Profilový obrázek

wtemplar

Lukáš Dlouhý

Komentáře 43

Od nejnovějších
  1. X-Men: Dark Phoenix
    X-Men: Dark Phoenix (2019)
    3
    Na tomto filmu je špatně bohužel vše. Každý si jistě dokáže sám najít, jaké útrapy provázely natáčení filmu. Nesčetné přetáčky, debutující režisér, který byl podprůměrný scénárista. Hudbu sice dělal Hans Zimmer, ale vůbec nepasuje do scén, které provází. Na hercích samotných je vidět, že se jim do toho vůbec nechtělo - nejen v rozhovorech, ale i ve filmu samotném. Smutné zakončení dobré ságy, která proslavila komiksový filmový žánr a otevřela ho pro masy.
  2. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    8.5
    Velice milý film. Oba herci v hlavních rolích předvádí neskutečný výkon a dojemné scény a zábavné i zajímavé situace není nouze. K úplné dokonalosti by to chtělo jen o něco lepší soundtrack, ale asi každý máme jiný hudební vkus a někomu to třeba sedne.
  3. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    7
    K mému překvapení jsem se u filmu hodně bavil. Měl jsem z toho dobrý pocit jako z prvního dílu kdysi a dle mého názoru je to lepší než druhý a třetí díl. Paradoxně nejslabší článek filmu je Chris Hemsworth, který toho moc nepředvedl. Jako Thor je skvělý, ale tady mu to moc nesedlo. Nejlepší je naopak vedlejší postava Pawny, kde platí co věta to perla. Podobně jako třeba Korg v Thorovi nebo Drax v Guardians of Galaxy.
  4. Mumie
    Mumie (2017)
    6.5
    Není to nic, co by si člověk pustil znovu a rád se na to každé dva roky podíval v televizi, když to budou zrovna opakovat, ale jako start nového Dark Universe to nebylo špatné. Film má zajímavá i hluchá místa. Jsem zvědavý, jestli se povede navázat s dalšími monstry a jak budou jednotlivé filmy provázané.
    • zajímavé postavy
    • slabý scénář
  5. Pobřežní hlídka
    Pobřežní hlídka (2017)
    6
    Bohužel trailery fungovaly lépe než celý film. Téměř všechny zábavné scény se vešly do trailerů, chybí tomu nějaký děj (jako epizoda seriálu by ta zápletka stačila, ale na film je to málo), ale na herce se pěkně kouká. Všichni sice chválí "Rocka", ale osobně se mi více líbil Zac Efron, kterému jeho roli opravdu věříte a příjemně překvapily i vedlejší postavy.
    • Kelly Rohrbach, Alexandra Daddario, Zac Efron, Jon Bass, soundtrack
    • chybí děj, zmatený střih
  6. Spider-Man: Homecoming
    Spider-Man: Homecoming (2017)
    9
    Osobně nemám rád postavu Iron Mana v rámci MCU (nebo to, co se z něho stalo) a to byl hlavní důvod, proč jsem se dalšího restartu bál. Naštěstí tam IM moc není, strýček Ben znovu neumírá a Petera znovu nekouše pavouk. Film je velmi zábavný a hodně věrný předloze "Peter je loser a v reálu se mu moc nedaří, protože místo rande musí zachraňovat svět."
    • Suit Lady
    • obrovské množství easter eggů (pravděpodobně více jak v Deadpoolovi)
    • dost možná nejlepší sólovka v rámci MCU
    • Iron man
  7. Počátek
    Počátek (2010)
    10
    Tento film řadím mezi své nejoblíbenější filmy, na které se dá dívat opakovaně a pořád si to náramně užíváte a všímáte nových detailů. Neuvěřitelná je hlavně scéna "v chodbě" a to způsobem, jakým byla točena - doporučuji vyhledat krátký dokument o natáčení. + Originální příběh, hluboká myšlenka + Hudba Hans Zimmera + Vykreslení jednotlivých postav + Praktické efekty PS: Ten konec.. ano nebo ne? Asi si to budeme muset pustit znovu..
