i tentokrát, ale přiznám se, že jsem se nebavil ani z poloviny, tak jako minule. Vtípky se příliš nepovedly. 3koda, tak snad další thor dopadne lépe :)
  2. Smrt na Nilu
    Smrt na Nilu (2022)
    6
    Rovnou řeknu, že kdo neviděl orient express, tak tohle je bohužel horší. Film neutáhne ani Gadot, která zde nijak neexceluje. Snad další předělávka bude trošku zajímavější a bude se více blížit orient expresu. Rád si počká, protože kriminálky jsou moje :)
  3. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    7
    Zajímavě laděná kriminálka, která by neměla uniknout fandům starších detektivek, které jsou nově přetočeny. Je o něco lepší než smrt na Nilu, ale za shlédnutí určitě stojí. Takže kdo neviděl, šup do toho a myslím, že litovat nebudete. Takže hodnocení jako lepší průměr.
  4. Není čas zemřít
    Není čas zemřít (2021)
    9
    Za mně jedna z nejlepších bondovek, co byly natočené. A to nejsem opravdu žádný velký fanoušek Bonda. Určitě doporučuju ke shlédnutí. A Craig... odešel do důchodu opravdu stylově, kloubouk dolů, tohle se vážně povedlo :) Bond už nikdy nebude jako dřív :)
  5. Tiché místo
    Tiché místo (2018)
    7.5
    Tento žánr rozhodně nepreferuju, ale velmi mile překvapilo. Škoda, že celkový nápad nebyl dotáhnut úplně do konce a přitom chybělo tak málo. I tak se jedná o podívanou, která je zajímavá, svižná a přitom není třeba dialogů. Rozhodně lepší podívaná, než klasické vyvražďovačky :)
  6. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    9.5
    Nejspíš jeden z nejlepších filmů Marvelovského univerza. U mě nejlepší zůstává pořád Thor-Ragnarok :) Ale pořádně není co vytknout... maličkostí, které film posunují dále je spousta a zabírá to. Příběh slušný, tempo svižné..možná těch postav je až moc, ale podívaná na velmi vysoké úrovni. :)
  7. Jumanji: Vítejte v džungli!
    Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)
    7.5
    Zábavná, vtipná komedie, které vlastně chybí jediné - příběh. Paradoxně chybělo málo a mohl se potenciál filmu vyždímat na maximum, ale i tak je to pořád velice slušná podívaná, která neurazí a dokáže pobavit většinu lidí v jakékoli věkové kategorii. :)
  8. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    9.5
    Skvělá zábavná jízda, u které se dá krásně nasmát a přitom je tam dostatek akce, aby byl film pořád zajímavý. U mě jednoznačně nejlepší Thor a jedna z nejlépe propracovaných Marvelovek. NElze jinak než doporučit a jděte se bavit, stojí to za to a nebudete litovat :)
  9. Smrtihlav
    Smrtihlav (2017)
    7
    opět trošku jiný filmařský pohled na válečnou dobu a Heidricha. I přesto je film zajímavý a rozhodně stojí za shlédnutí. Antropoid se mi zdál ale poutavější a dokázal jsem se více dostat do děje. České filmy z této doby mám rád a jsou to lepší co se u nás točí.
  10. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    6
    Trošku nevýrazný film vzhledem k Avengers. Nejsem fanoušek ani jedné strany, ale postavy jsou trochu méně zajímavé, pokusy o vážné dialogy nezajímavé a leader v podobě Wonder Woman a Supermana působí prostě jako by se scénář psal skoro podle tržeb. Za mě nic moc.
  11. Rande naslepo
    Rande naslepo (2017)
    7.5
    Komedie, která dokáže pobavit a neurazit. Bohužel v poslední době mám pocit, že v každé komedii musí nutně hrát roli drogy v jakékoliv formě a bez nich se již režisér nejspíše neobejde. Pokud by tady nebyl opět další návod na užívání, měl by ode mě film hodnocení lepší.
