Profilový obrázek

Dominikap

Dominika Podvolecká

Komentáře 22

Od nejnovějších
  1. Jak dostat tatínka do polepšovny
    Jak dostat tatínka do polepšovny (1978)
    8.5
    Opet skvela komedie z ruky Marie Polednakove.Podle meho nazoru trochu slabsi pokracovani prvniho filmu Jak vytrhnout verlibe stolicku.Nevim,cim to je..Mozna tematem-neni tak dramaticke,nebo proste tim,ze dvakrat do stejne reky nevstoupis...
  2. Bílá paní
    Bílá paní (1965)
    9.5
    veselá komedie, která si ještě mohla dovolit dělat legraci ze socialismu. V tomto filmě se oběvili téměř všichni, tehdy populární, herci. Zdeněk Podskalský dobře věděl, co má udělat, aby se film líbil a sklidil u diváků úspěch. I přesto si myslím, že u dnešní generace vyvolává různorodé názory.
  3. Operace Dunaj
    Operace Dunaj (2009)
    8
    Snaha natočit hořkou komedii o srpnových dnech roku 1968, se podle mého názoru ne zcela povedla. Lidé se zasmáli, možná i poplakali, ale nic víc. Dnes, když se řekne film "Operace Dunaj", jen málokdo si vzpomene. A přitom to je veliká škoda...
  4. Po stopách krve
    Po stopách krve (1969)
    9.5
    Drsný kriminální film s majorem Kalašem. Jedna z prvních detektivek, kde se řešilo zabíjení dětí. Dodnes mrazí ze závěrečných scén, které odhalují vraha. Rudolf Hrušínský, tentokrát již bez Radoslava Brzobohatého, svým dokonalým hereckým projevem doslova vtiskl najoru Kalašovi tvář.
  5. Vrah skrývá tvář
    Vrah skrývá tvář (1966)
    10
    Podle mého názoru nejlepší film s Rudolfem Hrušínským v roli majora Kalaše. Napětí, emoce, zvraty, šokující odhalení. Přitom bez zbytečného stříkání krve a střílení. K celkovému výsledku přispěla i skvělá hudba od Pavla Blatného.
  6. Diagnóza smrti
    Diagnóza smrti (1979)
    6
    Snaha navázat na úspěšné tři filmy s Rudolfem Hrušímským se zdaleka nepovedla. Diagnóza smrti, natáčená v době normalizace, nepřinesla tolik napětí a strachu, jako předešlé. Pro Rudolfa Hrušínského to byl, po nucené odmlce, opět film, ve kterém sice dostal prostor, ukázat své herecké kvality, ale účel se nesešel s úspěchem. I tak je třeba říct, že Rudolf Hrušínský byl a je jeden z nejlepších českých herců.
  7. Na kolejích čeká vrah
    Na kolejích čeká vrah (1970)
    5
    Další z kriminálních filmů s majorem kalašem, coby vyšetřovatelem. Tentokrát ovšem chybí postava nadporučíka Vargy. Radoslav Brzobohatý si v tomto filmu stejně zahrál. Těžce zraněného a podezřelého poručíka Lenka. Role kandrdy připadla tentokrát Jaromíru Hanzlíkovi, který zdatně sekundoval Jiřímu Sovákovi, coby Kalašovi. Při vší úctě k hereckému projevu pana Sováka, se jeho podání nedá cs podáním pana Hrušínského srovnat.
  8. Smrt černého krále
    Smrt černého krále (1971)
    10
    Rada Vacátko a jeho mordparta vyšetřují zdánlivě vraždu Krále. Překvapivé rozuzlení celého příběhu mnohé jistě překvapil. Herecký koncert všech hvězd, do toho šmrncovní hudba Zdeňka Lišky... co víc si jen divák může přát?!
  9. Pokus o vraždu
    Pokus o vraždu (1973)
    9
    Por někoho až příšiš upovídaná detektvivka. Proto je možná lepší říct, že se nejedná o krimi film v pravém slova smyslu, ale o psychologický film s prvky detektivky. Nicméně na herecké a režijní kvalitě to nic nemění. Opět fim, který poprávu můžeme zařadit do fondu.
  10. Citlivá místa
    Citlivá místa (1987)
    8
    citlivá sonda do problematického vztahu matky a dcery. Matky, která chce zase žít a zkusit znova životní štěstí po boku mladšího partnera a dospívající dcery, katrá chce žít podle sebe a má svou hlavu. Konfikt, který není omezen dobou. Může se stát dnes i nám.
  11. Luk královny Dorotky
    Luk královny Dorotky (1970)
    10
    Výborný film, výborná atmosféra filmu,skvělá hudba, která jakoby dotváří děj a dává mu ještě další rozměr. Jana Brejchová skvělá ve všech 3 postavách. Kdo potřebuje mít přečteného Vladislava Vančuru, a nebaví ho číst, doporučuji shlédnou tento film. Je natočen jasně a přitom srozumiteně a se vším, co zamýšlel Vančura.