  8. Bod zlomu
    Bod zlomu (1991)
    9
    Absolutně nadčasový film, který dodnes nebyl ve svém žánru překonán. Skvěle vykreslené postavy, zajímavý příběh a brilantně natočené akční scény baví i po tolika letech. Patrick Swayze ve své životní roli a jeden z nejlepších filmů s Keanu Reevesem. Pokud dostanete chuť na remake, tak si raději pusťte tento originál.
  9. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    9
    Opět se jedná o poctu klasickým akčním filmům, kde nesmrtelný hrdina je sám proti celému světu a opět to funguje jako v prvním díle. Oproti jedničce přibylo zajímavějších soubojů, ale naopak absolutně zmizel hudební doprovod (jednička měla skvělý soundtrack, tady není nic).
  10. G.I. Joe
    G.I. Joe (2009)
    6
    Žánrově velmi podobné sérii Transformers. Také jde o zfilmování starých hraček, ale zde se mi osobně více líbil příběh. Vykreslení jednotlivých postav je dobré, ale jinak na tom filmu nic nefunguje.
    • příběh, postavy
    • Praha v roli Paříže
    • laciné efekty (všechno CGI je jak od studentů nedělní školy)
    • herecké výkony (i kvalitní herci jako J.G-Levitt nehrají vůbec nic)
  11. Vyvolený
    Vyvolený (2000)
    8.5
    Brilantně natočený komiksový film ještě v době, kdy komiksové filmy nebyly tak populární jako dnes. Kvalita stejná jako u Šestého smyslu a nechybí ani pořádný zvrat na konci filmu, který tomu dává jiný význam.
    • Bruce Willis v jedné ze svých nejlepších rolí
    • Samuel L. Jackson tradičně skvělý
    • úžasná hudba
  12. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    8.5
    M. Night Shyamalan se tímto filmem vrací ke svým kořenům, do doby, kdy ještě točil dobré filmy s nějakou myšlenkou a závěrečným zvratem, který z daného filmu dělá úplně něco jiného, než jste si celou dobu mysleli, že sledujete. James McAvoy si za svůj výkon zaslouží Oscara. Na jeho osobnosti by se dalo dívat celé hodiny, kdy si bude povídat sám se sebou.
  13. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7
    Příjemný, ale poněkud pomalý návrat do světa čar a kouzel. Bohužel tu máme zase další film vyprávějící počátek něčeho, kde se vlastně nic nestane a chybí tomu jakýkoliv děj. Hlavní hrdina je nijaký, ale naštěstí to zachraňují zábavné a zajímavé vedlejší postavy v čele s hlavním anti-hrdinou/záporákem.
  14. Rick a Morty
    Rick a Morty (2013)
    10
    Momentálně nejlepší animovaný seriál současnosti od tvůrce Community. Z původního "přiblblého animáče o šíleném vědci a jeho vnukovi" se postupně mění na psychologické drama, které vás donutí zamyslet se nad svým životem, existencí, vesmírem a vším. Rick and Morty forever.
  15. Hanebný pancharti
    Hanebný pancharti (2009)
    9.5
    Po opakovaném shlédnutí musím zařadit tento film k mým nejoblíbenějším filmům od Tarantina. Obvyklá kvalita v podobě vynikajícího scénáře, dokonale promyšlených dialogů, drobných detailů v každé scéně je tu doplněna již tradičními hereckými výkony světové špičky. Plynulé přechody z němčiny do francouzštiny a angličtiny si zde užívám nejvíc.
  16. Terminátor
    Terminátor (1984)
    9
    Klasika akčního sci-fi žánru má sice pár hluchých míst (romance hlavních postav), ale i tak nabízí vrchol své doby co se týče nápadů, triků, masek a začínajícího Arnieho, který se bojí vlastního výstřelu ze slepé zbraně :) Bez tohoto filmu by ale nevznikl jeden z nejlepších filmů v oboru - Terminátor 2 :)
    • Arnie, hudba, triky a masky od Stana Winstona, atmosféra
  17. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    4
    Prakticky to samé, jako Batman v Superman - i přes nízké očekávaní kvůli tvůrčímu týmu mě tento film dokázal zklamat. Silně nevyužitý potenciál pestrých postav, kdy prostor dostává asi jen Harley. Téměř všechny scény s očekávaným Jokerem se jim povedlo opět ukázat v trailerech, takže si film nenechal ani žádné překvapení nebo zajímavé scény na závěr. Stejně jako v BvS totální absence děje, žádná zápletka, žádný zvrat, nudný padouch. Snad se Justice League povede o něco lépe.