  12. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    6.5
    Dlouho jsem přemýšlel, co si vlastně o tomto filmu myslet. Zajímavé se slévalo v nezajímavé pasáže, které až na konci byly propojeny v jedno z různých časových úseků. Válka sama o sobě je strašná, ale přišlo mi to jako ´jeden z nejméně záživných filmů, ač natočeno to bylo slušně.
  13. Barry Seal: Nebeský gauner
    Barry Seal: Nebeský gauner (2017)
    8.5
    Zábavný, místy až neuvěřitelný film. Tohle se snad mohlo dít jedině v Americe. :D Scénář byl slušný, ale látku šlo uchopit určitě ještě o něco zábavněji. Za mě to za shlédnutí stojí, i když nejspíš jen za jedno a to je škoda, protože film měl na víc. :)
  14. Vetřelec 3
    Vetřelec 3 (1992)
    9
    Všemi zatracovaný třetí díl nebyl až tak špatný, jak se může zdát. Kromě několika horších okamžiků a mezer ve scénáři, je to velmi zajímavý a napínavý počin. Dějově opět nic stejného jako v předešlých dílech, takže těžko srovnávat. Pro mě tudíž těsně za prvními dvěma díly.
  15. Vetřelci
    Vetřelci (1986)
    9
    Pokračování, které je stejné nebo možná i lepší než první díl. Tohle srovnání snese opravdu jen velmi málo dalších serií. Kulisy lepší než v prvním díle, atmosféra více akčnější a scénář stejně překvapivý. Prostě klenot tehdejší doby a ještě dnes na špičce.
  16. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    9
    Atmosféra, kulisy, scénář.. všechno tady vyšlo skvěle. Snad i nejlepší díl z celé série.. i když těžko je zároveň porovnávat, když každý byl úplně jiný. Bylo by zajímavé, kdyby někdo dokázal tento počin udělat znovu s možností dnešních efektů. Nejspíš by to byla skvělá podívaná.
  17. Rychle a zběsile 5
    Rychle a zběsile 5 (2011)
    9
    Za mě jednoznačně nejlepší díl serie, na který se s chutí podívám klidně znovu a znovu. Kdyby nebylo maličkostí a přetažených blbostí, tak by film byl perfektní. Škoda, že se tohle nepovede u spousty dalších filmů. Na shlédnutí a jako akční oddechovku doporučuju.
  18. Jak se zbavit nevěsty
    Jak se zbavit nevěsty (2016)
    4
    Nepobaví natolik, abych si film ještě někdy pustil, ale neurazí, když už si ho pustíte. Myslím, že s trochou štěstí se z toho dalo vymáčknout více,a to i z hereckého obsazení, které nebylo špatné. Bohužel, ten kdo píše k tomuto scénář, by už nikdy neměl psát další... opravdu se nepovedl a zbytečně film shazují jeho chyby.
  19. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    9
    Stará škola v novém kabátku, i takto by se dal popsat tento Rkový počin a je dobře, že to není slátanina pro 12 leté. Kdo od filmu příliš nečeká a chce se jen pobavit bude odměněn víc než chtěl. akce, akce, akce to je náplň celého filmu a jelikož je film kratší stopáže, tak se nestihne ani omrzet. :)
  20. Rivalové
    Rivalové (2013)
    9
    Záživný autobiografický film, plný adrenalinu a závodů. Na tohle se rád zase někdy podívám zvonu (místo současné formule, protože tohle je záživnější) Výborné herecké obsazení, napětí nechybí v žádné části filmu a vlastně ani někdy nejde určit komu držet palce :)
  21. Padesát odstínů temnoty
    Padesát odstínů temnoty (2017)
    1.5
    Kdo tohle vyplivnul ze své hlavy nechápu.. nebo vlastně chápu, bohužel jsem zahlédnul autorku knižní předlohy a její představu dokonalé erotiky opravdu nesdílím. Fil je odpad, nelze se na něj ani pořádně dívat a ani prsa Dakoty to nedokážou zachránit.. mohli aspoň zvolit herečku u které je na co se dívat, ale to by autorka nevydýchala :)
  22. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    9.5
