Pajmen

Martin Endršt

Komentáře 159

Od nejnovějších
  1. Parazit
    Parazit (2019)
    7
    Nejdřív mě šokoval Gangnam style a teď přichází Parazit. Svou šíleností, komičností a zvráceností jsou Korejci skutečně unikátní. Film je zajímavý střídáním žánrů a to především k jeho konci, ze kterého jsem nebyl tak úplně nadšený a stále nevím, co si o tom myslet. Film je určitě kvalitní, ale Oscara bych jim asi nedal...
  2. Jumanji: Další level
    Jumanji: Další level (2019)
    7
    Opět se podařilo vyvrátit mé pochybnosti. Dvojka sice nepřináší o mnoho více nápadů, ale přeci jen se zase změnila pravidla hry, jsou tu nové postavy a s nimi nové příběhy. Možná se tu více tlačí na city než v jedničce, ale nijak mě to nevadilo opět jsem se dobře bavil.
  3. Jumanji: Vítejte v džungli!
    Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)
    7
    Wow. Super. S původním Jumanji jsem vyrostl a bál jsem se, že remake dopadne stejně tragicky jako většina ostatních. Nicméně nové zpracování přineslo spoustu nových nápadů a krásně zapadá do dnešní doby mladých lidí, takže místo klasické deskovky už tu máme videohru a tím se mění dost zásadně pravidla hry. Krom některých prkenných výkonů mladších herců jsem byl velmi spokojen. Mnoho akce, k tomu pár vtipných a citových scén. Palec nahoru.
  4. Trojí život
    Trojí život (2018)
    3
    V podstatě výborný živý začátek, který hned nastiňuje zápletku filmu. Vlastně se jedná o velmi známou zápletku, kdy muž dělí svůj čas mezi dvě ženy. Nicméně když přijde hlavní hrdina do úzkých, situaci řeší prazvláštně až trapně. Scénář postrádá vtip a nadhled. Pak bych se nemusel kysele tvářit na výsledné rozuzlení děje.
  5. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    2
    Viděl v kině díky Kinobox projekci zdarma a jsem tomu moc vděčný, protože jsem na film i tak chtěl do kina jít a teď vím, že bych litoval vyhozených peněz. Jednička a dvojka byly fajn, vlastně až překvapivě dobré. Klasické postavení jeden proti všem a člověk tak nějak počítá i s variantou, že to hlavní hrdina nemusí přežít, takže nějaké to napětí v rozuzlení zápletky jsem očekával. Trojka mě vrátila zpět na zem a ujistila, že v amerických akčních blockbusterech prostě hlavní hrdinové neumírají a naopak umí poručit větru. I když to jsou obyčejní smrtelníci. Trojka měla být navíc uzavřením celé té vyvražďovací ságy, ale místo toho bude pokračování! Takže tuhle stupidní kopii Kill Billa uvidíme v kinech minimálně ještě jednou...
  6. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    5.5
    Teď jsem k filmu dost skeptický. Celá F&F série se stáčí od aut k zachraňování celého světa před padouchy, což rozhodně nekvituji. A tenhle snímek v nastaveném trendu pokračuje. Když vypíchnu to nejlepší, tak je zde opravdu hodně akčních scén, špičkování Dwaynea a Jasona a oddechnete si jen během "instantních" srdceryvných scén ala The Rock se vrací domů... Bohužel akční scény někdy sráží přehnaná představivost scénáristů jako například v momentě, kdy The Rock udrží helikoptéru na řetězu holýma rukama. A vlastně jen jednou rukou. Film nemá pořádný začátek a konec, je jasné, že bude nějaké pokračování a vnucuje mi to pocit, že producenti jedou spíš na setrvačnost celé série než aby se předvedli s něčím novým.
  7. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    5.5
    Režisérův výkon v prvním filmu mě doslova uhranul a moc jsem se těšil na pokračování. Dvojka splnila jedno z mých očekávání - byla horší než jednička. Nedají se upřít některé geniální scény nebo opět excelentní výkon Skarsgarda. Ale hrozně mě mrzela celková koncepce filmu. Zdaleka to nebyl jen horor. Z jedné třetiny to bylo drama ve stylu "Stůj při mně" a značnou část vyplnily i vtipné scény. Každá část sice byla kvalitně odvyprávěna, ale my jsme čekali horor! Výsledný slepenec navíc trval něco ke třem hodinám a při nízké míře napětí se chvilkami fakt budete nudit.
