Profilový obrázek

VasaFlasa

Komentáře 252

Od nejnovějších
  1. Tetris
    Tetris (2023)
    9
    Znáte ten pocit, kdy si pustíte film s tím, že se kouknete jen na kousek/na začátek a zbytek někdy dokoukáte? Tak u tohodle filmu to nefunguje. Pustil jsem si kousek a nemohl jsem se odtrhnou a dal jsem ho jedním dechem. Konečně letos pořádný film.
  2. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    1
    Sice jsem hru nikdy nehrál, ale i tak jsem čekal (asi díky marketingu) pořádný nářez a kvalitní hororový seriál. První dva díly se mému očekávání mírně blížily a vypadalo to, že z toho možná něco bude. Pak přišel zlom třetím dílem, kdy místo zombie hororu přišel LGBT horor a další následující díly jen nuda a nuda. Jediný horor, který to byl, spočíval v utrpení vydržet takovou blbost celou první sérii. Seriál nepřinesl nic nového a boj mezi komunitami o poslední zásoby, nesmyslné chování hlavních hrdinů, hledání léku a další zoufalství jsme již viděli v seriálu The Walking Dead.
  3. Matrix Resurrections
    Matrix Resurrections (2021)
    0.5
    Matrix měl zůstat jeden u jednoho dílu a zůstal byl zaslouženou klasikou. Každým vzniklým pokračováním šel tento příběh do háje a každá další natočená minuta byla zbytečná. Stejně tomu je i u tohoto dílu, který předchozí slova jen potvrzují. Příběh ždímá první snímek a vyvoleného Nea jen ponižuje (viz scéna s pokusem o létání). Kéž bych tento patos raději neviděl.
  4. K zemi hleď!
    K zemi hleď! (2021)
    9
    Musím uznat, že DiCaprio (nebo jeho agent) si umí vybrat film. Trochu mě překvapilo, že po spolupráci s takovými režiséry jako jsou Scorsese, Luhrmann, Iñárritu nebo Tarantino mě spolupráce DiCaprio a McKay překvapila, protože jsem tohoto režiséra měl spojeného spíše s ujetými filmy jako jsou Zprávař nebo Bratři z donucení. Každopádně již od začátku filmu tento příběh nenudil a díky skvělému hereckému obsazení bylo na co koukat a oněch 145 minut uteklo velmi rychle a příjemně. McKay dokázal najít rovnováhu mezi politikou, businessem, medii, nevyhnutelnou přírodní katastrofou, lidskými vztahy a hlavně lidskou hloupostí. Tento snímek si rozhodně zaslouží Vaši pozornost a od Netflixu to byl určitě skvělý vánoční dárek.
  5. Armáda mrtvých
    Armáda mrtvých (2021)
    1.5
    Tak tenhle film je pro mě zatím největší letošní filmové zklamání. Zombie tématika je pro film velmi náročná a již si na tom mnoho tvůrců vylámalo zuby, to však neplatí pro velkého Zacka Snydera, který má na svém kontě dnes již kultovní Úsvit mrtvých. Právě proto jsem měl velká očekávání a velmi jsem se na tohle těšil, nota bene, když se Zack blejsknul se svojí velmi povedenou verzí Ligy spravedlnosti. Jaké to zklamání, když mě Armáda mrtvých nudila již po několika minutách a kromě pár (opravdu jen pár) povedených scén je tohle v mých očích velký Snyderovský průser. Připisuji to velkému Zackovi spolu s filmem Batman vs. Superman na černou listinu a u dalšího počinu tohoto kdysi velikána si před jeho puštěním počkám na pár prvních recenzí.
