hrona

Jirka Hroněk
615

Kdo by jste měl chuť si zahádat a poznat podle obrázků a hudby český film vydejte se sem - https://vimeo.com/131641700 a tipy mi posílejte do pošty. Nejlepší hádači obdrží sadu filmových plakátů.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Sly
    Sly (2023)
    10
    Celý dokument je takovou Slyovou 13 komnatou, ve které se dozvídáme jeho životní osud vtělený do nejslavnějších filmů a postav. Nejedná se o výčet filmografie, ale rozhodně jeho důležité milníky filmové a životní se v celém filmu snoubí v jeden celek. Sly zde mudruje o životě, vypráví své strasti a životní úspěchy, kiksy, ale hlavně vykresluje své celoživotní trauma ze vztahu se svým otcem. Jsem moc rád, že jsem se z tohoto dokáče dozvěděl zase něco navíc. Potěšili příspěvky Quentina a Arnolda. Celý dokument se nese v Netfixáckem duchu (dobové záběry) , což přidává na autenticitě a vtáhnutí do příběhu bez hluchých mist. Jo a díky za ten čas, stopáž akorátní, po dlouhé době na této platformě dokument, který dá člověk od začátku do konce v rámci jednoho večera, bez zbytečných kudrlin a opakovaček, které z podobných dokumentů dělají několika hodinové ságy. Za mě spokojenost
    Babylon
    Babylon (2022)
    10
    Damien Chazelle a jeho pocta filmu. Úžasné barvy, bravurní výprava a jako ve všech jeho filmech vynikající hudební složka. Tři hodiny nadupane silným příběhem s opět velice eroticky naladěnou Matgotkou šarmantním Pittem a hlavním hrdinou Calvou, který dokáže hrát pouhou mimikou obličeje. Tenhle mladej režisér, čehokoliv se dotkne tak zkrátka umí. Super zážitek. Díky za něj
    Vánoční kronika
    Vánoční kronika (2018)
    8
    Kurt Russell představuje bez pochyby za mě jednu z nejlegračnějších a nejsympatičtějších vánočních postav filmových dějin. Scény s ním jsou výborné. Biják balancuje na příšerné hraně amerického patosu. Děti vzpomínající na umřelého tatínka, spousty objetí, spousta lásky, spousta vánočních poselství a dojáčků. Ale musím přiznat, že to nakonec docela ustojí všechnu tu přeslazenost. Jediné co je fakt přes čáru je dle mého názoru hudební vězeňské vystoupení. To už bylo opravdu za hranou, ale na druhou stranu blues mám rád a píseň byla skvělá. Je vidět, že ve filmu jsou peníze a relativně originální zpracování běžného nápadu. Rozhodně si biják ještě někdy v budoucnu pustím. Jeden opravdu z mála lepších vánočních příběhů za poslední roky, který mě svým způsobem tak trošku i katapultoval do 80-90 let.
    Síla psa
    Síla psa (2021)
    6.5
    Tak předně fandové westernového žánru, tomuto bijáku se vyhněte, krom ranče, prostředi a Benedicta pobíhajícího v kovbojském, je to jediné, co western připomíná. Jedná se o těžké rodinné drama, s dlouhými záběry a pomalou hudbou. Přees vražednou délku ale i film v celku utíká. Atmosféra houstne postupem děje a chvilkama má člověk pocit, že se buduje vyloženě Alfredovska atmosféra. Bohužel nebyl by to Netflix aby si nevybrali opět jeden ze svých oblíbených sociálních témat, kterými poslední dobou cpou všechny své bijaky.
    Fatman
    Fatman (2020)
    4.5
    Fatman je neskutečnej úlet. Je to hodně netradiční vánoční biják. Hodně krve, hodně černého humoru, hodně střílení, zabaleno v tématice kolem Vánoc a nadělování dárků to vše podbarvené tematickou country music. Herecký ansámbl vybrán dobře a za mě musím říct, proč ne. Vydržel jsem do konce, který mě i překvapil.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+6

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3