  8. Hugo a jeho velký objev
    Hugo a jeho velký objev (2011)
    5
    Vim, ze tento film ucaroval spoustu kritiku nekonecnou spoustou odkazu na historii pocatku pohybujicich se obrazku a bezednou uctou k jejich tvurcum. Podani techto obrazu do minulosti je ale podano mdlym zpusobem a celkova struktura deje mi prisla dost plocha. Zkratka, nudil jsem se.
  9. Sherlock Holmes: Hra stínů
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
    7.5
    Byl jsem zvedavy na nove zpracovani jednoho z nejpopularnejsich detektivu a tento neotrely styl se mi nakonec zamlouva. Postavy Sherlocka a Watsona jsou snad nejakcnejsi ze vsech ostatnich zpracovani, k tomu nechybi britsky humor a zajimava kamera. Za me palec nahoru.
  10. Rain Man
    Rain Man (1988)
    8
    Na prvni shlednuti nic moc. Cruisova postava na me pusobila az moc negativne a na konci kazde vety se opakovalo "OK?". Iritujici. Pribeh je ale silny a zaradil bych ho nekam ke skupine filmu Zelena mile, Probouzeni, O mysich a lidech... Tyhle filmy zkratka Oscary pritahuji jako magnet.
  11. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6
    Budu mírný ze dvou důvodů. (1) Tarantinovky mám rád a (2) každý jeho film mě na první zhlédnutí spíše nudil. Tak tedy, sledujeme zde uvadající kariéru westernového gangstera ve středním věku Ricka Daltona, který má jisté problémy se životosprávou a nemůže pořádně rozvinout svůj herecký potenciál. Jako zrcadlo je postavena Sharon Tate, jež je krásná, mladá, úspěšná a díky manželství s jistým režisérem má i slušné konexe do hollywoodské smetánky. Shodou okolností jsou navíc Rick a Sharon sousedé. Hlavní zápletkou má na první pohled být, jak se herec na hraně popere se svým osudem. Mít film kratší stopáž, určitě by měl i větší spád. Takto se zdá být film roztahaný a první dvě hodiny divák vlastně neví, co je hlavní zápletkou. Já osobně z toho celkově mám pocit, že Tarantino chtěl především zachytit skutečnou realitu konce 70. let, čemuž je věnována veškerá pozornost přes věrohodné kulisy, kostýmy a také herecké výkony. Na druhou stranu do filmu vstupují scény, které s realitou nemají nic společného. Jsou to spíš Tarantinovy idylické představy o tehdejší době. Vzhledem k tomu, že se film odehrává během dní Mansonovského masakru, na nějž tu jsou odkazy a celá atmosféra je tomu přizpůsobena, není to film podle skutečných událostí. Podobně jako u Hanebných panchartů, i zde Tarantino hýbal s historií a opět ve stylu černého humoru a brutality. Celkově mi film přišel rozkročený a bohužel to dojem dost pokazilo. Když se podívám na výčet hvězd hereckého obsazení, potenciál námětu a umu Tarantina, tak výsledek je pod svým potenciálem.
  12. John Wick
    John Wick (2014)
    7.5
    Zajimavy koncept, ktery sice neni uplne originalni, ale zabavny je porad dost. Keanu Reeves vsadil konecne na projekt, ktery ho dostal mezi hereckou akcni spicku. Pokracovani na sebe jiste nenecha dlouho cekat a ja jsm moc zvedavy, jak si hrdina proti znacne presile poradi.
  13. Venom
    Venom (2018)
    6
    Jeden z temnějších filmů ze světa superhrdinů, v hlavní roli je ale antihrdina. Venom je ztělesněním závislostí na věcech, které nám pomáhají utéct z reality do "lepšího" světa a ukazuje se, jak je těžké se takových závislostí zbavit. Tom Hardy předvedl jako vždy nadstandardní výkon.
  14. Looper: nájemný zabiják
    Looper: nájemný zabiják (2012)
    5.5
    Bruce Willis a Jeff Daniels film táhnou. Jsou nekompromisní a nesympatický - prostě skvělí záporáci. Pak jsou ale části filmu, kde kvalita prudce klesá a najednou jsem se díval na béčkové sci-fi. Ani se nedivím, že kolega sedící v kině vedle mě usnul.
