Profilový obrázek

harry456

Komentáře 372

Od nejnovějších
  1. X-Men: Apokalypsa
    X-Men: Apokalypsa (2016)
    8
    Skvělá komiksová popcornovka,které nechybí svižný děj, perfektní herci, vizuální efekty a zábavná akce. Jediným minusem je scénář, který nabízí skvělé hlášky, ale počítá s tím, že postavy znáte hlavně z komiksů a záporák nenabízí nic nového. Jinak skvělý zážitek v IMAXu!
  2. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    10
    Ve výsledku je třetí díl Captaina Americy s podtitulem Občanská válka hodnotím jako jeden z nejlepších marvelovským blockbusterů vůbec. Překonal totiž veškerá má očekávání a ani na vteřinu jsem se nenudil a nemusel se dívat na hodinky. 148 minut uteklo jako voda a přiznám se, že takovou radost jsem měl naposledy po projekcích druhého dílu Návrat prvního Avengera a prvních Avengers. Snímku nechybí napínavá akce, výborná choreografie, opojné vizuální efekty, skvělý scénář, perfektní režie, střih, zajímavé lokace, nádherné kostýmy a charismatičtí herci. Čeká vás tedy nezapomenutelný akční zážitek roku!
  3. Želvy Ninja 2
    Želvy Ninja 2 (2016)
    5.5
    Pokračování Zelvy Ninja je zábavnější než první díl, která však trpí na scénář plný klišé vtípků pro děti a tématem proměny, který by si zasloužil více prostoru. Akce je dobře zvládnutá a želváci na plátně dosti blbnou. Děti tak budou jistojistě dosti spokojeni.
  4. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    7.5
    Snímek Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se ve výsledku povedl, jen trpí hloupým scénářem Chrise Terria a Davida S. Goyera, který má tendenci toho více nakousnout, a poté nedokončit hlavní myšlenku. Dalším zklamáním je záporák Doosmday, kterého jste mohli poprvé spatřit ve třetí upoutávce. A ačkoli nám tvůrci slibovali, že se nejednalo o finální verzi, opak je pravdou, a za to má bohužel palec dolů. Snaha o vyrovnání se konkurenčnímu Marvelu je zřejmá, leč se mu toho zatím nepodařilo docílit – je to samozřejmě pouze jeden snímek - avšak do budoucna se o to studio bude snažit.
  5. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    2
    Začátek slibný, ale celkově ničím originální. Hlavní hrdinka nudná, akce podprůměrná a děj nezajímavý.
  6. Kmotr
    Kmotr (1972)
    10
    Kmotr je jednoduše špičkový snímek, u kterého se nemusíte ani rozepisovat, jak skvělý je... :)
  7. Polednice
    Polednice (2016)
    0.5
    Nezáživný horor, který mi byl spíše k smíchu... Geislerová není vůbec autentická a z jejího výkonu a celého filmu mi bylo tak na nic, že jsem jej v půlce opustil...
  8. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7.5
    Režiséru J. J. Abramsovi se podařilo natočit obstojné pokračování Hvězdných válek, k jehož nejsilnější stránce zajisté patří autentická a dech beroucí akce, vizuální a praktické efekty, kostýmy a herecké obsazení. Naopak nejslabším článkem je zbytečně dlouhá stopáž (136 minut!) a dosti nezajímavý scénář. Takže kdyby nás filmaři nezásobovali nějakou tou akcí, pravděpodobně by více než polovina diváků v sálu usnula.
  9. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    9
    Snímek REVENANT Zmrtvýchvstání je mrazivou podívanou, která nejvíce překvapuje autentickou výpravou. Režisér Alejandro G. Iñárritu odvedl dobrou práci a spolu s Markem L. Smithem připravil kvalitní scénář. Dále mohu vyzdvihnout střih, příjemně plynulou kameru, zajímavé kostýmy a mrazivé herecké výkony Toma Hardyho a Leonarda DiCapria.
  10. Les sebevrahů
    Les sebevrahů (2016)
    8
    Hororový snímek Les sebevrahů překvapivě nezklamal, ale mile potěšil. A mohu dodat, že se jedná o jeden z nejlepších hororů, který jsem viděl za poslední tři roky. Režiséru Jasonu Zadovi se s filmaři daří navodit správnou temnou atmosféru a doprovodný soundtrack přesně ví, kdy zasáhnout a ještě přitlačit. Scénář, který napsali Nick Antosca (Hannibal), Ben Ketai (30 dní dlouhá noc: Doba temna) a začínající Sarah Cornwell, perfektně pracuje s postavami a herci tak podávají slušné výkony – obzvláště Natalie Dormer. Kamera je poměrně plynulá - obraz není příliš roztřesený, když nepočítám „sprinterské scény.“ Pokud jste tedy milovníky hororů, pak si tento snímek zajisté nesmíte nechat ujít. Pokud jste však slabé povahy, raději zůstaňte doma.