  6. Nikdo
    Nikdo (2021)
    8.5
    Tenhle film jsem objevil úplně náhodou a vzhledem k tomu, že jsem o něm nečetl žádné recenze, tak jsem nic moc nečekal a prostě to zkusil a dal jsem mu šanci. Musím uznat, že takový nářez jsem dlouho neviděl a opravdu jsem u tohoto snímku vypnul a užil jsem si tuhle akčňárnu s tím, že nikdo může být opravdu někdo. Velmi mile mě potěšilo také obsazení Christophera Lloyda a rád dám opět šanci případnému pokračování. Škoda, že kinodistribuce tohoto filmu byla v covidovém období, tudíž se mu asi moc finančně nedařilo, ale snad se toho pokračování přeci jen dočkám.
  7. Rodina na baterky
    Rodina na baterky (2021)
    7.5
    Tak tahle rodinná trip movie komedie mě opravdu bavila i rozesmála. Je vidět, že Netflix se nebojí investovat i do tohoto žánru a s takto povedeným scénářem se opravdu trefil. Film je navíc velmi povedeně propojen odkazy na další filmy a Mitchellovi prostě a jednoduše nenudí a pobaví jak děti, tak i dospělé, což se nepovede všem animákům, takže lze tento celovečerák jen vřele doporučit.
  8. Bourák
    Bourák (2020)
    0.5
    Chvilku jsem měl pocit, že jsem si pustil televizi a tam zrovna běží nějaký díl velmi podřadného seriálu jako Ohnivé kuře, Slunečná atd.
  9. The Bad Batch
    The Bad Batch (2016)
    1.5
    Poté, co v roce 2015 zaznamenal Šílený Max velkého úspěchu se pravděpodobně pod vidinou stejného diváckého zájmu nechali do tohoto nezávislého projektu upsat Momoa-Reeves-Carrey-Ribisi. Bohužel se podobný úspěch nekonal a velké hvězdy velmi mizerný scénář nezachránily a protože hvězdy něco stojí už žádné peníze na efekty nezbyly. Film působil spíše jako nepovedená a nudná komedie.
  10. Vlak do Pusanu
    Vlak do Pusanu (2016)
    9
    Na základě článku "Pokračování zombie hitu Vlak do Pusanu v dravé upoutávce" jsem shlédl první díl z roku 2016. Když jsem si večer pustil pár minut s tím, že se podívám na kousek a zbytek shlédnu někdy jindy, jsem po chvilce zjistil, že už mi zbývá do konce jen pár minut. Tento snímek s náročnou zombie tématikou je velmi povedený a opravdu nenudil. Vlak do Pusanu neobsahuje klasické lekací hororové scény, ale nějak mi to vůbec nechybělo. Možná to není zase tak kvalitní počin, ale díky posledním velmi nepovedeným filmům se zombie tématikou (Zombieland: Rána jistoty nebo Mrtví neumírají) bylo tohle opravdu pěkné pokoukání, takže klidně dávám 90 % a těším se na druhé pokračování.
  11. My Best Friend's Birthday
    My Best Friend's Birthday (1987)
    2.5
    Díky současnému nouzovému stavu jsem sáhl po hodně dlouho odkládané knize o Quentinu Tarantinovi od Jima Smitha. A samozřejmě jsem se hned po prvních stránkách čtení rozhodl, zhlédnou taktéž dlouho odkládanou prvotinu mého oblíbeného režiséra. Některé zdroje uvádějí první Tarantinovu režisérskou práci na snímku „Love Birds in Bondage“ nebo „Untitled Star Trek Project“ z roku 1983, ale oficiálně byl prvním filmem tohoto režisérského velikána „My Best Friend's Birthday“ z roku 1987. Protože Quentin tvořil tento snímek, když ještě pracoval ve videopůjčovně, tak se doba natáčení protáhla na tři a půl roky. O délce filmu můžeme jen spekulovat, protože internetové zdroje uvádí různou stopáž. Ale vzhledem k tomu, že sám Quentin k tomuto spíše projektu než filmu uvedl, že po jeho sestříhání: „neměl jsem to, co jsem si myslel, že mám“, potvrzuje fakt, že tento snímek zůstal nedokončený a nedaný do produkce. Každopádně po dokoukání oněch 36 minut, které z tohoto počinu zbylo (zbytek shořel při požáru), je neuvěřitelné, že další počin byl jen o pět let později film Gauneři, který je úžasný. Oněch 36 minut „My Best Friend's Birthday“ působí zmateně a spíše nezajímavě. Pořád je nutno koukat na tento film jako na amatérský, ale i přesto je pro mě velkou záhadou, že tenhle počin předcházel Gaunerům a pak hned poté vynikajícímu Pulp Fiction: Historky z podsvětí.