  15. 7 životů
    7 životů (2017)
    5.5
    Předně chci poděkovat Kinoboxu za možnost vidět tento film. Byl jsem na film zvědavý, ale bál jsem se velkeho zklamání, a tak nemusím litovat ztracených peněz. Zážitek to byl docela zábavný. Stále se něco dělo a obzvlášť jsem byl zvědavý na Noomi Rapace v sedmiroli, která se jí také celkem zdařila. Hlavní linka je z mého pohledu originální a držela mě po celý film v očekávání, ale postupem času film ztrácel na kvalitě. Mohou za to odkazy (kopie) známých sci-fi - 1984, Matrixu, Minority Report a Vyměřeného času. Takže ke konci jsem už byl zvědavý jen na to poselství, které nám chtěli tvůrci předat, jelikož poslední půl hodinu už jsem viděl tisíckrát v jiných filmech. A konec byl celkem zvrácený. !!spoiler alert!! Jedna ze sester se zamiluje a otěhotní. Aby mohla žít se svým partnerem normalní život, musí zradit svých šest sester, tzn. odsoudit je k jisté smrti bez jejich vědomí. Dvě sestry nicméně přežijí. Na úplném konci filmu se tyto dvě dozví o těhotenství jejich zrádné sestry a tím jakoby bylo vše odpuštěno. Což mi připadá zvrácené. Nemůžu se totiž zbavit pocitu, že zrádce je nakonec považována za hrdinku.
  16. Knoflíkáři
    Knoflíkáři (1997)
    7.5
    Není tu žádná hlavní dějová linka, zkrátka sledujeme několik příběhů, které se tu a tam protínají nebo lehce míjí. Tento styl vyprávění dokáže být více zábavný než film s jednou dějovou linkou. Téma Knoflíkářů je skutečně na dlouhé zamyšlení a těžko bych ho tu popsal pár větami, každopádně je nadčasové a netýká se pouze devadesátých let.
  17. Fantastický pan Lišák
    Fantastický pan Lišák (2009)
    8
    Jako bych viděl kombinaci filmů Slepičí úlet a Žabákova dobrodružství. Nicméně tento snímek pochází z dílny americké a byl jsem velice překvapený. Scény jsou samozřejmě akční dost, ale pořád převažuje ta umělecká stránka, což mi více připomíná právě evropskou tvorbu. To navíc podtrhuje i všudypřítomný suchý humor.
  18. Lijavec
    Lijavec (1997)
    10
    Mocnářství rakousko-uherské je na pokraji sil, konstituce schytává rány zvenčí i zevnitř. Aby také neschytávala, když v zemi české stále žije jeden z největších vlastenců - Jára Cimrman. Byť i on fyzické síly pomalu ztrácí, jeho zápal pro samostatnou republiku neutuchá a bojuje za ni i z frymburského starobince.
  19. Vetřelec: Covenant
    Vetřelec: Covenant (2017)
    2.5
    V jednom z trailerů je zachycena posádka v plné sestavě na palubě lodi, kde se dozvíme účel jejich cesty a složení samotné posádky. Ve filmu nicméně tato scéna není a mě by zajímalo proč? Je to jedna z nejlepších scén, kde se všichni chovají přirozeně a člověka to vtáhne do děje. Samotný film je pak akce za akcí, uprostřed filosofická a trochu uspávající pasáž, kde android učí androida hrát na flétnu a mimo jiné ignorovat tři zákony robotiky. (A filosofují tu vlastně jen roboti, což je zajímavé. Má to být nějaké poselství, že se lidstvo až moc spoléhá na informační technologie a tím sami degenerujeme? Rozhodně to tak vyznívá, neboť androidi ze sebe ve snímku vydali víc emocí a myšlenek, než samotní členové posádky.) Poté opět akce za akcí. Já jsem si ale ty akce neužíval, jelikož byly zbytečně vyhrocené a dokonce cvičené opice by měly vyšší šanci na přežití, než naše posádka. U takových akcí je vážně jedno, jak to celé skončí, s hrdiny je zkrátka těžké nějak soucítit a nebo se dokonce ztotožnit. Příkladem může být Katherine Waterstone, která se zrovna vrátí na loď poté, co viděla rozervaná těla svých kolegů a sama jen tak tak přežila. Ona se ale chová, jako by se vrátila z fitka. Hodí sprchu, dělá palačinky, div si u toho nezpívá a nemá problém se usmívat od ucha k uchu. To mi fakt přišlo mimo. Vždyť to má být seriózní horor! Vůbec ten scénář byl divnej a to přitom režisér a scénáristi jsou z původního (a vynikajícího) Vetřelce! Stěžejní postavou je tu stejně jako v Prometheovi android. Filmy by se tedy měly přejmenovat na David (Prometheus) a Walter (Alien: Covenent) a pak bych tomu rozuměl. Tohle zkrátka není vetřelec. Podle všeho by měl přijít ještě třetí díl, aby se kruh uzavřel. Z mého pohledu se ale není nač těšit. Dosavadní trilogie je tak špatně vedená, jak to jen jde. A je mi z toho smutno, protože Vetřelec táhne a jen díky Vetřelci 1-3 měl Prometheus takové tržby. Covenent je už zrcadlem Prometheovi a z tržeb je znát, jak to pánové pěkně pohnojili.
