jirka26

Jirka

Komentáře 175

Od nejnovějších
  1. RED
    RED (2010)
    8
    Snaha o napodobení Postradatelných, která je lepší než postradatelní, na rozdíl od postradatelných má Red alespoň nějaký zajímaví děj.
  2. Hellboy 2: Zlatá armáda
    Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)
    8.5
    Jak se říká, za málo peněz hodně muziky, del Torro je prostě blázen. To jak chytře dokáže využít finanční prostředky je prostě famózní. Ostatní filmaři by si z toho měli brát příklad.
  3. Hannibal
    Hannibal (2001)
    6
    Slabší než mlčení jehňátek (ty jsou prostě kult), ale jinak Scott odvedl slušnou práci. i když za víc jak jedno shlédnutí to není.
  4. Zodiac
    Zodiac (2007)
    8
    A je to tu, další famózní Fincher. Atmosféra by se dala krájet a navíc film je prokreslen skvělou atmosferickou hudbou. 85%
  5. Smrtonosná past 3
    Smrtonosná past 3 (1995)
    8
    Další skvělá McClaneho jízda, musím se přiklonit k názoru, že trojka je lepší něž 2. 3. je prostě nadupaná skvělími hláškymi a skvělo akcí.
  6. Smrtonosná past 4.0
    Smrtonosná past 4.0 (2007)
    8.5
    Wiseman je prostě pán akce, jen je škoda, že kvůli komerčnosti byl film PG-13, chyběli mi McClaineho suché hlášky. Už se těším na 5. a doufám taky poslední díl.
  7. Spalující touha
    Spalující touha (1999)
    8.5
    Poslední film pana filmaře je prostě spalujíci, toha mezi hlavními protagonisty je perfektní, to samé platí o režii. Po vestně 2. nejlepší Kubrickův film.
  8. Potomci lidí
    Potomci lidí (2006)
    8.5
    Prvních 20 minut je ultra nudných, nic se tam neděje a vy s napětím očekáváte KONEČNĚ nějakou pořádnou scénu. Dále to pouze graduje. Atmosféra je výborná, C. Owen jakbysmet a příběh se jakž takž ještě dá snést. Ale nic, z čeho bych měl být unešený. Každopádně je to na pomezí 3-4*. Dám 4*, protože od té 20 minuty jsem se ani náhodou nenudil a to znamená, že film splnil to, co se od něj čeká, ne?;-)
  9. Štěstí na dosah
    Štěstí na dosah (2006)
    8
    Will Smith tady jednoznačně všem ukázal, že patří mezi TOP herce. Já už to o něm ale věděl dávno, heč;-) Štěstí na dosah by bez něj bylo ale silně podprůměrné. Chrise Gardnera je vám chvílemi hrozně líto, když si uvědomíte, že to je podle skutečné události. Nijak převratný film. Měl by se spíše jmenovat Štěstí z dosahu;-)
  10. Jak se krotí krokodýli
    Jak se krotí krokodýli (2005)
    Mučte mě, škrťte mě, upalte mě, ale tento film do šedi podprůměru nepošlu. Neříkám, že by tam nebya hluchá místa (podle mě minimálně), nadbytečné postavy (Vojtek se ještě dal, můj "oblíbenec" Nekonečný už ne), přesto hodnotím velmi pozitivně. Víte, ono to snad ani nejde srovnávat s předchozými díly Jak... Přeci jenom, je jiná doba, dětská hvězda ve stylu Tomáše Holého rovněž není na obzoru a dvojice Němec-Preissová byla nepřekonatelná. Přesto nelze tomuto dílku upřít punc zábavnosti. Alespoň mně to tak hrozné nepřišlo, i když soudě dle okolních komentářů jsem snad jeden z mála s takovým názorem. No a? Jo a ještě jenom tak na okraj- Postránecký je třída.
  11. Ženy pro měny
    Ženy pro měny (2004)
    8.5
    Hm, jak to vzít jako celek? Buď tomu dám 4* s tím, že to je hrozné, co některé žesnké provádějí. Nebo na to půjdu z 2. strany a zeptám se, co tím chtěla paní režisérka říci?! Že by bylo nejlepší, kdyby se slečny nevoněly parfémy? Kdyby o sebe nedbaly? Opravdu by se nám chlapům poté líbily? Nepotřebuji, aby slečně potřebovala 2 hodiny na přípravu, než s emnou někam vyjde do společnosti. Beru jenom tu únosnu mez. Nemyslete si, že jsem povrchní, pouze si hrábněte do svědomí. I vy, slečny. Líbil by se vám smradlavý, špinavý chlap, který vyšel odněkud z dolu? Těžko... Silikony beru jako vyhazování peněz, ale pokud se to ženám líbí a cítí se s nimi spokojeně, pak to asi účel splnilo. I když to asi není případ paní Evy z dokumentu, která nebude spokojena nikdy. 4*, ptž mě to celé zaujalo.
  12. Pusinky
    Pusinky (2007)
    8.5
    Opravdu jsem to těm holkám věřil, přál jsem jim konflikty, abych sledoval jejich reakce a neměl jsem žádnou favoritku. No, kromě té obéznější, tu jsem fakt nemusel. A žádné sympatie u mě nesklidil ani ten 14letý klučina, který ze sebe sypal moudra častěji, než já chodím na záchod. Zajímalo by mě, jestli režisérka není feministka, ptž se tam neobjevuje ŽÁDNÝ normální mužský. Buď hovado, frajírek nebo absolutní trouba. Posledně zmiňovaný měl asi fakt velkou krizi. Kdo viděl, pochopil.
  13. Den, kdy se zastavila Země
    Den, kdy se zastavila Země (2008)
    8
    Klaatu v podíní Reevese byl velmi přesvědčiví což, ale neplatí o malém Smithovi, který na mě působil, tak trochu jako tělo bez duše, ale to mi přece nezkazí skvělí zážitek ze skvělého filmu.
  14. Výměna
    Výměna (2008)
    9
    Výborná drama z 30. let. vyzdvihnou u tohoto snímku musím hlavně skvěle vedenou režii a Angelinu, která svoji roli zvládla bravurně, nezamonínat nesmíme ani na Eastwoodovu hudbu a skvělou kameru.
  15. Vzpomínky
    Vzpomínky (2006)
    7.5
    Neskutečný mix žánrů. Akční, sci-fi, thriler. No, ta romantika v popisku mi moc nesedí, s takovou by se to dalo aplikovat na každý druhý film. Velmi napínavé, strhující až do konce. Film jsem začal sledovat těsně před odchodem na noční brigádu a celých 12 hodin jsem se těšil na zbytek filmu. Po návratu domů jsem se okamžitě vrhnul k PC a dokoukal jsem to, místo toho, abych šel hned spát. A to jsem byl unavený jako kotě. To už o něčem svědčí, ne?
  16. Juno
    Juno (2007)
    9
    příjemné komediální drama, které tak trochu kopíruje korejské Jenny, Juno, ale to je jedno, film je prostě boží, stejně jako ostatní Reitmanovi filmy.