  12. Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)
    Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020)
    1
    Tak takhle špatný jsem to opravdu nečekal. Tohle byl 100% nejhorší film podle komiksu za posledních deset let (dokonce horší než Bloodshot a poslední Hellboy), přitom Margot Robbie byla jako Harley Quinn v Sebevražedném oddílu dobrá a i DC se v posledních filmech hodně zvedlo, ale tohle mi prostě vůbec nesedlo. Možná už bylo filmů z komiksového světa prostě moc a chtělo by to něco nového a neokoukaného.
  13. Deštivý den v New Yorku
    Deštivý den v New Yorku (2019)
    4
    Deštivý den v New Yorku byl již 29. film, který jsem od Woodyho Allena viděl. Obdivuji vytrvalost tohoto tvůrce, který točí (až na malý výjimky) každoročně jeden film. O velikosti tohoto režiséra napovídá i skutečnost, že v jeho filmech se objevují ty největší herecké hvězdy současnosti. Ale Deštivý den v New Yorku mě bohužel nudil a oněch 40 % je spíše ze staré známosti. Příštímu jeho filmu (Rifkin's Festival) dám šanci snad jen kvůli tomu, že se v tomto snímku objeví Christoph Waltz.
  14. Jumanji: Další level
    Jumanji: Další level (2019)
    8
    Původní Jumanji z roku 1995 se mě v té době velmi líbilo a tak jsem viděl za Jumanji: Vítejte v džungli! jen vykrádačku a zbytečný film. Ovšem toto nové pojetí mě mile překvapilo a musím uznat, že se povedlo. Další pokračování Jumanji: Další level pokračuje ve stejném tempu a hlavně se stejným stylem humoru. Tento díl mě opět pobavil a nevadilo mě, že vidím to, co v předchozím díle, protože to i podruhé fungovalo a rozesmálo.
  15. Neviditelný
    Neviditelný (2020)
    8
    Výborný snímek a jen škoda, že se Neviditelný kvůli coronaviru stal neviditelným již po pár dnech nepromítaní v kinech a zapadl na VOD. Musím uznat, že tímto snímkem mě Leigh Whannell zaujal stejně jako s předchozím Upgradem a přiznám se, že budu tohoto nadějného režiséra a scénáristu více sledovat a očekávat jeho další počiny, které snad budou stejně originální jako dva výše zmíněné filmy.
  16. 27. Český lev
    27. Český lev (2020)
    5.5
    Na Českého lva jsem zanevřel již dávno, ale náhodou jsem v sobotu přepnul TV, když běžel již 27. Český lev. Musím uznat, že to bylo letos celkem podařený. Pan Kopta není nejlepší moderátor, ale před ním moderovala např. Lucie Výborná a ani to nebyla žádná hitparáda no a po ní moderovala Českého lva slovena SLOVENSKY, takže se z toho stával slovenský lev. Hudební live doprovod od Tatabojs byl skvělý nápad a večeru dodával potřebnou atmosféru. Dokonce i socha se přiblížila původní verzi a již bylo opuštěno od dopravního kužele, což je nutno také vyzdvihnout. Ale samozřejmě České lvy byly jen o Nabarveném ptáčeti, Stařících a Vlastnících.
