Mr.T

Komentáře 28

Od nejnovějších
  1. Moje tlustá řecká svatba
    Moje tlustá řecká svatba (2002)
    7.5
    Romanťárna, u které se zasmějete a není plná stupidních postav. Sympatická rodinka plná větších či menších šílenců si vás získá a hoďka a půl uteče jako nic. Moje favoritka je stařena neustále válčící s Turky. Někdy mrknu na dvojku, protože jsem zvědav, kam se postavy dostanou. Tudíž za mě úspěch.
  2. Vinyl
    Vinyl (2016)
    8.5
    Čím radši máte 70 léta a poctivý rockenroll, tím více si seriál užijete. Potkáte spoustu starých známých a dýchne na vás poctivá atmosféra 70. let. Je to takový vážnější odvar Vlka, ale prostředí strhne a tuna kokainových orgií může začít. Škoda jen slabšího scénáře, mohl ze seriálu vytěžit ještě více. Každopádně kvalitka.
  3. Hardcore Henry
    Hardcore Henry (2015)
    7
    Film si užijete tím víc, čím více paříte střílečky. Jedná se o jednu dlouhou krvavou lázeň, která se snaží z filmového experimentu prokopnout dveře pro další šílenosti podobného druhu. Filmu se nedá upřít řada nápadů a scén, kdy se pohled z první osoby vyloženě hodí. Po nějaké době se ale tato perspektiva stane trochu stereotypní a člověk hledá něco dalšího, k čemu se upnout. To ale moc nenachází. Humoru je minimum a ani super Sharlto to nezachrání. Přitom koncept si vyloženě o nadsázku říkal. Co je pro mě ale největší mínus, je až příliš velká brutalita. Nejsem žádná cíťa, ale hrátky s nožem už na mě byly až moc explicitní a zbytečně rádobyšokující. Posledních 20 minut je pak pro mě už jenom jeden velký blivajz se zmateným vyústěním. Tudíž závěr je takový, že zhlédnutí nelituji, ale v budoucnu bych prosil trochu odlehčenější uchopení.
  4. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8
    To, co se podařilo Vaughnovi před pár lety v oblasti comicsových filmů, to provedl teď s Bondovkami. Jedná se o svéráznou poctu tomuto tradičnímu anglickému žánru. Dojde na humor i trochu toho adrenalinového násilí podpořeného kvalitním naspeedovaným soundtrackem. Další společný znak s K-A je povedený výběr neznámých mladých herců do hlavních rolí, o kterých určitě ještě uslyšíme. Tito sympaťáci jsou ze zadních řad neomylně jištěni elitní britskou hereckou školou. Firthovi tahle role sedí dokonale a Jackson má po Djangovi další pořádný záporácký zářez. Nejlepší moment filmu je nepochybně masakr v kostele, na ten se hned tak nezapomene. Bohužel k absolutnímu hodnocení mi něco podobně jako u K-A chybí. Uvítal bych více prostoru věnovaného tréninku a organizaci samotné než řešení rodinných trablů hrdiny. Také na závěrečné akci by se dalo ještě trochu zapracovat. Nejlepší Vaughnův film tak pro mě stále zůstává Hvězdný prach. Poučení: odměna od královny pro agenta tajné služby za záchranu světa může být motivující :-)
  5. Ulice Cloverfield 10
    Ulice Cloverfield 10 (2016)
    7.5
    Kvalitní komorní napínák s pár skorohororovými okamžiky. Plusem je super Goodman, mínusem poslední desetiminutovka, která se k filmu vůbec nehodí a slušně kazí celkový dojem. Každopádně název Cloverfield je zcela zbytečný a filmu spíš ubírá než něco dává.
  6. Kolonie
    Kolonie (2015)
    9
    Film, který vám spolehlivě zvedne žaludek. Film, který má neuvěřitelně depresivní atmosféru. Film, ve kterém Emma hraje jak o život. Film, ve kterém Bruhl potvrzuje, že je jedním z nejlepších herců mladé generace. Film, který má jednu z největších filmových sviní za posledních pár let v podání neskutečného Nyqvista. Film, který musíte vidět. Film, který si zaslouží plnou palbu jako máloco jiného.
