Profilový obrázek

Riverdon

Komentáře 134

Od nejnovějších
  1. Víly z Inisherinu
    Víly z Inisherinu (2022)
    9
    Vizuálně dobře nasnímané irské ostrovní drama s přesahem. Už Jan Werich tvrdil, že nejhorší v životě je srážka s blbcem. Navíc jednoho z nich skvěle zahrál Colin Farrell.
  2. Menu
    Menu (2022)
    3.5
    Psychologický horor, co se veze na trendu poslední doby Masterchefa a Survivora. Bohužel z toho vznikl nepříjemný, manipulativní a načinčaný pšouk. Ale třeba byl záměr tvůrců uvěznit diváka v restauraci a nepustit. Tvůrci si tak zřejmě našli inspiraci v absurdní korejské kinematografii, kde si nikdo nemůže být ničím jistý.
  3. Grand Prix
    Grand Prix (2022)
    6.5
    Táňa Dyková po filmech "Teroristka" a "Večírek" tady do třetice bravurně vystřihla další roli a v současné době je to naše nejlepší komediální herečka, Jiřinka promine a Štěpán Kozub byl režisérem ukočírován a nepitvoří se.
  4. Nadějné léto
    Nadějné léto (2022)
    1.5
    Íránská autoritářská společnost Vás vrátí do hluboké totality. Zlý, nepříjemný a nelogický film s nevýraznými postavami, kde Vám nepomůže ani Vaše vlastní rodina.
  5. Osm hor
    Osm hor (2022)
    9
    Úžasná příroda, kamera, hudba a herci... film má nádech nevyslovené italské variace na Zkrocenou horu(velká podobnost jednoho z herců s Jakem Gyllenhaalem) jen bez té tělesnosti a bohužel je trochu zbytečně natahovaný.
  6. Maxinožka 2
    Maxinožka 2 (2020)
    3.5
    Po dobře přijatém prvním dílu je dvojka uchopená diametrálně jinak a velmi špatně. Nebude chápat už začátek se zvířátky, co vaří a řídí auta a říkáte si, že režisér a scénárista začali asi senilnět, když tohle dopustí. Ale v druhé polovině otočí o 180 stupňů, zvířata upozadí a příběh o ekologické záchraně Aljašky a likvidaci bomby je nejednou akčnější než James Bond.
  7. Ambulance
    Ambulance (2022)
    5.5
    První půlku se střihač s kameramanem snaží udělat "hustou" atmosféru tím , že kamera na dronu litá z dění na silnici na střechy budov a zpět, zatímco v ději bandu lůzrů vykrádá banku. Zaplať pánbůh, že v druhé půlce už tempo přebere akce, trochu nekonečná, ale i tak to nespraví spoustu nejasností.
  8. Smrt na Nilu
    Smrt na Nilu (2022)
    5.5
    Tak trochu zbytečná předělávka klasické anglické detektivky. Taková spielbergova West side story byl technicky i umělecky dobře udělaný film, ale tady jsou jen nové tváře. Celý film je jak dlouhá divadelní hra, a když člověk vydrží nudnou první půlku, tak v druhé půlce na loďi je jen naznačeno, že tady se to mohlo rozjet, ale to se nestalo. Navíc se teď už všechny filmy točí v kulisách a já s tím mám problém, že z toho pravého Egypta tam toho moc není.
  9. Chlapec, kterému říkají Vánoce
    Chlapec, kterému říkají Vánoce (2021)
    8.5
    Tenhle film Vás okouzlí od samého začátku, co Maggie Smith promluví. V tuhle dobu úplný balzám a navíc krásná animace a výběr lokací vč. českých, dobrý výběr herců, lidové, moc nepřikrášlené zpracování (takový mix Dvanácti měsíčků říznutý Mrazíkem a Trolem) a pak zejména dobrý scénář bez moderních výstřelků.
  10. Ponorka
    Ponorka (2018)
    4
    Mladí Němci v ponorce jsou sympatický, ale mám s nimi problém jak s asiaty, protože jsou všichni nevýrazní a s vzezřením robota. A když Vám začnou splývat, začne být i seriál nevyrazně nudný. Zejména příběh v ponorce je natahovaný a na rozdíl od příběhu na pevnině i nezáživný a nezajímavý.
  11. Paroží
    Paroží (2021)
    6
    Atmosféra i herci skvělí, jen scénář klopýtá. Blízká je tomu ovčí verze - islandská "Ada", která byla pro svou jednoduchost a nedoslovnost pro mě lepší.
  12. Večírek
    Večírek (2021)
    4.5
    Dyková i Roden zajiskří, občas se zasmějete, ale jinak jde o sled pospojovaných gagů suchánkovského a občas vulgárního humoru začínajícího režiséra a scénaristy.
  13. Zátopek
    Zátopek (2021)
    7.5
    Po Dukle 61 další dokonale natočený film. Dlouhá příprava filmu, následná postprodukce a zajištěné finance dopomohly film vypiplat do detailů. Možná film mohli trochu víc prostříhat. Poklona architektům, kteří proměnili reálie poválečných let ve skutečnost, stejně jako kostymérům, maskérům, výběru herců, kompasu a dobré kameře. Ale největší poklonu si zaslouží vyhublý, dobrácký "ADHD Spejbl" Václava Neužila. To je životní výkon!!! Plácám.
  14. Cesta bez návratu
    Cesta bez návratu (2017)
    6.5
    Vlastně to vůbec není špatný film. Filmařsky je natočen dobře, Arny asi poprvé opravdu hraje, i když postaršího zahořklého chlápka a vše plynule spěje k závěrečné úvaze nad jednáním každého z nás.
  15. Pinocchio
    Pinocchio (2019)
    5
    Nečekejte klasickou pohádku, ale syrovou, vizuální a barokní baladu ve stylu nesprostého Krále Ubu. Ač samotný Pinocchio vypadá a hraje dobře, mohou na Vás další zvířecí postavy působit velmi nepříjemně, když mají vzezření žebráků nebo liliputů.
  16. Dokonalé repliky
    Dokonalé repliky (2018)
    5
    Když přetrpíte bezemoční a nelogické jednání, či zobrazení vědomí jako pojmenovaného úložiště v první půlce, pak lze tuto sci-fi dokoukat.
  17. Pan Jangle a vánoční dobrodružství
    Pan Jangle a vánoční dobrodružství (2020)
    1
    Nechci být rasista, ale vo co tady jde? Černoši tančí na africkou hudbu v zasněženém britském městečku ve vánoční pohádce. Děj nelogický, ale v pěkných kulisách. To je fakt neskutečný a nesympatický bizár. Takhle mi zkazit blížící se vánoce, je trestuhodné!
  18. Corpus Christi
    Corpus Christi (2019)
    10
    Obsaďte do hlavní role charismatickýho týpka a půl úspěchu máte zaručeno. Tady navíc zafungoval i skvělý scénář a vznikl uhrančivý a duchem mladý film.
  19. Tenet
    Tenet (2020)
    5.5
    Skvělá hudba, kamera, kostýmy, herci, triky, ale já jsem ten film prostě vůbec nepochopil. Hodinu se něco dělo, pak jsem myslel, že se chytám, abych na konci zjistil, že vůbec ne.