  17. Mrtví neumírají
    Mrtví neumírají (2019)
    1
    Mrtví neumírají je "komedie", u které jsem se ani jednou nezasmál a horor, který neděsil/nelekal ani v jediné scéně. Tento film je plný zvučných hereckých jmen a to je vše. Jima Jarmusche nemusím a nerozumím mu, ale zombie tématika mě lákala. No měl jsem si raději znovu pustit klasiku jako je Soumrak mrtvých nebo první díl Zombielandu a netrápit se tímto 103minutovým kýblem nudy.
  18. Richard Jewell
    Richard Jewell (2019)
    6
    U filmu Richard Jewell z dílny Clinta Eastwooda jsem se nenudil, ale asi jsem očekával něco trochu jiného. Hodně mile mě překvapil Sam Rockwell, který si film svým výkonem urval pro sebe. Celkově mírně nadprůměrný životopisný film, který stojí za shlédnutí.
  19. Malé příšerky
    Malé příšerky (2019)
    3.5
    Natočit dobrý film se zombíkami je těžké. Natočit dobrou zombí komedii je ještě těžší a proto je dobrých filmů se zombí tématikou tak málo. Film Little Monsters bohužel mezi ty vydařené nepatří. Pár povedených vtipů v druhé polovině na vydařenou komedii nestačilo.
  20. Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    4.5
    Tohle že natočil velký Taika Waititi? První filmy, které jsem od tohoto tvůrce viděl byl Hon na pačlověky a Co děláme v temnotách, byly originální a vtipný. Komerčnější Thor mu také vyšel na výbornou, ale tohle mi tedy vůbec nesedlo. Pár dobrých vtipů (především od Archie Yates a Rebel Wilson) na celovečerák podle mě nestačily. Přemáhal jsem se, abych film dokoukal do konce.
  21. Zombieland: Rána jistoty
    Zombieland: Rána jistoty (2019)
    4.5
    Rána jistoty byla až tak velká, že vše pro jistotu tvůrci zkopírovali. Takže opět ve filmu řešíme pravidla/přikázání, opět někdo zdrhne, opět zabití zombíka roku a opět Bill Murray. Osobně jsem od tohoto filmu čekal mnohem více než pár povedených vtipů, které jsem viděl už v upoutávce.
  22. Mandalorian
    Mandalorian (2019)
    8.5
    Tento seriál (zatím tedy první série) opět po hodně dlouhé době vzkřísila můj zájem o Star Wars. Díky jedinečnému stylu a atmosféře mi nevadilo, že tvůrci seriálu vykrádali jinou tvorbu (např. epizoda 4 zaváněla Sedmi statečnými). Prostě Mandalorian bavil a čekání na každý další díl bylo hodně dlouhé. Snad nebude moc dlouhé čekání na druhou řadu a pak na ty další. Každopádně pro následující díly si dal Jon Favreau laťku hodně vysoko.
  23. Zaklínač
    Zaklínač (2019)
    8.5
    Na rozdíl od ostatních diváků jsem knižní předlohu Zaklínače nečetl, hru jsem nikdy nehrál a ani polský seriál z roku 2002 jsem neviděl. Takže toto bylo moje první setkání s Geraltem z Rivie. První cca dva až tři díly byly pro mě trochu náročnější, ale ostatní mě, i přes některé uniklé souvislosti, bavily čím dál více. Myslím, že tento Zaklínač byla příjemná podívaná (alespoň první série). Samozřejmě bylo moc fajn, že Netflix pustil všechny díly najednou.
  24. Srážka s láskou
    Srážka s láskou (2019)
    8.5
    Pustil jsem si Srážku s láskou v pondělí relativně pozdě večer s tím, že se podívám na kousek a zbytek dokoukám jindy. Naštěstí to nevyšlo a film jsem zhlédl bez problémů celý a nevadilo mi, že druhý den ráno vstávám brzy do práce. Tento snímek je vtipný, což u amerických "komedií" není moc časté a i když se jedná o velmi předvídatelný konec a lacinou romantiku, tak díky Charlie, na kterou se velmi dobře kouká a Setha, který je velmi vtipný, má tento snímek šťávu a opravdu baví. Vřele doporučuji.