  20. Mumie
    Mumie (2017)
    2.5
    Tahle verze Mumie je natočena především pro mladistvé. Ale nebál bych se ještě snížit věkovou hranici. Snímek totiž není vůbec děsivý, ani moc brutální a je tu hodný strýček Tom, který všechno, ale opravdu všechno přežije. Řekl bych, že i do thrilleru to má daleko. Pro staršího 12 let tu pak zbývá jediné lákadlo a to jsou pěkné ženy. Krom badatelky - blondýna s modrýma očima - tu je asi nejvíc sexy mumie ze všech filmů tohoto žánru. Samozřejmě až potom, co vysaje život z pár lidí a není to jen kost, kůže a omotané proužky plátna. Pak už vůbec nevypadá děsivě. Naopak. Strýček Tom se sám musel držet zpátky, aby ji nepozval na drink... Nakonec ale odolá, protože by rád šel na drink s již zmíněnou blondýnou-badatelkou. O ničem jiném v nadsázce ten film není. Cruise se rozhodne pro blondýnu, ale jestli s ní nakonec skončí, to napoví až další díl.
  21. Život
    Život (2017)
    2.5
    Originalita: 1%. Zábava: 50% (pokud jste cynik, jinak 0%). Jedna z největších vykrádaček, ke kterým jsem se za poslední léta dostal. Fakt hustý. Tento film se velice silně hlásí, aby byl parodován (a to práci skutečně nedá). Sledujeme tu totiž nejstupidnější vědeckou výpravu všech dob (je mezi nimi i týpek, co zapomněl přepnout z módu Deadpool a hrubě se mu vymstí, když zjistí, že se jeho organismus nedokáže sám uzdravovat) čelící nejdokonalejšímu organismu historie filmu (na tohle je i Vetřelec s kyselinou místo krve krátký). Co je ale horší, vyvražďovačka trvá velice dlouho a to dost nudí. Konečná scéna je tak vysvobozením a zároveň k zamyšlení. Happy end totiž vidíme v 99% amerických filmů, dalších 0,999% končí neutrálně. A když už tento kus konečně nemá happy end, tak je ten film stejně blbej až to bolí. Škoda.
  22. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    4
    Tak pro začátek je lepší vyzdvihnout pozitiva. Nápad s příběhem Quillova otce byl jistě zajímavý a dneska to jistě dost lidí osloví (nejedna rodina byla rozložena kvůli otci). Co se týče postav, tak se vlastně nic moc nezměnilo, jen Peter trochu zvážněl, jinak třešničkou na dortu je opět Groot. Ten pobaví snad v každé scéně. Další palec nahoru za zapojení Stalloneho, který v dalších dílech určitě dostane víc prostoru (v horším případě dopadne jako Sběratel Del Toro). Vizuální triky bych taky podtrhnul, byly famózní. Co se mi ale nelíbilo... Druhý díl je slušnou vykrádačkou úspěšných sci-fi (Star Trek, Star Wars) a jeho vlastní identita je pak taková nijaká. Žánr se snaží být sice stejný, ale v některých chvílích tak moc tlačí na pilu, až je to trapné (většina fórů s Draxem). Awesome Mix Vol. 2 je tlačen také na každém kroku a bohužel oproti jedničce se z přednosti stal kámen úrazu. Vůbec to nebylo funky a občas se ta hudba fakt nehodila. V poslední řadě mi nevyhovovala vyváženost akčních scén s těmi "srdceryvnými". Dominantní byly ty druhé a celý film pak vyznívá utahaně a nakonec z toho ani nevyplyne nějaké ponaučení/prozření. Snad jen, pokud se na vás otec vykašle, pak mu to nezapomeňte dát sežrat.
