Profilový obrázek

Bemiurg

Ivo Mrázek

Komentáře 33

Od nejnovějších
  1. Trollové: Světové turné
    Trollové: Světové turné (2020)
    7
    Zajímavé pokračování čtyři roky starého animáku Trollové, které hraje o něco pestřejší muziku, ale jinak si jede pořád dokola to svoje. Šílená, mega barevná, veselá hudební jízda, která se líbí hlavně nejmenším divákům. Škoda, že se u nás nedá zajít na originální znění, obzvlášť u hudebních filmů bych to ocenil.
  2. 3Bobule
    3Bobule (2020)
    5
    Podle mně to chtělo trochu víc zapracovat na scénáři, ale to je problém většiny českých filmů posledních let. Bohužel tak vzniklo pouze průměrné a dějově dost nudné pokračování, které je tak vlastně zbytečné. A je to škoda, protože zahrané je to dobře.
  3. Palm Springs
    Palm Springs (2020)
    7.5
    Film mně mile překvapil, čekal jsem jen další průměrnou romantickou komedii. Ale nakonec jsem dostal něco, co není ani moc romantické, ani moc komediální, za to však nadupané dobrými nápady i dialogy a moc pěknou hudbou. Jsem spokojen a rád se na to někdy podívám znovu.
  4. Zloba: Královna všeho zlého
    Zloba: Královna všeho zlého (2019)
    7.5
    Povedený fantasy snímek, obzvlášť po vizuální stránce. Když jsem na něj šel do kina, měl jsem trochu obavu, že to bude jen další zbytečné pokračování něčeho, co vlastně ani žádné pokračování mít nemělo. Naštěstí se mé obavy nenaplnily a film je stejně zábavný, jako ten předešlý.
  5. Román pro pokročilé
    Román pro pokročilé (2019)
    2.5
    Nechápu, proč takové filmy vůbec vznikají. A když už tedy vzniknou, tak nechápu, že je někdo pošle do kin. A když už jsou v kinech, tak nechápu, proč na ně lidi chodí. A už vůbec nechápu, proč se tahle konkrétní blbost vlastně jmenuje Román pro pokročilé.
  6. Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    7
    První polovina filmu vleklá nuda, místy to vypadalo jako nějaká laciná televizní produkce. Naštěstí pak nastoupil Rambo v plné parádě, přesně jak ho známe a máme rádi. Škoda jen, že ta dobrá akce nepřišla dřív a nebyla delší. Závěrečné titulky se povedly.
  7. Já, Simon
    Já, Simon (2018)
    7.5
    Love, Simon mi byl doporučen kamarádkou. Prý je to stejná pecka jako seriál 13 Reasons Why. A tak jsem očekával, že to bude typická americká teen blbost, neb jsem zmíněný seriál dokoukal vyloženě na sílu a jeho vysoké hodnocení nechápu. Byl jsem však příjemně překvapen. Ten americkej patos z toho sice kape (obzvlášť na konci), ale jinak je to velice pohodový film, který ani trochu nenudí.
  8. Escobar
    Escobar (2017)
    5.5
    Kvalitně udělaný film, všechny postavy dobře zahrané, ale bohužel přišel pozdě. Kdybych neviděl výborný seriál Narcos, který popisuje život Pabla Escobara dost podrobně, dal bych mu mnohem vyšší hodnocení. Takhle už mi film nemá co nabídnout a je to jen takový lepší průměr.
  9. Jurský svět: Zánik říše (5)
    Jurský svět: Zánik říše (5) (2018)
    7.5
    Kdysi jsem byl z Jurského parku totálně odvařenej. Viděl jsem ho za ty roky už asi pětkrát a pořád stojí za to. A tak je jasné, že si nenechám ujít ani žádné pokračování. Ano, je to sice furt ta samá písnička, ale stále mě to baví. A to je to jediné, na čem záleží.
  10. Maxinožka
    Maxinožka (2017)
    4.5
    Vizuálně pěkné, ale jinak to byla celkem nuda. Miluju animáky Croodsovi, Jak vycvičit draka (2), Raubíř Ralf, Velká šestka nebo Zootropolis, ale asi mám teď kvůli nim trochu nerealistická očekávání. Ale děcka to bavilo, takže ten film úplně marnej nebyl.
