Profilový obrázek

Innuendo

Komentáře 75

Od nejnovějších
  1. Aladin
    Aladin (2019)
    6
    Nečekejte mnoho, a nebudete zklamaní. Není to dobrý film, a jediné co tam dokáže bavit je Will Smith, ale docela i to postačuje. Nicméně na animák to nemá ani náhodou, to je snad jasné úplně všem. Některé remaky jsou holt zbytečnější než jiné, s tím nic nenaděláte.
  2. Lví král
    Lví král (2019)
    7
    Dal jsem docela vysoké hodnocení, ale je nutno říci, že to jde na vrub původnímu filmu jelikož všechno kvalitní pochází z animáku. Kromě jedné jediné věci, technické stránky filmu, která samozřejmě nemá chybu. Je to absolutní špička a nejvíc co dnes co se týče počítačové animace můžete vidět.
  3. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    9
    No, tak je to klasický Terantino, není to klasický Tarantino? Ale je, svým Tarantinovsky laskavým způsobem po většinu stopáže a nekompromisním způsobem posledních deset minut. Dívejte se a kochejte, není tomu co vytknout. Určitě také zvládne více projekcí.
  4. Humr
    Humr (2015)
    7
    Neskutečná podivnost, kterou mě právě kvůli té bizarnosti bavilo sledovat. Chtěl jsem vědět kam až film bude schopen zajít. Svým způsobem se zde snad definuje nový žánr, protože si nevybavuju nic, co by to jen zdánlivě připomínalo. Ale třeba si jen potřebuju doplnit vzdělání, kdyžtak mě poučte. Každopádně pro milovníky bizáru jednounačně doporučuju.
  5. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    0.5
    75%? Tak si nejsem zcela jist, zda jsme koukali na stejný film. Film nehodný originálu, kdy jsem se skoro styděl za režiséra. Bylo tohle vážně nutné? Nebýt tam Goldblum, tak by mě na něj nikdo nedostal. No, aspoň si Původní den nezávislosti upevnil svoji pozici průkopníka mezi apokalyptickými scifi. I když si o tom můžeme myslet cokoli.
  6. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    8
    Zdá se jedná z prvních videoherních adaptací, která se dá označit za povedenou. No oravda, velká konkurence zde sice nebyla, ale i to se počítá. Orkové jsou naprosto dokonale ztvárnění a charismatičtí. Byla radost je sledovat. To se ovšem o lidských hrdinech až tolik říct nedalo. Doufám že se v dalších filmech objeví nějaký ultimátní rubač, kterému by šlo opravdu fandit. A ne třasořitky typu Lothara.
  7. Annabelle
    Annabelle (2014)
    5.5
    POZOR SPOILER! Tak mě tu máte děti zas- Já v jádru nejsem chlápek zlej- Jen nakousnout a nahlodat- Za to já sem placenej- Mám rád biftek krvavej- Sem extra zloděj radosti- Náramnej strejda rohatej- Ale jinak dobrák od kosti- go satane go!
  8. Doktor Jekyll a pan Myš
    Doktor Jekyll a pan Myš (1947)
    10
    Tak tenhle díl Toma a Jerryho naprosto nemá konkurenci. Díly vytvořené ještě původním tvůrčím týmem ve 40. a 50. letech 20. stol. patří do zlatého fondu animovaného filmu. Ty dnešní kreslené krávoviny jim nesahají ani po kotníky.
  9. Můj soused Totoro
    Můj soused Totoro (1988)
    9
    Miyazaki mě snad nikdy nepřestane překvapovat svou naprosto geniální fantazií. To jak mě dokáže při každém filmu dokonale vtáhnout do svého světa, to jak mi vždy zvedne náladu, to je to, co si na jeho filmech cením nejvíce. A My Neighbor Totoro není výjimkou. Dokonalé.