  25. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    2
    Tohle nebyla globální hrozba, ale globální genderový průser. Podle mě je prznění filmových klasic neodpustitelné a Chris Hemsworth se objevil i v předělávce krotitelé duchů (pardon Krotitelky duchů) a už má našlápnuto i na ženského Thora. S Chrisem to jde zkrátka s kopce a doufám, že tomuto trendu bude brzy konec.
  26. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    4.5
    Celá série Johna Wicka začala zabitím štěněte a nikdy si kromě akčního supernářezu na nic nehrála. Ovšem to, co bylo ve třetím díle, bylo už na mě moc. eRkovou verzi Tlapkové patroly Halle Berry už jsem opravdu nerozdejchal a další díl už opravdu není potřeba.
  27. Carnival Row
    Carnival Row (2019)
    3.5
    Kvalitních fantazy není nikdy dost, proto jsem byl po prvním traileru na tento seriál velmi zvědavý. První díly byly celkem ucházející, ale postupně během první série nadšení opadávalo, až jsem poslední dva díly shlédl s velkým sebezapřením. Každopádně české scenérie byly kouzelné.
  28. El Camino: A Breaking Bad Movie
    El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)
    4
    Perníkový táta je kultovním seriálem, ale celých sedm let čekat na celovečerák, který se týkal už jen Aarona Paula byla podle mě nadbytečná vata. Přiznám se, že po těch sedmi letech už jsem měl problém si vzpomenout na některé souvislosti a nostalgické flashbacky mi přišly také zbytečné. Za mě tedy spíše zklamání.
  29. Ženy v běhu
    Ženy v běhu (2019)
    8
    Kdyby se u nás točilo takovýchto komedií více, tak by mi to vůbec nevadilo. Ženám v běhu by se nechalo určitě hodně věcí vyčíst, ale nějak se mi ani nechce, protože tahle hodně jednoduchá česká komedie prostě zafungovala a Ondřej Vetchý mě velmi pobavil.
  30. Joker
    Joker (2019)
    7.5
    Joker od Phillipse je tak temný, jak má celý svět DC podle předlohy být a za to si zaslouží opravdový potlesk. Dějově se však dostáváme před komiks Joker od Briana Azzarello a Leeho Bermejo, což mi však vůbec nevadilo. Film pomalu a nenásilně vtahuje diváka do života Arthura Flecka a do jeho rodného Gothamu. Příběh popisuje, jak Joker před tím, než v komiksu stahoval lidi z kůže a rozřezával lidi, poprvé vezme někomu život. Je otázkou, zdali další novinka Podivuhodná proměna Harley Quinn (první trailer vyšel pár dní před premiérou Jokera) bude nějakým způsoben s Jokerem propojena. Stejně tak i naděje zatím ve formě „zprávy“ na internetu, že Matt Reeves (režisér nově připravovaného Batmana s Robertem Pattisonem a Jonahem Hillem) bude vytvářet netopýří univerzum na několik let dopředu, čímž by konečně mohla vzniknout plnohodnotná konkurence Marvelu. Přece jen samostatných filmů od DC jsme v poslední době viděli dost. Na závěr jen dodám, že Joaquin Phoenix, přestože podal úžasný výkon, však legendu Heatha Ledgera nepřekonal. Uvidíme, jak to bude dál, protože v DC a v Gothamu se zdaleka nekončí.
  31. Nabarvené ptáče
    Nabarvené ptáče (2019)
    8.5
    Nabarvené ptáče je po hodně dlouhé době český film, za který jsem byl ochotný zaplatit vstupné v kině a nebylo mi líto peněz a není ani po shlédnutí filmu. Celý dlouze připravovaný projekt se povedl, ať už od černobílého provedení, po obsazení až po konečné PR. Právě PR související s odchodem diváků z kina kvůli brutalitě mě o to více zaujalo, protože jsem knihu četl a obsahuje opravdu kruté části. Film až tak brutální (jak mohl být podle knižní předlohy) není. Myslím, že pan Marhoul dokázal na plátno kin dostat myšlenku filmu, která spočívá v barvení ptactva jedním z postav příběhu a následné začlenění onoho poznamenaného tvora zpět do přirozeného prostředí. Rozhodně Nabarvené ptáče stojí za shlédnutí v kině.