  18. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    7
    Obstojné pokračování Hledá se Nemo není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak nabízí ten lepší průměr současné animované produkce. Místy je to možná lehce depresivní či temné, ale na závěr se šťastným koncem.
    • chobotnice = kdykoliv je na scéně, tak je je o dobrou zábavu postaráno
    • ostatní postavy nejsou tolik zajímavé
  19. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    6
    Oproti prvnímu dílu se žádné velké překvapení nekoná. Děj je divákům jedničky víceméně jasný, ke zvratům nedojde a ani žádné velké kouzlo neuvidíme. Obsazení Lizzy Caplan se zprvu zdálo jako plus, ale její postava je silně otravná, až to vadí. Plusem ale zůstává Daniel Radcliffe, který prostě hrát umí :)
  20. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    7
    Pokračování veleúspěšného hororu posledních let ubralo na atmosféře, snažilo se přidat na humoru a horor to připomíná až v posledních pár minutách filmu. Velká škoda nevyužitého potenciálu, ale i tak je pořád ten lepší průměr a konkurenci drtí s přehledem.
  21. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    9
    Pravděpodobně to nejlepší, co hororový žánr může nabídnout za posledních deset, možná dvacet let. Na rozdíl od jiných filmů v žánru zde neteče krev proudem, ale sází se na atmosféru, hudbu, střih, efekty a v neposlední řadě herecké výkony. James Wan je aktuální špička v oboru, více takových filmů.
  22. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    9
    Pravděpodobně komedie roku. Shane Black opět dokázal, že je mistr na buddy movie a povedlo se mu přiblížit ke svým nejlepším filmům. Místo Russela Crowa mohl být možná obsazen někdo jiný, ale i tak mu to jde v netradiční roli dost dobře. Ryan Gosling je vynikající v každém záběru a i když nešikovnost jeho postavy může vypadat lacině, tak jsem se celý film bavil.
    • Výborný humor, jeden gag střídá druhý
    • Ryan Gosling a Angourie Rice
    • Easter eggy (např. na Star Wars)
    • Možná trochu slabší postprodukce.. lepší zvukové efekty či hudba mohly zpestřit řadu scén
  23. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Klasika akčního žánru přesně jak to mám rád. Nechybí pestré postavy, humor Shana Blacka, nejslavnější hlášky a
    • Arnie
    • If it bleeds we can kill it
    • Get to the choppa!
    • Predátor od Stana Winstona
    • Hudba Alana Silvestriho
  24. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    7
    Shlédnuto na Kinobox projekci, jinak bych na tento film do kina nešel. Ale musím říct, že mě příjemně překvapil. Akce střídá humor, herecké obsazení je zajímavé a je to po všech stránkách lepší než první díl.
    • Vtipní trpaslíci a Lovec
    • Výprava, kostýmy.. takový ten fantasy feel
    • Hudba
  25. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    7.5
    Artový film, který asi moc lidí nezkousne a nepochopí. Naprosto neuvěřitelnou kameru doplňuje vynikající hudba a herecké výkony všech přítomných. Osobně se mi líbily spíše vedlejší herci než samotný Leonardo.. a mrzí mě, že musel dostat Oscara zrovna za tento film a nedostal ho už dříve za lepší filmy.
  26. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    4
    Série s Temným rytířem od Nolana patří k mým nejoblíbenějším filmům. Tento film je bohužel výsměch i starým filmům s
    • Zábavný záporák (Lex Luthor)
    • Batman
    • Wonder Woman
    • Nezajímavý záporák (Doomsday)
    • Superman
    • Zmatený scénář a střih
  27. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Deadpoola mám moc rád v komiksu. První sólový film bohužel opět vypráví jeho origin a opět zpackaně. Je to ale vtipná a příjemná jednohubka i pro lidi, co komiksy moc nemusí.