  11. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    8.5
    Tarantino je zpět a vzdává poctu westernovým snímkům! Novinka Osm hrozných opět nepostrádá zběsilost a spoustu umělé krve. Scénář funguje na výbornou, děj je krásně plynulý a příjemně jej doprovází hudba Ennio Morriconea. Také musím vyzdvihnout kameru, kostýmy a herce, kteří podávají šílené výkony, jak je u Tarantinových snímků zcela běžné. Na druhou stranu mě zklamala nevyužitá účast Tima Rotha a štěk Channinga Tatuma, jenž by si rozhodně zasloužil více prostoru. Snímek Osm hrozných se ovšem víceméně povedl. Nejedná se sice o druhého Nespoutaného Djanga nebo Hanebné pancharty, fanoušci však budou jistě spokojeni.
  12. Země zítřka
    Země zítřka (2015)
    8
    Hlavní postava byla podle scénáristů psána na míru herci Goerge Cloonymu, ale mohl bych si v ní představit spoustu jiných herců a výsledek by byl stejný. Vizuální stránce nemohu nic vytknout ani návštěvě IMAX.
  13. Pan
    Pan (2015)
    6
    Dobrodružný snímek se skvělým obsazení, jehož největší slabinou je scénář. Dostane se Vám tak spousta klišé vtípků. Co se ovšem týče vizuální stránky, nemohu nic vytknout a 3D stojí za to. :)
  14. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8.5
    Snímek je dosti povedený a nechybí mu prakticky nic - akce, humor, dojemné chvilky a svělé dialogy. Ant-Man je zajisté jeden z nejcoolovějších superhrdinů vůbec !samozřejmě vedle Captaina Americy a Iron-Mana).
  15. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    2
    Az do poloviny super... chytre a melo to az hororovou atmosféru, ale pak to šlo všechno do kopru a jako kdyby se najednou ujal režie nekdo uplne jiný... větší a neoriginalni akční scena je az na konci a slovo ''priserna'' je pro ni jako libezne pohlazení. Navic Thinguv hlas je otresny (zato Toby má jako Doom prijemne mrazivy hlas - bohuzel se ukazuje az na desnem konci).
  16. Chappie
    Chappie (2015)
    7
    Neil Blomkamp nezklamal a opět nám ukazuje originální příběh a podstavy, které si jednoduše zamilujete. Nechybí napětí, akce, humor a pár hrubších slov.
  17. Rychle a zběsile 7
    Rychle a zběsile 7 (2015)
    9
    Režiséru Jamesi Wanovi se podařilo natočit ambiciózní pokračování této akční franšízy. Ačkoliv se zdá dvou a půl hodinová stopáž jako zbytečně zdlouhavá, pak vás mohu ujistit, že není. Filmařům se kromě toho podařilo patřičným způsobem uctít památku mladého a talentovaného herce Paula Walkera. A zvláště na konci vyplavou všechny emoce na povrch. U posledního rozloučení se jednoduše nelze ubránit slzám.
  18. Whiplash
    Whiplash (2014)
    9
    Od snímku jsem si nic velkého neočekával, ale nakonec jsem byl velmi překvapen. Čím? Především brilantním výkonem J.K. Simmonse, jenž mi ve své roli přísného učitele místy naháněl hrůzu. Oscar je v tomto případě nevyhnutelný. A nemohu opomenout ani skvělý výkon Milese Tellera, jenž se konečně ukázal v roli, která mi perfektně sedne. Režie je také skvělá a z konečného finále mi běhal mráz po zádech. Pro mě je to, vedle Kingsmana, jeden z nejpřekvapivějších filmů roku.
  19. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    7.5
    Snímek Velká šestka je zábavný animák, se zajímavými postavami, které tak trochu připomínají týmovku Avengers (Baymax je větší Iron-Man - možná má na sobě Hulkbuster). Nejlepším na tom je ovšem fakt, že jsem se vůbec nenudil a ve finále jsem byl mile překvapen, s jakou hravostí se filmařům podařilo tyto komiksové postavy oživit. P.S. Také pobaví potitulková scéna, v níž můžeme vidět i Stana Leeho.
  20. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    0.5
    Tenhle film se nemůže brát vážně... Já jsem se po celou dobu projekce smál, jak absurdní scénář je. Když jsem si poprvé přečetl synopsi, tak v ní stálo bylo, že se má Dakota Johnson objevit v roli studentky, ale ve filmu vypadá tak na třicítku (nejspíš zaspala ve škole a zůstala tam o trochu déle). Dále mám výhrady k celkovému ději, který je velmi hloupoučký a vleklý. Jediné pozitivum patří skvělým songům, které dokázaly alespoň trochu film oživit.