  7. Rudý kapitán
    Rudý kapitán (2016)
    7.5
    Zjevení v českém filmu. Nejlepší tuzemská kriminálka za posledních 10 let. Líbilo se mi to více než žánrově příbuzná Pouta a Ve stínu. Už úvodní titulky naznačí, že se odehraje něco výjimečného. Kdybych měl vypíchnout jeden bod, je to atmosféra. Tenhle špinavý a reálný rok 1992 doslova pohltí a nepustí. Spousta odkazů a detailů, které celý svět oživují a člověk se může jen tak kochat. Další silnou stránkou jsou herci. Dokonce i Suchoš v sobě vykřesal dobrého herce a Kaiserova bitka v bytě vás taky určitě nenechá chladným. Světe div se, i těch několik akčních scén nevypadá vůbec trapně, všechna čest. Jedinou drobnou výtku bych měl tradičně ke scénáři. Některé motivace a činy mi přišli ne úplně reálné a dobře zdůvodněné (dálnice, konspirační schůze, kolejiště). Lepší vykreslení kolegů v kanceláři by taky neuškodilo. Každopádně za mě silný nadprůměr a film dokazující, že i v našich podmínkách se dají natočit technicky perfektní věci.
  8. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    6
    Tohle se moc nepovedlo. Hodně očekávaný střet 2 velkých ikon mohl dopadnout podstatně lépe. Nenapadá mě nic, co bych mohl vyzdvihnout. Paradoxně z ústředního trojlístku na mě nejsilnější dojem zanechala WW. To je ale asi paradoxně i tím, že měla nejméně prostoru :-) Affleck jako Batman nakonec uhrál se ctí jenom pod jedním naštvaným výrazem. S Balem, který uhrál i zhýralého Waynea se to prostě nedá srovnávat. Cavill je špatný a v jedné scéně, kde se pokoušel brečet, jsem pomalu brečel taky :-) Lex ujde, což mě taky překvapilo :-) Lois zbytečná. Největší průser je bezesporu scénář. Vůbec nechápete, proč postavy dělají to, co dělají a o co Luthorovi jde. Existenciální střed se vyřeší pomocí kouzelného slůvka Martha a všichni jsou najednou nejlepší kámoši. Další slabou stránkou je akce. Je špatně sestřihaná a postrádá jakýkoli silnější moment. Výjimkou je nástup Trinity za zvuků řízné vypalovačky. Samotný souboj je pak jeden klasický digiguláš, kde Batmanovo role spočívá v uhýbání střelám. WW ho bojově totálně válcuje, což je taky trochu smutné. Snydera by měli co nejdřív vyměnit, bude to jen horší. Prostě za mě zklamání, ale zas nejsem takový ortodoxní fanoušek, aby mi to nějak trhalo žíly :-) Kategorie vidět a zapomenout :-)
  9. Spotlight
    Spotlight (2015)
    7.5
    Kvalitní novinářské drama, které vám o církvi řekne více, než byste si možná přáli vědět. Občas se člověk sice trochu ztrácí ve změti jmen a pojmů, ale detektivní pátrání jede jako parní válec a nikdy nezaškobrtne. Plusem také je, že odboček do soukromí postav je minimum. Herci nezklamali, nejlépe zahrál Ruffalo. Tudíž Oscara proč ne, ale opětovné vracení asi nehrozí.
  10. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    4
    Pěkné triky absolutně bez příběhu počtvrté. Nechápu, co Baye na tomto tématu pořád láká. Já vlastně zapomněl, dolary. Shia nahrazen Wahlbergem, ale to je absolutně fuk. Podstatný je digibordel, ještě víc digibordelu, Čínani pobíhající mezi digibordelem, Tucci absolutně mimo i bez digibordelu. Je smutné, kam se dá značka posunout od pohodové jedničky. Tady už něco jako scénář fakt neexistuje, ale navíc je i to šílená nuda. Poučení: Digibordel sedící na digibordelu z třetihor film nevytrhne :-)
  11. Na sever severozápadní linkou
    Na sever severozápadní linkou (1959)
    10
    Obrovská nestárnoucí klasika a jeden z nejlepších Hitchcocků. Film se skvěle vyprávěným příběhem, podpořený inovativní a dynamickou mistrovo režií. Luxusně vybraný hlavní pár mezi kterým létají jiskry jak o život. Každý dialog je radost poslouchat a člověk se potuleně usmívá vtípkům a sexuáiním narážkám, na svou dobu slušně odvážných. Film, který určil podobu jiného slavného agenta plného akce a hlášek. Praotec je ale jenom jeden. Poučení: Nejdecentnější erotická scéna ever při závěrečných titulcích :-)