  11. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    7.5
    Stejně jako Sebevražedný oddíl, tak ani Liga spravedlnosti nenaplnila má očekávání. Průměrný scénář a hromada digibordelu. Ano, odsejpalo to a celkově mě to bavilo. Ale že bych to chtěl v budoucnu vidět ještě jednou, to ne. Možná nějakou extended verzi.
  12. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    6.5
    Průměrná detektivka s nadprůměrným vizuálem, škoda že se tvůrcům nepodařilo scénář trochu odlehčit. Přišlo mi, že se příliš tlačí na pilu. Hlavní role je dobře zahraná, ale jsem spíš fanouškem Sherlocka Holmese, takže mě nějaký Hercule Poirot nechává chladným.
  13. Příšerákovi
    Příšerákovi (2017)
    4
    Podle traileru jsem čekal další zábavný animák pro děti i dospělé, ale bohužel jsem se spletl. Film je podprůměrný úplně ve všem, nudil jsem se téměř celou dobu. Možná to tak cítím, protože nejsem zrovna cílovka, ale ani děcka z toho nebyly nijak nadšený.
  14. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    8.5
    Marvel opět předvedl, že filmy dělat umí. Ačkoliv Thor nikdy nepatřil k mým oblíbenců, teď mě bavil. Přijde mi díl od dílu lepší. Je to vtipné a hlavně akční od první do poslední minuty. Nudit se rozhodně nebudete. Už aby tu bylo jaro a s ním Avengers: Infinity War!
  15. Blade Runner 2049
    Blade Runner 2049 (2017)
    8.5
    Opravdu dústojné pokračování scifi legendy. Dokonce mi příjde příběhově silnější než první film. Atmosféra je úžasná, vizuál dokonalý. Jedíné co muhu filmu vytknout, je Harrison Ford. Přišlo mi, že ho tam nacpali dost na sílu, jen aby tam byl a nemá vlastně ani co říct.
  16. Emoji ve filmu
    Emoji ve filmu (2017)
    4
    Miluji animované filmy. Většinou jsou totiž originálnější, zajímavější a často i vtipnější, než ty hrané. Ale tenhleten ne! Nic tak povrchního a nudného jsem dlouho neviděl. A to jsem cílová skupina, protože pro děti ten film není a pro "zralé" dospěláky taky ne.
  17. Po strništi bos
    Po strništi bos (2017)
    8
    Pokud se vám líbily filmy Obecná škola, Kolja a Vratné lahve, tak je Po strništi bos jasnou volbou. A můžete vzít do kina nejen rodiče, ale klidně i prarodiče. Všichni budou spokojeni. Škoda že takových filmů, které ukazují svět tak nějak lidsky, nevzniká víc.
  18. Baby Driver
    Baby Driver (2017)
    9.5
    Super akční oddychovka! No není paráda, přijít takhle po práci do kina, vypnout mozek, a bavit se od začátku do konce? Film má herecky opravdu vejšku, ani chvilku nenudí a zvukově perfektně sedí (doporučuji Dolby Atmos). Viděl jsem už třikrát, a určitě ne naposledy.
  19. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    7.5
    Nemám rád válečné filmy, proto ode mne má každý už z principu postih -20%. Ale tenhle se povedl. Film nemá žádná hluchá místa (kromě záběrů z letadel, které mi připomínaly můj pokus zahrát si letecký simulátor - spousta divokého míření, ale ne a ne zaměřit nepřítele). Skvělá atmosféra podpořená dokonalým zvukem (hudbou?). Za mně nejlepší válečný film, který jsem kdy viděl.
  20. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    6
    Další celkem zbytečné pokračování. Filmu by imho prospělo trochu temnější vyznění, ne točit za každou cenu rodinnej biják. Podívaná je to sice parádní, ale hromada logických chyb a občas zdlouhavé nudné pasáže sráží film jen někam k lepšímu průměru. Jsem rád, že jsem to viděl, ale podruhé už na to nepůjdu.