  10. Odpočívej v pokoji
    Odpočívej v pokoji (2001)
    10
    K tomuto seriálu bylo již mnoho řečno a mnoho napsáno. Neubráním se však tomu, abych taky přispěl svým názorem. Seriál z prostředí pohřebácké rodiny Fisherových, z nichž všechny charaktery, ať jsou sebešílenější, si proste musíte zamilovat, mě totálně uzemnil a stal se pro mě návykovým. Ruth, Nate, David, Claire, Brenda, Keath, Rico a další prožívají své životy a veškeré jejich chování je naprosto uvěřitelné a bravurně zahrané. Herecké výkony v tomto seriálu absolutně nemají konkurenci. Uvěříte každé emoci, každému pohledu, každému fuck, které zazní, no řekněme, mnohokrát. Další věc, kterou bych rád vyzdvihl je hudba a uvodní znělka, která ve spojení s uvodní obrazovou sekvencí je prostě geniální. Dá se ni dívat znova a znova, ostatně jako na celý seriál. Ironie,sarkasmus a černý humor ve spojení s někdy velmi morbidními výjevy je v dokonalé rovnováze a nikdy není mnoho jednoho ani druhého. Každá epizoda je do detailu propracována a je vidět že na nich pracoval kolektiv velmi talentovaných lidí. Samozřejmě nesmím zapomenout na hlavního tvůrce, scénaristu a režiséra několika epizod Alana Balla. Myslím že si je velmi dobře vědom toho, že nic lepšího už nikdy nevytvoří. Pokud začínáte s sfu úplně od začátku, tak vám dám dobrou radu. Užívejte si každou epizodu, každou scénu, každou postavu, protože to co příjde na konci páté řady vás naprosto odrovná a budete se přát aby to nikdy neskončilo. Takovou emociolnální nálož jsem u žádného seriálu ani filmu nezažil, a troufám si tvrdit, že už ani nezažiju. Six feet under patří k tomu nejlepšímu, co jsem ze seriálové tvorby kdy viděl a osobně jej řadím na svůj top 1. You can't take a picture of this, it's already gone.
  11. Planeta Krull
    Planeta Krull (1983)
    8
    Pohádkový příběh, který jsem viděl, když mi bylo asi 6 let. Dlouhou dobu jsem jej pak hledal bez informací o co se vlastně jedná a jaký je jeho název. Nicméně hledání bylo nakonec úspěšné a já jsem se mohl znova podívat na film, který mi utkvěl v paměti tolik let. Zajímavé na tomto filmu je spojení fantasy a sci-fi, kdy království na jedné planetě je napadenou armádou zabijáků pod vedením netvora. Zápletka může vypadat banálně až jednoduše ale ve spojení s velmi sympatickými hrdiny, kde se ve svých prvních rolích blýsknou třeba Liam Neeson a Robbie Coltrane, jde o velmi kvalitní zábavu. Samotná kapitola pro sebe je Hornerova hudba. Podle mě jde o nejlepší filmovou hudbu, jakou jsem měl zatím tu možnost slyšet a o Hornerův vrchol.
  12. Vejdi do prázdna
    Vejdi do prázdna (2009)
    7.5
    Vizuálně naprosto úchvatná záležitost, od které nebudete moc odlepit oči. Při sledování úvodních titulků jsem si připadal jak zhypnotizovaný a po jejím skončení naprosto vyčerpaný a rád že jsem to přežil. To co následuje potom by se dalo označit za prolínání přítomnosti a minulosti dvou lidí, kteří nemají nikoho jiného než sebe. Potěší pár odkazů na Tibetskou knihu mrtvých. Celkově mě tento film mile překvapil i když by se dalo jít dál a víc využít potenciál nabízený ve spojení s reinkarnací a posmrtnými mezistavy. Nicméně to asi nebylo záměrem režiséra.
  13. Zelený sršeň
    Zelený sršeň (2011)
    8
    Za poslední dobu nejlepší superhrdinský film. Komediálních prvků bylo víc, než jsem čekal ale nebylo to vůbec na škodu. Green Hornet se nebere moc vážně a je to jen dobře. Mnohem lepší než Ironman 2. Duo Britt Reid a Kato je sakra cool. Hlavního záporňáka Chudnofskyho (Bloodnofskyho) v podání Christopha Waltze si oblíbíte a v některých momentech mu budete i fandit. Prostě komedie jak má být. Kato - Já rozbiju to okno a ty vystřelíš, Britt - Každý na svý triko!
  14. Dexter
    Dexter (2006)
    9
    Nejsem velkým fanouškem kriminálek. Jede se pořád podle stejné šablony a o nějaké originalitě ani nemůže být řeč. Samozřejmě mám na mysli takové, kterými nás každý den krmí skoro na všech českých programech. Ale Dexter, to je jiná. Michael C. Hall, to bylo to největší lákadlo, kvůli kterému jsem příběhy tak trochu jiného policejního znalce začal sledovat. A Nezklamal mě. Fakt je, že jsem si nemyslel, že by mě někdy nějaký seriál z kriminálního prostředí mohl tak zaujmout. Ale pravda taky je, že Dexter svoje konkurenty strčí hravě do kapsy. V podstatě je to úplně jiná liga. Tomuto seriálu nelze, než dát plné hodnocení. Go Dexter go!
  15. 3 sezóny v pekle
    3 sezóny v pekle (2009)
    9
    Hmm tak tenhle film mě dostal. Jsem trochu rozpačitý z toho jak se dnešní tvůrči stále vracejí pro motivy a náměty do minulosti. Měl jsem za to, že tato témata jsou již vyčerpána. Ale tento film mě vyvádí z omylu, protože měl být natočen a je dobře, že se tak stalo. Dokonalá atmosféra 40. let minulého století, kterou si budete užívat v každém momentu, dokonalí neokoukaní herci, a naprosto skvělý Kryštof Hádek, kterému role sedla naprosto přesně. Ve vedlejší roli potěšil Jan Kraus, nad jehož hereckým uměním by se dalo polemizovat, zde však také zapadl velmi dobře. Po dlouhé době vynikající český film, a jak vidím, tak ne zrovna takový, co by padl do noty většině diváků. Ale to je možná dobře. Ne každý film je pro každého. "Je třeba se bouřit, nesmířit se, ani s bohem, ani s peklem. Jít si svojí cestou."