  12. Ave, Caesar!
    Ave, Caesar! (2016)
    3
    Fantasmagorický příběh, který nabízel slušný potenciál, už kvůli hercům. Bohužel vás tento film utvrdí ve 2 věcech. Že Coenům prostě komedie moc nejdou (čestná výjimka Dude) a kariéra Cloonyho je v posledních pár letech slušně v háji. Najde se pár vtipných okamžiků, ty jsou ale zašlapány do země tunou nevtipných nudných keců o komunismu a cigaretách. Nic na tom nezmění ani herci, z nichž někteří si to hodně dávají (Frances, Ralph, Brolin). Celkově ale slabé, bohužel.
  13. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Tak tohle Reynoldsovi vyšlo. Našlapaná comicsovka s ujetým hlavním hrdinou, který pro násilí a vtip nejde daleko, je trefou do černého. Po postupném přejedení comicsovými universy je tohle víc než vítaná nová krev. Už teď se těším na dvojku, která snad ještě víc přitvrdí. V Deadpoolově slova smyslu :-)
  14. Zbrusu Nový zákon
    Zbrusu Nový zákon (2015)
    7
    Hodně velký bizár. Člověk na to jde jako na prvoplánovou řachandu, ale zdání klame. Většina vtipných věcí byla v traileru a film samotný až tak vtipný není. Je to docela škoda, protože zápletka skýtá slušný komediální potenciál. Místo toho člověk dostane scény, u kterých snad autoři museli být na houbičkách. Minimálně jako netradiční absurdistán to ale obstojí. Catherine Deneuve svede v 70 letech klidně i gorilu :-)
  15. Sázka na nejistotu
    Sázka na nejistotu (2015)
    10
    Vynikající film a velké překvapení začátku roku. Pohádka o podnikatelském snu kapitalizace zisků a socializaci ztrát v řádech bilionů, kdy by se i Klausovi protočily panenky. Tohle není čistokrevná řachanda jako byl Vlk, tady vám často bude doslova zle z toho, co všechno bylo možné a bez jakékoli kontroly. Film vás doslova protáhne bahnem finančnictví. Nejsmutnější je, že takhle nějak to skutečně bylo. Každopádně největší kinozážitek od Rivalů, což je co řîct.
  16. 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
    13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016)
    7
    13 hodin dokazuje, jaký úkaz byl kdysi Black hawk down. Tato válečná klasika svého důstojného následovníka opět nezískala. Samotná akce je slušná a dobře natočená, v tom problém není. Horší je to prakticky se vším ostatním. Postavy od sebe absolutně nerozeznáte a ještě teď pořádně netuším, kdo vlastně padl :-) Neznámí herci ani tma v tomto případě příliš nepomáhají. Slabé dialogy a přehnaný patos se u Baye daly čekat, ale v přehnané stopáži bohužel o to více vyniknou. Co u Baye zamrzí je minimum cool scén, pominu-li vykrádačku padající bomby. Suma sumárum, obdobná úroveň jako Bergův pokus. V něčem lepší, v něčem horší, ale stále průměr. Pořád ale podstatně lepší než roboti :-)
  17. Muž na laně
    Muž na laně (2015)
    8.5
    Kvalitní oddychovka se skvěle hrajícími herci. Zemeckis je prostě kvalitní vypravěč a dodá šťávu i tomuto, na první pohled nijak uchvacujícímu, námětu. Mám takový dojem, že reálný předobraz hlavního hrdiny nebude až takový sympaťák a konec je taky nejspíš trochu přitažený za vlasy, ale čert to vem. Pořád je na co se dívat a triky stojí za to.
