Profilový obrázek

tedoun

Teddy Sunardi
923

“The book is a film that takes place in the mind of the reader. That's why we go to movies and say, "Oh, the book is better.”

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Mavka: Strážkyně lesa
    Mavka: Strážkyně lesa (2022)
    8
    Film nebyl tak špatný, dokonce se to dcerám líbilo tedy i mě. Akorát rád bych si nechal vysvětlit proč Mavka a Rys(y) ve filmu měli ODAL runu na sobě (Mavka na tváří a Rys na čele). Tuto Odal runu nosili 7. horské divize SS Prinz Eugen. A co je nejdůležitější z toho filmu je to, že hudba je opravdu nádherná, zvláště ukrajinské písně, který se mi moc líbili.
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    9
    Mnohovesmír šílenství je místy opravdu legitimně hororový ale fakt neskutečně hororový, když se nebojí použít lekačky (a to mám rád v kině), nejrůznější ohavnosti, monstra či záhrobní výjevy. Raimiho i po letech baví hra se sugestivními a radostní pohyby kamery a nabízí řadu vizuálně unikátních kompozic, které hravě překonají většinu toho, co v marvelovkách vídáme. Zatímco většina ostatních celovečeráků od Marvelu je místy vizuálně dost nevýrazná a sklouzává k nehezky tlumené barevné paletě, Mnohovesmír šílenství vyloženě září a již se těším to koupit na UHD. Co dodat mohu a musím je, že Sam Raimi je pořád šikovný a vynalézaví režisér. Zkrátka jsem se doslova bavil
    Jurský svět: Nadvláda (6)
    Jurský svět: Nadvláda (6) (2022)
    6.5
    Tento snímek snad má údajně být šestým a posledním z dinosauří série, kterou zahájil svým legendárním snímkem Steven Spielberg před téměř 30 lety. Až na to v tomto filmu již klonují i člověka jako u Aliena. Tento žánr je relaxu, kde jde o strach a leknutí v kině, proto jsem to viděl s efektem. A o krásná, strašidelná zvířata. Tento účel film splnil. Děti, které zrovna prožívají své dinosauří období, to možná ocení (byl tam chlapeček, který měl s sebou dinosaura v kině), protože ty nemají svých miláčků nikdy dost, ale obecně je film zábavný zhruba sto minut, těch čtyřicet sedm navíc je zbytečných a zase jsem usínal.
    Bullet Train
    Bullet Train (2022)
    8.5
    Tento žánr filmu fakt mám rád. Alespoň člověk za pár hodin v kině se pobaví, pousměje a k tomu dostat kalorickou bombu v podobě Coly a popcorn. Bullet Train svým pojetím připomene každého filmy typu bláznivá střela atd. aneb filmu plných parodii a právě je to síla, který ukázal pan režisér. Na tomto filmu je zejména díky hravé kameře a výborným hercům radost koukat a hlavně Brad Pitt to prostě umí.
    Black Adam
    Black Adam (2022)
    6.5
    Dávám 65 protože milují filmy s efekty ale jinak film je průměrný komiksový. Kdyby tam nehrál můj a dcery oblíbený herec tak bych váhal. Snad ten film neměl ani scénář anebo se natočil prostě, že se natočil. Hlavně nechápu co tam dělal proboha Pierce Brosnan?, že by záchrana filmu? No nevadí, hlavně alespoň dcera se bavila a já zase usínal nudou.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1