  12. 13. revír
    13. revír (1946)
    7
    jedna z prvních poválečných detektivek. Zajmavé téma od profesionála české krimi Eduarda Fikery. Role Frony měla být původně pro Lídu Baarovou, ta však byla obviněna z kolaborace a vězněna,a to i přes to, že byly některé záběry již natočeny. Role byla následně přeobsazena a to stejně skvělou Danou Medřickou.
  13. Naše bláznivá rodina
    Naše bláznivá rodina (1968)
    6.5
    bláznivá rodinná komedie, z pera Jana Procházka. Neznámí i známí herci spojili své síly a vznikla originální komedie. Pothlá rodina Solničkových a vtipné potřehy dospívající holky dodaly fimu tu správnou a stále platnou dávku humoru.
  14. Rozmarné léto
    Rozmarné léto (1967)
    10
    poetické povídání z úst Vladislava Vančury, nádherně natočené Jiřím Menzelem. Lidový Rudolf Hrušínský, "netikavka" Vlastimil Brodský, nový Frabtišek Řehák, rázná Míla Myslíková, kouzeně jemná Jana Preissová a světaznalý Jiří Menzel. Tento film by se měl, v rámci zachování českého jazyka, na základních školách.
  15. Dým bramborové natě
    Dým bramborové natě (1976)
    8
    I když film vznikal v době těžké normalizace, výsledek byl stejně výborný. Co jiného se dá taky čekat od režiséra Františka Vláčila a herce Rudolfa Hrušínského dá čekat? Pro Rudolfa Hrušínského to byla první role po nucené odmlce. I přesto na něm odmlka nebyla znát.
  16. Noc na Karlštejně
    Noc na Karlštejně (1973)
    10
    dnes již legendární filmový muzikál, pod skvělým režijním podhledem Zdeňka Podskalského. Díky hudbě Karla Svobody a textů Jiřího Štaidla se tento film dostává do podvědomí i nejmladší generace. K tomu jistě dopomáhá i fakt, že je televizními stanicemi často reprízován. Jaroslav Vrchlický může i nadále odpočívat v klidu.
  17. Hodíme se k sobě, miláčku?
    Hodíme se k sobě, miláčku? (1974)
    9
    Krasna Jana Brejchova,vtipna Iva Janzurova,razna Regina Razlova,starostliva Stella Zazvorkova,zakriknuty Vlasimil Brodsky,razny Frantisek Peterka,uslechtily Josef Blaha a "prisny"profesor Frantisek Filipovsky.Takhle skvele obsazeny film,je zarukou kvality a divackeho uspechu.
  18. Sňatky z rozumu
    Sňatky z rozumu (1968)
    10
    Výborný československý seriál, ostatně jako všechny od Františka Filipa. Skvěle dokumentuje české dějiny v době Rakouska - Uherska, vývoj českého vlastenectví. Herci bravurně ztvárnili touhu po samostatnosti národa a hrdost z češství. Dnes se, bohužel, takové vlastenectví a hrdost nepěstuje. Ještě jednou musíme pozvednout skvělou režii a skvělé herecké výkony, a to i ve vedlejších rolích.
  19. Hra bez pravidel
    Hra bez pravidel (1966)
    8
    Velmi zajímavý film. V době, kdy ostatní detektivky byly spíše povídající a málo akční, se tato detektivka vyjímá nejen počtem mrtvých, ale i akčností. Dost odlišná je i v tom, že tehdejší policie zbavila funkce (a zaměstnání)kriminalistu Málka (S. Matyáš), který v sebeobraně zabil zloděje, což poukazuje na jakousi "zaujatost" proti některým lidem.
  20. Ohnivé léto
    Ohnivé léto (2002)
    10
    Nédherný poetický fim, dnes u nás neprávem opomíjeného Václava Kršky a Františka Čápa, s nezapomenutelnou hudbou Jiřího Srnky a skvělou kamerou Karla Degla, je důkazem výměčného talentu obou sester Babkových. Jak Zorka Janů, tak Lída Baarová zde přesvědčivě zahrály postavy nešťastné Klárky a krásné Rosy. Je velká škoda, že televizní stanice tento snímek nereprízují.
  21. Strach
    Strach (1963)
    8.5
    Skvělý kriminální film. Od Petra Schulhoffa není možné čekat jiný výsledek. Toto je první film z trilogie o majoru Kalašovi (v roce 1970 natočil Jaroslav Mach kriminálku "Na kolejích čeká vrah" také s majorem Kalašem v podání Jiřího Sováka). Na rozdíl však od filmů: "Vrah skrývá tvář" a "Po stopách krve", se tento film téměř nevysílá.