  18. Sicario: Nájemný vrah
    Sicario: Nájemný vrah (2015)
    9
    Velmi kvalitní záležitost zasvěcujicí diváka do protidrogové války na mexické hranici, kde se zašpiní všechny zúčastněné strany. Film má pomalé temto a celkově je dosti divácky nevstřícný. Kromě trochy brutality je fascinující, jak moc jdou jenotlivé postavy na krev a co schopny udělat. Už dlouho jsem neviděl film, kde by hlavní hrdinka byla tak semleta událostmi a stal se z ní pouze hadr na podlahu, který nemohl nic ovlivnit. Všechny nové informace se dozvídáme stejně jako hrdinka, která je stejným divákem v příběhu jako my. Kromě zajímavého pojetí postav hraných dobrými herci patří mezi hlavní přednosti vtahující kamera a velmi depresivní atmosféra. Něco málo chybí, aby z filmu vznikla klasika typu Traffic.
  19. Everest
    Everest (2015)
    8
    Film, prostřednictvím kterého se dostanete přímo na Everest, jako byste tam sami byli. Přesně vybraní herci vás provedou s pomocí nádherných záběrů na vrchol a zpět. Dojemné scény v přiměřeném množství nenarušily velmi příjemný pocit z filmu o lidech, kteří se snažili překnat své limity a ne každému se to povedlo.
  20. Ex Machina
    Ex Machina (2015)
    7.5
    Velmi příjemné sci-fi překvapení, které dokazuje starou známou pravdu, že kvalitní scífko neďělají bombastické triky a scénerie. Potřebujete pouze několik zdánlivých drobností: chytrý scénář, kvalitní herce (hlavně Oscar válí) a umírněnou režii. V tomto komorním snímku se tyto aspekty sešly a díky tomu si můžeme vychutnat pomalé tempo, které zvýrazní jedinečnou atmosféru filmu. Bál jsem se trochu závěru, ale i ten příjemně překvapil. Tudíž nelze než doporučit. Poučení: už nikdy nechci vidět žiletku, ruku a řešení otázky, zda jsem robot :-)
  21. Velká nádhera
    Velká nádhera (2013)
    7.5
    Audiovizuální bomba, která byla natočena pro kino. Strukturou nedá nepřipomenout Sladký život, kdy také sledujete scénky z rozmařilého života snobů Věčného města. Ještě lepší by film byl tehdy, pokud by byl o půl hodiny kratší a ubralo by se na filosofování a absurditách. Jinak ale zvědavost na další Sorrentinova díla. Poučení: I reklama na město v podobě celovečerního filmu se dá natočit vkusně :-)
  22. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8
    Velmi příjemné komiksové překvapení. Po všech těch filmech, které se předhánějí v počtu zničených budov a měst s tisíci mrtvými, kteří ale zákonitě musí zemřít mimo záběr, aby to diváky nepohoršilo, je velmi příjemné vidět filmík s pár mrtvými a jedním větším výbuchem, který si na nic nehraje. Nejvelkolepější scéna se dá přeci natočit v dětském pokojíčku! :-) Akce je tak akorát a je docela zajímavá. Fajn je značné zapojení mravenčí armády do dění. Douglas a spol. si to dávají výborně a člověku nejsou postavy ukradené. Nejvíc ale překvapil Pena, který si hláškujícího jednoduchého zlodějíčka užívá parádně. Víc komediálních rolí pro něj! :-) Rozhodně mi sedlo komornější ladění filmu, kde se člověk neztrácí v tisíci různých postav. Za mě tedy ideální letní oddychovka, která se mi líbila rozhodně více než Avengers 2 (což se asi shodnu s většinou) i Strážci Galaxie (což se asi neshodnu :-)). Poučení: Má něco symbolizovat vykolejení mašinky na plátně ten samý den, co šla lokomotiva ČD blíže zákazníkům na Masaryčce? :-)
  23. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    7
    Tak jsme se opět shledali s partičkou oblíbených superhrdinů. Tentokrát budou napravovat šlamastiku, do které je navezl Tony, objeví se pár nových tváří a skončí to obrovskou akcí. Tolik k ději. Celý film mi připomínal sluchátka Beats, na které film „nenápadně“ dělá reklamu. Také Avengers jsou něco, o čem každý mluví a chce to, protože je aktuálně cool a trendy. Hezky to vypadá, ale za investovaný balík peněz výsledná kvalita nestojí. Ve filmu se objeví spousta postav a cameí z minulých dílů, až se v tom začínáme ztrácet. Všechno se tak nějak proplétá, ale postavy jsou vám volnější než kdy dřív. Čestná výjimka je Hawkey a počátek konfliktu mezi Tonym a Kapitánem, zde se aspoň o postavy začneme trochu zajímat. Naprosto zbytečnou a nechtěně směšnou linkou je naopak romantická linie mezi Black Widow a Hulkem. Díky této a další vatě je stopáž opravdu přestřelená a opět si u závěrečné bitky budete říkat, že už by mohl být klidně konec. Triky samozřejmě perfektní, akce ve většině případů natočena průměrně a nijak kreativně. Suma sumárum odpovídající letní velkofilm, který ve vás ale nevzbudí touhu okamžitě vidět další Marvelovku.