  23. Vedlejší účinky
    Vedlejší účinky (2013)
    6.5
    Mladá dívka se zamilovala a byla schopna obětovat vše pro svou lásku. I byla svatba. Harmonický vztah ale jednoho slunečného dne zkazí návštěva policie. Od té doby se mladičké Em hroutí život jako domeček z karet. Bez financí, manžela, domova, zato se společenským opovržením musí začít od nuly a trpělivě čekat na návrat chotě z vězení. Dokáže se naše hrdinka opět postavit na vlastní nohy? Příběh plný podezřívání, intrik a šplhání po společenském žebříčku ukazuje krutost nahodilých situací a především lidského chování, které je zde značně ovlivňováno chamtivostí a závistí. Aneb když přijde krize, teprve pak se ukáže náš charakter. Zajímavost: Ve filmu plném psychických chorob hraje Catherine Zeta-Jones psychoterapeutku, přičemž sama herečka trpí bipolární poruchou.
  24. Asterix v Británii
    Asterix v Británii (1986)
    7.5
    Tento a další dva díly (12 úkolů pro Asterixe a Asterix: Překvapení pro Caesara) patří dle mého názoru ke klasice. Nejlépe navazují na komiksové předlohy a skvěle jsou doplněny extra minipříběhy, přičemž forma celého díla zůstává nenarušena. Je to sice původně tvorba pro děti, ale skvělý inteligentní humor přiláká i dospělé.
  25. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    6.5
    Nesmírně depresivní a cynický kousek, který mezi komiksovými filmy nemá obdoby. Wolverine působí dojmem, že je mu už totálně všechno jedno a potácí se ve vlastním limbu, přičemž nenachází cestu ven. Nečekejte žádné pozitivní události ani zvraty k lepšímu, tady následuje jeden průser za druhým doplněný spoustou krve a uřezaných končetin.
  26. Chata v horách
    Chata v horách (2011)
    7.5
    Překvapivě dobrý horor. Seznamování s našimi hrdiny na úplném začátku by mohlo být lepší, jelikož mi to dost připomínalo trapné a laciné teenagerovské komedie, ale zachraňovala to druhá dějová linie. Ta se odehrává v jakémsi uzavřeném komplexu a vůbec to nevypadá, že by to mělo mít něco společného s první dějovou linií. Postupem času se ale navzájem přibližují a v grandiózním finále se protnou.
  27. Rychle a zběsile: Tokijská jízda
    Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006)
    6
    Přesouváme se do Japonska, země hornaté a pokryté dýmem spálených pneumatik. Nápad s příběhem opět není vůbec špatný. Hlavní roli zase hraje závislost na rychlých autech, ale co se týče herců, tak je to bída. Obsazení bylo až na výjimky strašné. Lucasi Blackovi jsem nevěřil teenagera ani omylem. Pokud měl mít nějaký svůj moment, neuměl toho využít a navíc jsem měl pocit, že ani on sám nechtěl. Příjemným překvapením byla postava Hana, jakéhosi mentora a odkazem na starou bandu.
  28. Rychle a zběsile
    Rychle a zběsile (2001)
    7
    Ještě než se z toho stala nekonečná série, velice jsem si tohoto filmu vážil. Je to hrubý náhled mezi lidi bez budoucnosti a navíc s depresivní minulostí. Svoji vášeň si vybíjejí v pouličních závodech na čtyřech kolech, kde je vše dovoleno. Myšlenka skvělá a mít větší rozpočet, asi by to šlo s hodnocením o třídu výš. Zklamal mě závěr filmu, který byl nešetrně ohýbán, jen aby to nějak dopadlo.
  29. Rychle a zběsile 2
    Rychle a zběsile 2 (2003)
    5.5
    Akcí hravě předčí první díl. Námět sice není nic extra, ale oživená sestava v čele se sympaťákem Walkerem celkem šlape. Aut je tu celý zástup a je se na co dívat, nicméně tu chybí takový ten pocit uspokojení při pohledu pod kapotu, kdy si člověk řekne: "Jóó, to je mašina..." Naopak vyprchal i ten malý kus serióznosti z jedničky. Je to tedy bláznivější jízda, ale očekával bych víc.