    Celý natěšený jsem na film vyrazil do kina, abych si ho užil na velkém plátně a doufal, že ti, kteří ještě nedokázali pokazit žádnou hru si nenechají rozcupovat publikem film. A za sebe můžu prohlásit, že ač jsem čekal ještě trochu víc, tak film byl velmi slušný a jako fanoušek dávám možná hodnocení výš než ostatní, ale já se na další díl rozhodně těším :)
  23. Pařba o Vánocích
    Pařba o Vánocích (2016)
    5.5
    Je to film s dobrým potenciálem a dle mého díky scénáři poměrně nevyužitým. Osobně nemám rád herce Batemana, dle mého, do filmu nepatří, a kdyby tam nebyl, nic by se nestalo... vlastně kromě zápletky s ajťačkou (skoro jako když si děda najde sexy dvacítku) je tam zbytečně a neudělá nic vtipného. A to je vlastně téměř vš, co mně na filmu vadí, protože některé scény jsou vážně vtipné. Škoda, že je tam tolik zbytečných klišé :)
  24. Speciální jednotka
    Speciální jednotka (2011)
    5.5
    Všechny ty filmy jsou pořád stejné.. Afgánistán, Afgánistán, Pákistán, Afgánistán.. už tam chyběl jenom Írák nebo Írán. Do teď to točili američané a teď zase francouzi. Scénař taky nic moc.. reportérku unese talibán (o to si prostě koledovala), trošku té nevděčnosti během zachraňování, jako by byla naštvaná, že ji vůbec zachraňovali a nakonec trošku té pozitivní nálady na konci. A příště zase znovu (tentokrát by to mohli natočit třebaaaaa Afgánci sami) :)
  25. Vánoční Kameňák
    Vánoční Kameňák (2015)
    2
    Tak tohle se opravdu vůbec nepovedlo. Vtípky suché, scénář mizerný, a vlastně je to film celkově úplně o ničem. Tohle nemá smysl zapínat ani při vaření, když se nedíváte. Pokud můžete, vyhněte se tomu obloukem a pusťte radši znovu jedničku. Při té se zasmějete aspoň trochu.
  26. Ninja Assassin
    Ninja Assassin (2009)
    6.5
    Rychlé, svižné, zajímavé, ... prostě akční podívaná, připomínající devadesátky. Místy možná až trochu brutální a rozhodně se nešetří digitální krví. bohužel slušnou podívanou shazuje místy velká nelogičnost a nerealističnost, která by takovému filmu slušela o něco více.
  27. Ben-Hur
    Ben-Hur (2016)
    4
    Upoutávka na tento film je naprosto dostačující, nic víc nestojí z celého filmu za shlédnutí. Je to slátanina a patlanina a vůbec nechápu jak tohle někdo mohl vypustit do světa. Chybělo mně tam už jen to, aby to režíroval Mel Gibson.. aspon to ukřižování by bylo zajímavější...
  28. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7.5
    film je pochopitelný i pro ty, kdo předchozí díly neviděli. Vizuální efekty na slušné úrovni a scénář by mohl být o chlup nebo 20 lepší. Fanoušci série si určitě přijdou na své a ti, kteří se rozhodnout kino navštívit, tak asi litovat nebudou, ale je tam prostě ale...
  29. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9.5
    Milé,záživné, děj se sune dál a není tam typický stereotyp podobných animáků. Prostě taková dětská kriminálka s občasnými velmi legračními scénami, kterým vévodí dopravní inspektorát (jako ze života) :)) Těším se na dvojku, protože nepochybně bude. Za shlédnutí určitě stojí.
  30. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    6
    Velmi průměrná komiksová adaptace. spousta naprosto nelogických částí, úplně zbytečné postavy a ani omylem se nedá nazvat, že jsou nejhorší z nejhorších. Ten kdo psal ten scénář, by měl vrátit peníze a někam se schovat. JEstli bude mít každý z nich svůj film, tak to bude hrůza. :)
  31. Zoolander No. 2
    Zoolander No. 2 (2016)
    4.5
    Velmi slabý bratříček jedničky. Vtipy a genialita jednotlivostí jsou ty tam a bohužel ten horší zbytek zůstal zachován. Není to ani vtipné, a někdy ani k pousmání. Nechápu jak něco takového mohlo vzniknout, když první díl si zakládal na takové blbosti až to bylo k smíchu, tak druhý díl si zakládá vyloženě na stupidnosti. Ve výsledku můžu za mírné plus považovat pouze odprásknutí Biebra a i to podělali, protože ani to není k smíchu.