  24. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    10
    Luxusní záležitost. Nejlepší akční film za nevím jak dlouhou dobu a jeden z nejlepších comebacků režiséra. Kdo by si pomyslel, že je ve svých letech schopen přijít s takovu smrští šílené a originální akce, před kterou se musí většina dnešních digiomalovánek poklonit. O příběh nepřekvapivě tolik nejde, podstatná je akce a zase akce. Ta je bravurní a podpořena skvělou muzikou. Spousta úchylných detailů vás vtáhne do uchvacující atmosféry plné beznaděje. O hercích nemá cenu mluvit, to je kvalitka. Hardy si svých 20 slov užil naplno. Doufejme, že se nám rozjíždí nová série, potenciál tady rozhodně je.
  25. Dítě číslo 44
    Dítě číslo 44 (2015)
    6
    Temný film z temné minulosti. Slibný námět lákal na detektivku v zajímavém prostředí. Doufal jsem, že by mohlo být minimálně dorovnáno české Ve stínu, které má tématem i atmosferou docela blízko. Bohužel, se to úplně nepovedlo. Samotnému pátrání je věnováno minimum času a o vrahově pohnutkách se dozvíme minimum. Většinu času vyplňuje pronásledování režimem, které ale není zcela pochopitelné a v jeho rámci se odehraje několik krajně nelogických scén. Velkou roli hraje také vztah manželů, který je ale bohužel značně nevyrovnaný a o nějaké chemii mezi manžely nemůže být řeč. Nepomáhá tomu ani laxní herectví Noomi. Nejlepší je klasicky Hardy, byť s občas trochu směšným ruským přízvukem, a Oldman, který má ale jako vždy minimum prostoru. Robocopovo chování jsem po většinu času vůbec nechápal. Zbytek ansáblu má štěky. Největším pozitivem je tak hnusná depresivní atmosféra plná šedi a beznaděje. Věřím, že potenciál byl větší.
  26. Divoké historky
    Divoké historky (2014)
    8
    Kvalitní, vtipné, nápadité, mysl osvěžujicí divoké historky, u kterých jsem se ani na minutu nenudil. Z historek je velice patrné, že styl hodně ovlivnil Pedro Almodóvar v roli producenta, což je myslím jedině dobře vzhledem k výsledku práce. Mám rád inteligentní černý humor, ne každý mi však sedne, tady se to ovšem povedlo náramně
  27. Annabelle
    Annabelle (2014)
    4.5
    "Horor" bez nápadu, stokrát omleté téma natočeno posté stejně a možná ještě hůř. Ve scénách, kdy by se měl člověk bát a učurávat strachy do sedačky, přichází jen salva smíchu. Nad scéna, kdy se snad 6x za sebou otevřou dveře výtahu ve stejném patře, člověk jen kroití hlavou. Dialogy byly strojené a nereálné.
  28. Mami!
    Mami! (2014)
    7.5
    Nefalšovaný a vyčerpávajúci emočný uragán od Xaviera.Snímek, který svým zobrazením rodičovství, vztahu matky a syna překonává i letošní Boyhood.Naturální, dojemné a hravé.