Profilový obrázek

Mysh

Michal Jirák

Komentáře 10

Od nejnovějších
  1. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    10
    Přiznám se, že na přeslazenost rodinných animáků jsem většinou trochu alergický a rozdejchám ji jen v občasném zvláštním rozpoložení. A něčeho podobného jsem se bál i tady. Ale všechno bylo jinak a já se někde v půlce filmu přistihl při myšlence, že Nick Wilde by byl úžasnej kámoš :-) A jak se film dál vtipně vyhýbal všem hrozícím klišé a zahušťoval vizuál (noční scény v lanovce jsou fakt kouzelné) , prostě jsem si to přiznal: mám další filmovou ikonu ve svém soukromém seznamu filmů, ke kterým se budu dlouho a dlouho rád vracet. A tak se chci už jen zeptat na nezodpovězenou otázku ohledně asistentky Skopové: "Myslíš, že když jde spát, tak se taky počítá?"
  2. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    8
    Miluju sci-fi. Mám rád Star Trek. Simon Pegg napsal úžasně nahláškovaný scénář, byť s trochu jednoduchou dějovou linkou a fakt úsměvným finále (devastace zlopadoušské letky songem od Beastie Boys, mimochodem zazněl už v prvním dílu restartované série). Ale chyběl mi tam J. J. jako režisér... Ten vizuál s halogenkama proti kameře, 'cvrlikáním' ve zvuku (je tam, ale málo), monstrózně zpomalenou akcí... Ten pocit, že Enterprise je gigantický nukleární stroj... Ale jinak dobrý :-) PS: jak se tu zadává bodové hodnocení? Vždycky to zapomenu. Chtěl jsem dát 80%...
  3. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8
    Jakkoliv je základní premisa filmu (čím jsi menší, tím větší sílu máš) a vlastně i komiksové předlohy, fyzikálně trochu přitažená za vlasy, vůbec to nevadí. Je to celé vtipné, zábavné, v daných mezích většinou i logické, dobře natočené a prostě fajn. Hlášky, akce, trochu těch citů a konec je, jak říká Lisa Simpsonová, emocionálně uspokojující. Film si na nic nehraje a s nadhledem baví. Tohle můžu :-)
  4. Marťan
    Marťan (2015)
    9
    Tenhle příběh hrozí každou vteřinou sklouznutím do nudy, nebo naopak do nesmyslu. Ale Ridley Scott je PAN režisér. Kočíruje jistou rukou a s takovou virtuozitou, až se tají dech. Dokonce i Matt Damon se pod jeho vedením opravdu změnil v chytrého astronauta, který ani nepodléhá beznadějné histerii, ani není papírově hrdinský, ale 'jen' bojuje o přežití. I fyzikální zákony se tu ctí téměř na 100%, takže jsem si tu jízdu užil opravdu naplno. Díky pane Scotte!
  5. Zloba - Královna černé magie
    Zloba - Královna černé magie (2014)
    10
    Filmové zpracování klasické pohádky je poslední dobou docela v módě. A vždycky to tak trochu hrozí nudou prýštící z momentu, že děj i pointa jsou venkoncem známé. Tady to ovšem tvůrci vzali za trochu jiný konec a, přiznám se, dostali mě. Kdykoliv hrozilo, že se děj začne ubírat známými stezkami (a já se začal bát, že mě do konce čeká už jen známé klišé), přišel nečekaný dějový zvrat. Že je technická stránka filmu špičková se dá, za ty peníze, které to stálo, celkem očekávat. Co je ale tou třešničkou na vrcholku šlehačkového dortu? Jednoznačně výkon Angeliny Jolie. Je prostě úžasná, krásná, a zjevně si užívá každou vteřinu své role. Jeden její pohled vydá za tisíc slov a zkrátka jí věříte úplně všechno. Chápete, proč její postava v danou chvíli jedná právě tak, jak jedná, cítíte s ní, držíte jí palce a kdyby příběh nedopadl, jak dopadl, šli byste kvůli tomu lynčovat scénáristy :-) Pokud je na plátně ona, je to úžasná podívaná. Čehož jsou si naštěstí tvůrci vědomi a momentů, kdy tam není, film naštěstí moc neobsahuje, protože třeba i jinak skvělý Sharlto Copley (viz District 9) má co dělat, aby se vedle ní prosadil. Ale je to jen a jen tím, že ji to zjevně tak hrozně baví a já jen doufám, že ji ještě někdy v nějaké fantasy uvidím. Super film!
  6. Star Trek: Do temnoty
    Star Trek: Do temnoty (2013)
    10
    Jsou režiséři, kteří během své kariéry natočí i ten svůj geniální a naprosto zásadní film. A všechno, co natočí po něm, už není ono... Abrams je ale asi fakt mimozemšťan (a ta trojka, která s ním páchá scénáře a produkci zřejmě taky - myslím tím pány Orciho, Kurtzmana a Lindelofa). Kam na ty své nápady pořád chodí? Ať už je to seroš, nebo film, nikdy mě nezklamou. Od castingu, přes scénář až po nejmenší detail si můžu bejt jistej, že pokud mě něco překvapí, tak příjemně. Skoro se začínám bát nových Star Wars. U kohokoliv jiného bych nedůvěřivě pochyboval, že je schopen tu ságu ještě někam posunout. Tady jsem si tím jistej a navíc to bude určitě vejš a dál, než kdokoliv bude čekat... :-)
  7. Dredd
    Dredd (2012)
    9
    Karl Urban je fakt HUSTEJ! Nechat si tu masku opravdu CELEJ film... Ale funguje to! Verze se Slyem neměla ten patřičný rozlet :-) Jen jedna věc: v tom silně depresivním prostředí se obyvatelům Peach Tree vůbec nedivím, že si rádi občas něco 'šlehli'. A že toho samozřejmě někdo těžce začne zneužívat, to se dá čekat. Jinak řečeno s tou matkou - dealerkou bych fakt chtěl mít dvojdomek a lízátko na půl...
  8. Labyrint: Útěk
    Labyrint: Útěk (2014)
    8.5
    Je fakt, že ta skupinka adolescentů je krásně nepravděpodobně se chovající komunita. Ale ani to nezačne vadit, protože tady je všechno trochu jinak, než by se běžně dalo čekat. Scénář se úspěšně vyhýbá většině klišé podobných příběhů a herci se pohybují ve svých rolích s takovou samozřejmostí, že je radost se na to koukat. Vizuální stránka nezklame a ta pointa na konci je moooc fajn :-)
    • scénář
    • herecké obsazení
    • vizuál
  9. Enderova hra
    Enderova hra (2013)
    Příjemné překvapení po všech stránkách! Harrison Ford je prostě Harison Ford... A 3d zobrazení kosmické bitvy ve VR - MOOOC se mi to líbilo :-) 89%
  10. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    Mrazí mě při pomyšlení, že takový ženský určitě existujou a jsou skutečně všehoschopný...