  21. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    9.5
    Za mně ten úplně nejlepší Spider-Man vůbec! Hlavně asi proto, že filmu nejčastěji vytýkané věci považuji vlastně za klady. Záporák super! Proč by měl být pokaždé temnej a děsivej? Prostě tatík od rodiny, kterýho okolnosti donutily dát se na dráhu zločinu. Iron Man a Captain America jsou sice jen taková třešnička na dortu, ale bez nich by to nebylo ono. Že Peter Parker není žádnej superhrdina, ale trapnej puberťák, je vlastně mnohem zábavnější.
  22. Transformers: Poslední rytíř
    Transformers: Poslední rytíř (2017)
    6.5
    Jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Jednotlivé ingredience dobré, ale z výsledného slepence trošku bolí bříško. Smíchat historickou fantasy, podmořské dobrodružství a vesmírnou sci-fi akci je fakt hardcore. Netočili to podle příručky A beginner’s guide?
  23. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    9.5
    Super, Marvel jede! Za mě adept na film roku. Vtipnější než jednička, akčnější než jednička. Kéž by takhle dopadla všechna pokračování. A bonusové potitulkové scény taky parádní a je jich hodně. Ani nevím, jestli jich kdy v minulosti měl nějaký film víc.
  24. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    8
    Není to sice nic pro intelektuály, ale pokud vypnete mozek, čeká vás parádní podívaná. Děj filmu plynule odsýpá, nikde žádné nudné pasáže. K tomu všemu hraje skvělá hudba a duní zvuk Dolby ATMOS, tak co chtít víc. Doporučuji všem a těším se na pokračování.
  25. Mimi šéf
    Mimi šéf (2017)
    5.5
    Není to špatné, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Možná je problém dabing, škoda že se u nás animované filmy nepromítají i v originálním znění. Klidně i jediný den někdy v noci. Ale děcka v sále to bavilo, tak pokud máte malý caparty, můžete je klidně vzít s sebou.
  26. Muzzikanti
    Muzzikanti (2017)
    3.5
    Těžko kladně ohodnotit hudební film, když ta hudba není ani trochu váš žánr. Scéna s Marešem a Hezuckým byla jako vystřižená z Kameňáku, ale pobavila. Naopak parašutistu Koháka jsem nepochopil, to mělo znamenat co? Zbytek filmu takový český standard, nenadchne ani neurazí.
  27. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    8.5
    Po delší době opět ryzí akční film. Stačí při vstupu do sálu odstavit na dvě hodiny logické myšlení a královská zábava je zaručena. Ve filmu není jediné hluché místo, děj příjemně odsýpá a drží divákovu pozornost až do konce, který je otevřený a přímo volá po pokračování.
  28. T2 Trainspotting
    T2 Trainspotting (2017)
    8.5
    T2 se sice kultovnímu Trainspottingu nevyrovná, ale z kina jsem odcházel spokojen. Po hudební stránce opět kvalita, některé pecky už mi rotují v mp3 přehrávači. Některé postavy by si imho zasloužily mnohem více prostoru, ale to je tak to jediné, co bych filmu vytknul.
  29. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    6.5
    Jako fanouška komiksů mě Batman bavil ještě víc než předchozí LEGO Movie. Celé to příjemně odsýpalo, žádná hluchá místa, spousta odkazů na jiné filmy. A potěšilo mě, že se film promítal s originálním zvukem Dolby ATMOS, to bohužel u animáků nebývá zvykem.
  30. Assassin's Creed
    Assassin's Creed (2016)
    8
    Konečně začínají vznikat kvalitní filmy podle herních předloh. Nejprve úžasně vypadající Warcraft: První střet a teď o něco horší, ale také kvalitní Assassin's Creed. Já, jako fanoušek videoher, jsem spokojen. Parádní atmosféra! Doufám, že vzniknou další díly.
  31. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    6.5
    Je to zábavná oddechovka, která si na nic jiného ani nehraje. A podle mě je trojka zase o chlup lepší jak předchozí díl. Nechápu, že tolik lidí hází špínu na filmy Zdeňka Trošky. Vždyť je tolik horších filmařů a téměř nikdo se po nich nevozí. Naopak, někteří sbírají nominace na různé pochybné ceny. Asi tím ventilují svou závist, že na jejich filmy lidi nechodí. :-/