  32. Zoolander
    Zoolander (2001)
    6.5
    Ty starší komedie jako je tato jsou stejně nejlepší. Většina filmu za moc nestojí, ale některé scény a vtipy jsou prostě geniální. Na scénu s benzinovou pumpou a s chytlavou písničkou prostě nezapomenu :D :D Prostě je to film k bezmyšlenkovitému pobavení.
  33. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    6
    Tohle je naprosto typický komerční snímek. Rádoby velké scény, spousta efektů a přitom neskutečně mnoho logických chyb. samozřejmě s typickým koncem. Za mě velmi průměrný snímek, který by si zasloužil lepší zpracování. Po vizuální stránce je rozhodně se na co dívat, ale to ostatní nestojí za nic. Snad se jim to bude dařit do budoucna víc.
  34. Husí kůže
    Husí kůže (2015)
    5.5
    Typický béčkový film, který má zajívavou myšlenku. Bohužel není dotažená natolik,aby to film posunulo někam výš. Závěrečná "scéna, souboj nebo jak to vůbec nazvat" je prostě úplně tupá, bez jakéhokoliv logického chápání :D Vím, že od filmu, kde jsou nadpřirozené bytosti nemůžu logiku příliš očekávat, ale to, že na maturitním plese bude úplně celé město a že se zrovna do školy žene mraky potvor je vážně stupidní :)
  35. Stážista
    Stážista (2015)
    7.5
    Příjemný film na odreagování. Herecké obsazení skvělé, pointa zajímavá a provedení přitažlivé natolik, že se zase někdy rád podívám. Ač se film tváří jako komedie, tak jako komedii bych ji zase až tolik neviděl, občas se zasmějete, ale je to spíš oddychovka. Stojí za shlédnutí :)
  36. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    8
    Tenhle film nezklamal, neurazil, ale mohl také ještě o trochu více nadchnout. Prostředí o mexické narkomafii je velmi zajímavé a také přitažlivé. Film si udžuje dávku napětí, zajímavé zvraty a rozporuplný konec. Myslím, že by si zasloužil ještě o trochu více vtáhnout do prostředí mafie a jejich pratik. Začátek byl totiž velice slibný. I přes to všechno je to velice slušný film, který stojí za shlédnutí :)
  37. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    5
    K tomuto filmu se stavím poměrně skepticky. Už v názvu zimní válka - přitom o žádnou válku ve filmu pořádně ani nejde. Dále snaží se být něco mezi pohádkou a fantasy. Ale dohromady není ani jedno pořádně. Rozhodně to není film, na který bych šel znovu. Doba, kdy divák od fantasy filmu očekával pokaždé hláškování už je dle mého pryč a patří to např. ke komiksům, ale cpát to i tam, kde se snaží o rozumné pojetí je prostě blbost. To už by to mohla být rovnou komedie. Mohl to být skvělý film a chybělo tak málo, protože herecké obsazení je výnikající.
  38. Mr. & Mrs. Smith
    Mr. & Mrs. Smith (2005)
    8.5
    Zábavné, napínavé a poutavé :) slušný scénář s výnikajícím obsazením, kdy je přímá dějová linka s vtipnými momenty a občasnou hláškou. Scéna, kdy přijede buginou s hudbou nahlas, vymočí se a vezme si raketomet :D Tohel musel napsat vážně blázen, ale funguje to.
  39. A-Team
    A-Team (2010)
    9
    S chutí se na tohle podívám znovu a znovu a budu se smát u těch stejných pasáží. všem opravdu doporučuju,protoze to stojí za to. Ať už přadstavení jednotlivých herců, kdy začátek okolo helikoptéry je fantastický. Kéž by jenom vyšla dvojka a bylo to ještě lepší a zábavnější :)