  32. Banda
    Banda (2019)
    6.5
    Seriál The Boys mě prvními díly velmi bavil, ale již kolem čtvrtého dílu nadšení vyprchalo a přiznám se, že si nejsem jistý, zda si pustím další řadu. Čekal jsem, že superhrdinové budou větší lumpové a že i Karl bude trochu drsnější, což se nestalo. I tak hodnotím (po shlédnutí první řady) jako nadprůměrný seriál.
  33. Sněžná past
    Sněžná past (2018)
    1
    Samotným sledováním zasněžené krajiny jsem se chtěl v současných tropech alespoň v myšlenkách trochu ochladit a odpočinout si u jednoduchého filmu. Proto jsem sáhl po tomto snímku s Aquamenem a zabijákem Avatarů v hlavní roli. Ovšem takto jednoduchý, až hloupý počin jsem opravdu nečekal. Velmi špatný scénář a špatné triky se podepsal na celém filmu, který bohužel Momoa a Lang už nezachránili, svým způsobem ani nemohli.
  34. Křeček v noční košili
    Křeček v noční košili (1988)
    9.5
    Dosud nepřekonané české sci-fi. Originální scénář, kteří baví několik generací. K tomuto českému seriálu se moc rád nostalgicky stále vracím a pro mě se jedná o srdcovou záležitost. Tento seriál je vyloženě perla české kinematografie devadesátých let.
  35. Blok 99
    Blok 99 (2017)
    8
    Kosti a skalp a i Block 99 se Zahlerovi opravdu povedly a ani v jednom z těch dvou filmů se nebál ukázat syrové násilí na plátně. Block 99 mě bavil a těch 127 minut uteklo, že jsem ani nevěděl jak. Musím uznat, že Vince Vaughn se v tomto snímku opravdu předvedl.
  36. Spider-Man: Daleko od domova
    Spider-Man: Daleko od domova (2019)
    7
    Spider-Man byl daleko od domova, ale nebyl zase tak daleko jako v Avengers: Infinity War a Endgame. Ve druhé sólovce našince potěší pohled na Prahu a Liberec, ale dějově sleduje průměrný Marvalecký počin, který je o malý kousek slabší než Homecoming. I přes mnohé co by se nechalo filmu vytknout jsem se v kině nenudil.
  37. Na špatné straně
    Na špatné straně (2018)
    7
    Určitě se jedná o nadprůměrnou akční podívanou, ale těch 159 minut bylo na můj vkus příliš. Marně jsem přemýšlel, proč Zahler měl potřebu divákům vysvětlovat nechuť návratu do práce vyloženě protivné Jennifer Carpenter a i na jiných místech filmu by se nechalo více prostříhávat. Přesto dávám 70 %, protože tenhle snímek za shlédnutí stojí.
  38. Dobrá znamení
    Dobrá znamení (2019)
    9
    Přiznám se, že u seriálů moc nevydržím a i minisérie ve většině případech nedokoukám a už vůbec nejsem fanda Terryho Pratchetta. Ovšem tento seriál mě překvapivě zaujal a i po celou dobu bavil. Velmi nápadité a opravdu skvěle zvolené herecké obsazení. Mohu jen vřele doporučit.
  39. Ranař
    Ranař (2011)
    8
    Po mnoha letech jsem se na tento film podíval podruhé a musím uznat, že ani na druhé shlédnutí mě nenudil a opět jsem se bavil. Dobrých sportovních filmů není mnoho, ale tenhle za shlédnutí bezesporu patří. Doufejme, že kvalitních filmů o hokeji se ještě v budoucnu dočkáme.