  30. Atlas mraků
    Atlas mraků (2012)
    7.5
    Tento film je hodne o vire, hledani vlastniho postaveni ve spolecnosti a - da se nadnesene rict - smyslu zivota. Dejova linka postupne preskakuje mezi sesti pribehy, ktere maji spolecnou jednu vec - stoji bojovat za to, co nam je skutecne drahe. Vetsinou to byva pravda, laska a svoboda. Tento film je dle meho nazoru vice filosoficky nez nabozensky, coz by se z prvniho pohledu nemuselo zdat. Urcite je to dilo zajimave, slozite a obsahuje jisty presah.
  31. Vetřelec: Vzkříšení
    Vetřelec: Vzkříšení (1997)
    7
    Od prvniho dilu jsem se tesil na tu chvili, kdy se vetrelec dostane do rukou spolecnosti Weyland. Brutalitou a nekonecnym obdivem k vetrelci se naplnilo me ocekavani, jak se spolecnost v danou chvili zachova. Potud super. Ostatni experimenty genetickeho inzenyrstvi mi prisly uz trochu mimo a uplnej ulet je zaverecny "pristani" na Zemi.
  32. Obvyklí podezřelí
    Obvyklí podezřelí (1995)
    7.5
    Strih je v prvni polovine podobne divoky jako v Mementu, ke konci se uz ale skace jen mezi dvema udalostmi, coz neni tak narocne na premysleni, i tak je rozuzleni zapletky velmi zajimave a necekane. To vse je podporeno velmi kvalitnimi hereckymi vykony a skvelym scenarem. Tresnickou na dortu je kamera, coz dokazuje zaverecna scena. Naprosto genialni.
  33. Kmotr II
    Kmotr II (1974)
    7.5
    Rika se, ze pokracovani byvaji horsi a horsi. U Kmotra je to ale svetla vyjimka. Prolinaji se tu dve dejove linie z pohledu Michaelova otce a Michaela samotneho, neboli obdobi samotneho pocatku a obdobi upevnovani a rozsirovani moci mafie rodiny Corleone.
  34. Collateral Beauty: Druhá šance
    Collateral Beauty: Druhá šance (2016)
    4.5
    Zajimavy napad, jak narovnat zlomeneho chlapa. Na muj vkus je ale kolem dokola az moc emoci, kterymi jsou nabite minipribehy vedlejsich postav. Pouceni z tohoto filmu je takove, ze smrt je nevyhnutelna a vsudypritomna a nikdo z nas by se nemel bat o tom mluvit, kdyz na to prijde.
  35. Futurama
    Futurama (1999)
    8.5
    Tento serial si hraje s myslenkou jak by to vypadalo v budoucnu, kdyby se vyplnila vetsina divokych snu. Nekdy se zda byt pointa ujeta, ale co my vime, jak by to v budoucnu mohlo byt. Serial se neboji niceho, nenavideneho Nixona posadi opet do prezidentskeho kresla a do televize Fox se navazi jak jen to jde. Nejen pro to byl serial nekolikrat pozastaven.
  36. Drž hubu!
    Drž hubu! (2003)
    8
    Role prostacku Gerardovi jdou, at uz to bylo v Asterixovi a Obelixovi nebo RRRrrrr!!! Ja se bavil od zacatku do konce, ma to pribeh a zaroven pasaze, ve kterych se deji naprosto nepredvidatelne veci. Forky jsou nezapomenutelne a daly by se tesat do kamene.
  37. Grinch
    Grinch (2000)
    8
    Vanocni klasika pro male i velke. Hlavne tedy male, aby si uvedomili prave kouzlo Vanoc. Bylo pro mne velke prekvapeni, jak dobre se hlavni role zhostil Jim Carrey. Jeho potresteny styl vystupovani se na roli Grinche hodi a pomohl take cesky dabing, ktery byl kouzelny.
  38. Sám doma
    Sám doma (1990)
    10
    Vanocni klasika. Je to neco na zpusob neuveritelneho pribehu maleho chlapce, ktery se ocitne sam ve velkem dome a jeste vetsim meste. Ovsem ani zlodeji pres Vanoce nemaji klid a zdanlive prazdny dum se pro ne zda byt velmi lakavy. A maly chlapec preci nemuze byt prekazkou...
  39. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    8.5
    Odpocinkovy film, kde vynika Taron Egerton a slusne ho doplnuje Hugh Jackman. Nebudete se smat cely film, ale kdyz uz ta chvile smichu prijde, stoji za to. Do znacne miry je scenar napsan dle skutecne postavy Eddieho Edwardse, jenz napsal jednu velkou kapitolu presahujici sportovni odvetvi a film tak vypada jako pusobivy dokument.