  16. Carnivale
    Carnivale (2003)
    8.5
    Ano, takto by měl vypadat mysteriózní seriál. Dobová atmosféra dýchající z tohoto dílka každou scénou a každým okamžikem, jako by ani nebyla uměle vytvořena ale natočena kamerou živě. Vynikající charaktery, vynikající herci, vynikající příběh a v neposlední řadě vynikající atmosféra. Ale abych jen nechválil, toho Jonesyho na konci si už mohli odpustit. Ale je vidět, že bylo našlápnuto na pokračování, a popravdě, kdyby vzniklo, vůbec bych se nezlobil. Na tomto seriálu není vůbec těžké si vypěstovat solidní závislost. Nechť boj dobra se zlem započne.
  17. Hra o trůny
    Hra o trůny (2011)
    9
    Žánr fantasy seriálů se zrovna nemůže pyšnit mnoha kvalitními počiny. Proto jsem taky k tomuto kousku zprvu přistupoval spíše skepticky. Nicméně byl jsem mile překvapen. Úvodní znělka skvělá (bude vám hrát v uších ještě hezkých pár dni), vlastně se na ni pokaždé těším. Charaktery dobře vykreslené. I ten Jason Momoa nakonec do své role (hlavně díky nabrané svalové hmotě) celkem zapadl. U výpravy bych viděl ještě sice nějaké rezervy, ale tuším že to lepší si pro náš tvůrci připravili až v dalším dění a je se na co těšit. Po pátém díle zvedám hodnocení ze čtyř na pět a nemůžu se dočkat dalších dílů. 20 června 2011, po desáté epizodě Fire and Blood - totální extáze. Velmi syrové, kruté, nepodbízející a přitom dokonalé návykové. Chystám se k četbě předlohy a těším se na novou řadu.
  18. Sucker Punch
    Sucker Punch (2011)
    1.5
    Snyder se znovu snaží ohromit počítačovou animací a přestylizovanými scénami, které mu tak jdou. Ovšem jeho snažení ztroskotává na několika faktech. Snaha ždímat emoce vychází úplně naprázdno, příběh ať se jeví sebevíce dojemně nedokáže vtáhnout. Příliš očividné je, že se jedná o prvoplánovou, povrchní zábavu pro pubescentní omladinu. Ale to by mi ani tak nevadilo, problém je, že ani ty akční scény nejsou tak kulervoucí, jak bych si představoval. A vše podtrhuje nesympatická hlavní představitelka s neustále nasazeným pohledem raněné laně. Kdo viděl Watchmen, tak toho Sucker punch prostě uspokojit nemůže. Ale soundtrack vynikající.
  19. Umělec
    Umělec (2011)
    9.5
    Bylo zajímavé sledovat reakce těch pár diváků co s námi byli v kině. Občasné zasmání, komentování děje a aspoň u mě takový ten přiblblý úsměv, který mívám třeba u Chaplinových filmů. Ano u The Artist se nebudete smát na celé kolo, ani nebudete ohromeni hromadou akce a dějových zvratů. The Artist je plnohodnotným retro snímkem, který nám dává plně ochutnat staré dobré éry černobílého němého/zvukového filmu. Vyrovnaná dávka laskavého humoru, romantiky, hudebního podkresu a sentimentu dělá z tohoto snímku dokonalou odpočinkovou podívanou a je povinností pro všechny, co tento filmový mix milují.
  20. Pinoccchio a vládce noci
    Pinoccchio a vládce noci (1987)
    7
    Ano ano, přídávám se k ostatním s výtkami na předabování tohoto skvostu. Takovéto zásahy se nebojím označit jako zločin! A to není bohužel jediný případ. Pohádka jako taková je vynikající a to neříkám jen kvůli nostalgie z dětství.
  21. Metropolis
    Metropolis (2000)
    8
    Přestože v podstatě celý film čekáte na závěr, kde se nachází dost možná nejlepší scéna s nejlepším hudebním podkresem, film bych nezatracoval. A mě jazzové vyznění soundtracku velmi vyhovovalo, takže jsem spokojen.
  22. Osamělý jezdec
    Osamělý jezdec (2013)
    2
    Být to kreslené a hrát v tom místo těch dvou šašků, Mickey Mouse a Donald Duck, tak neřeknu ani slovo. Ale takhle - no to si snad děláte prdel!