    • Důkaz, že i nepřístupné filmy mohou být zábavné pro širokou veřejnost
    • Absence jakéhokoliv děje
  28. John Wick
    John Wick (2014)
    9
    Velké překvapení roku 2014. Akční pecka ve stylu za málo peněz hodně muziky, kdy nám autoři dokazují, že není potřeba utratit stovky milionů dolarů na to, abychom se bavili stejně dobře jako u klasických žánrovek z 80. a 90. let. Keanu je ve vrcholné formě a snad mu to pomůže k více takovým rolím.
    • Keanu Reeves
    • "uvěřitelná" akce
    • herecké obsazení
    • příběh "Baby Jagy" :)
    • Keanův oblek, auto, styl obecně..
  29. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    5
    Předchozí díl Zrození planety opic s Jamesem Francem se mi líbil a vypadalo to na slibný začátek nové série. U tohoto dílu jsem ale doslova trpěl a nudil se. Polovinu filmu jsem měl pocit, že sleduji jen nějaký dokument chování opic v tlupě a ne film, který by měl mít nějakou zápletku. Ostatně samotná zápletka filmu je víceméně jasná, i když nedáváte pozor nebo o filmu nic nevíte. Je to asi napůl dokument (ale horší než přírodní dokumenty, co normálně běží v televizi) a napůl pilotní díl nějakého béčkového seriálu, který musíte přetrpět a čekat na další díl, kde se bude něco dít.
    • Jason Clarke mě přesvědčil, že umí hrát a jeho postava je i trochu zajímavá
    • příběh
    • vedlejší nezajímavé postavy
    • absence epické hudby, na kterou jsme u série zvyklí (včetně odbočky od Burtona)
    • bohužel i Gary Oldman, který je v tom filmu silně nesympatický
  30. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    9
    Obrovské překvapení v podobě milého evropského filmu. Jeden z mála filmů, na který se dokážu podívat znovu.
    • příběh
    • Omar Sy
    • hudba
  31. Mortdecai: Grandiózní případ
    Mortdecai: Grandiózní případ (2015)
    8
    Měl jsem nízká očekávání vzhledem k nízkým recenzím, ale film mě velmi příjemně překvapil a pobavil. Sice je to trochu one man show v podání Johnnyho Deppa, ale ten je jako obvykle výborný ve všech scénách. Stylově mi to přijde hodně podobné Růžovému panterovi, obzvláště těm americkým dílům se Stevem Martinem. Jak již tady bylo řečeno.. žádná filmová revoluce se nekoná, ale je to vtipný oddechový film, který stojí za to vidět i v kině kvůli atmosféře. Film jsem viděl na Kinobox předpremiéře v téměř plném sále.
  32. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    9
    Už to není ten Fincher jako kdysi, ale pořád je to o mnoho lepší než průměr v žánru. Výborně natočené, jako vždy dokonalá
    • hudba
    • zpracování
    • herecké výkony
  33. Želvy Ninja
    Želvy Ninja (2014)
    5
    Pošlapání oblíbeného seriálu a komiksu mých dětských let filmem na kvalitativní úrovni Transformers. Že by na to měl Michael Bay takový vliv?
    • vtipný Michaelangelo, využití potenciálu želv v akčních scénách
    • stupidní příběh, mizerné herecké výkony, Trhač
  34. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    9.5
    Pro mě nejlepší film na motivy komiksu od Marvelu. Lepší už je jen trilogie o temném rytíři od Nolana. Děj byl chvílemi sice trochu zamotaný s pár chybičkami a silnými odchylkami od předlohy, ale to je u komiksových filmů už bohužel pravidlem. Závěr mi přišel trochu useknutý, ale jinak jsem se po celý film velmi bavil. Scéna s
    • Quicksilver
    • stará i nová parta X-Men
    • výborní herci z First Class a Peter "Tyrion" Dinklage
    • potitulková scéna
    • chvílemi zmatený děj
    • málo prostoru pro "starou" partu (ale to možná nevadí, protože to mělo být pokračování First Class)
    • postava Wolverina moc mluví a málo předvádí to, v čem je nejlepší