  21. MY 2
    MY 2 (2014)
    0
    Bude to asi tím, že nemám rád české filmy, ale na toto se nedalo dívat. Děj vůbec neplyne, připadalo mi, že ho sleduji min. 3 hodiny a neustále jsem se koukal na hodinky...
  22. Šéfové na zabití 2
    Šéfové na zabití 2 (2014)
    8.5
    Naprosto osvěžující. Jsem rád, že jsem to viděl a skvěle se při tom i pobavil. Ačkoliv se změnil režisér, atmosféra zůstává stejná, i když přibylo více humoru (bavil jsem se více než u prvního dílu). Celé to skvěle funguje a ty potitulkové zkažené klapky jsou dosti vtipné. Pokud se tedy doma nudíte, pak toto musíte vidět!
  23. Ouija
    Ouija (2014)
    0
    Proč 0%. jelikož film je naprosto zbytečný. Kopíruje nynější horory, a ani to se mu nevyplácí. Momenty překvapení tu nehrají žádnou roli a celé je to naprosto hrozné (pokud nevěříte, navštivte kino, ačkoli to nedoporučuji).
  24. Tučňáci z Madagaskaru
    Tučňáci z Madagaskaru (2014)
    7.5
    Ačkoliv nejsou Tučňáci z Madagaskaru příliš originální, humor jim vůbec nechybí. Celé je to dobře zvládnuté. Dětem se to bude velice líbit. 3D je také skvělé, jak už to u animovaných filmů bývá (s výjimkou Letadel 2).
  25. Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    8.5
    Hunger Games: Síla vzdoru je vzrušující podívaná, při které vám bude běhat mráz po zádech. Režiséru Francisi Lawrencovi se podařilo to, co Garymu Rossovi ne. Vdechnout této sérii elán. A neztratil se ani u třetího pokračování, které mnozí, včetně mne, považují knižně za jednu z nejslabších. Dokázal tak z tohoto filmu udělat zatím jeden z nejlepších dílů Hladových her, a ani nebylo zapotřebí přehánět to s akcí. Ale když na ní dojde, stojí to za to (zvláště pak i ve 4DX). Nemohu zapomenout ani na propracované kostýmy, které jsou pro navození správné atmosféry jednou z nejdůležitějších věcí. A ani herce, kteří podávají brilantní výkony, a tvrdím si říct, že Jennifer Lawrence a Josh Hutcherson zde předvedli nejlepší výkony své kariéry. Teď už se jen můžeme těšit na „epické” zakončení série Hladových her, které již příští rok vtrhne do kin.
  26. Annabelle
    Annabelle (2014)
    1.5
    Tento film má k hororovému žánru poměrně daleko. Samozřejmě je tu pár ''lekavých''momentů, ale je jich tu málo. A scénář s režií nefunguje.
  27. Soudce
    Soudce (2014)
    6.5
    Snímek Soudce si kladl vysoké ambice. Bohužel si režisér David Dobkin ukousl trochu větší sousto. Naštěstí měl na pomoc perfektní obsazení, příjemnou hudbu Thomase Newmana a plynulou kameru Janusze Kaminskiho. Scénář se povedl pouze zčásti, avšak citové momentky jsou vydařené a hercům je dán osobní prostor. Avšak občas až příliš velký. A tomu svědčí i zdlouhavá stopáž, při níž nejde zaručit, že se v některých částech nebudete nudit.
  28. John Wick
    John Wick (2014)
    8.5
    Jeden z nejlepších akčních filmů za poslední dobu. Skvělá zápletka, kamera i obsazení, a samozřejmě akce... Jen mám jednu výtku, a tou je, že poslední akční scéna filmu skoro nic nepřinesla, jako ty předchozí.
  29. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    9
    Úsvit planety opic je razantně pojatý film, který se nebojí riskovat. Snímek nabízí vše, co se od kvalitního blockbusteru očekává. Nechybí tu ani epické finále, trocha humoru či citové chvilky, nad kterými se divák rád pozastaví. Andy Serkis v roli hlavního šimpanze Caesara podává opět brilantní výkon. A nemohu opomenout ani Jasona Clarkea, jenž převzal hlavní úlohu po Jamesi Francovi a podává zatím nejlepší výkon ve filmu.
  30. 22 Jump Street
    22 Jump Street (2014)
    8.5
    Pokračování se režisérům náramně povedlo. Humor a trocha té akce dávají filmu výrazný elán, a ani na vteřinu diváka duo Tatum a Hill nenudí.