karlik4801

Honza Huněk

Komentáře 359

Od nejnovějších
  1. Velký Gatsby
    Velký Gatsby (2013)
    9
    Rok 2013 je pro mě rok překvapení, protože jsou filmy, na které jsem se podíval s povinností a totálně mě okouzlili. Tohle je jeden z nich a právoplatný výherce. Gatsby je prostě nádhera. Uchvátil mě jak krásný děj, tak originální provedení provedení. Herci jsou hrozně uvěřitelní, vše funguje na jedničku. Záběry jednotlivých scén jsou naprosto okouzlující. Dále hudba, která zpestřuje zážitek a dodává potěšení. Velký Gatsby dokáže v divákovi projevit dostatečné emoce. Už se nemůžu dočkat až se na to podívám zase a zase.
  2. Muž z oceli
    Muž z oceli (2013)
    6
    Russel Crow jako mlátička, ať mi nikdo neříká, že nový Superman nemá šťávu. Má jí, ale moc dlouho nevydrží. Proč se snaží udělat z toho "nejmocnějšího hrdiny" epický film. Na tom to parádně selhalo. Jediná zábavná věc byla monstrózní akce. Velkolepá akce, s parádním zvukem, který zpestřuje zážitek na nejvyšší úroveň. Obrovská škoda střihu, který v té akci kolikrát překáží, mluvím o souboji Supermana se sebrankou, vše je parádní a najednou střih na vojáky a zase na Supermana, přitom to mohla být krásná, dlouhá, akční scéna. Dobrá podívaná to je, ale když se dělá podle všech epika, tak to nemůže mít tak nezáživný konec a průměrný děj, musí to prostě bít do očí.
  3. V/H/S/2
    V/H/S/2 (2013)
    7.5
    Nu, když pominu jak nehorázně už mě chvílemi srala ta debilní kamera, je V/H/S dvojka paráda. Hlavně oceňuji ty nápady, kteří mnozí zatracují. Z každé kazety bych i viděl samostatný film, samozřejmě s normální kamerou. V celém filmu to vše jede hrozně rychle. Není to jako v Paranormal activity, že celý film koukáte na bazén. Tady se stále něco děje a dokáže to vyvolat i menší hororovou atmosféru. Nejlepší část byla určitě s Otcem, konečně nějaké ztvárnění ďábla, nebo co to vlastně bylo? Mimozemšťany. Konečně se o tohle všechno někdo pokusil.
  4. Práskač
    Práskač (2013)
    7
    Já mám hroznou radost, po tom co jsem viděl Pain and Gain, kde Rock už něco hraje, jsem se rozhodl kouknout se na jeho další filmy. A vidím, že ve Snitch má taky co hrát. Prostě to není jen novodobý akční symbol, ale je i celkem přesvedčivý v roli obyčejných lidí. Jinak zápletka je jednoduchá, vytvořená pro to, aby mohl vzniknout kvalitní thriller se sympatickými postavami. Také chválím dobře sestříhaný a díky tomu emotivní konec.
  5. Star Trek: Do temnoty
    Star Trek: Do temnoty (2013)
    8
    Neskutečná, poctivá sci-fi jízda, která ani chvilku nenudí, protože na to ani nemá čas. Neustále se něco dělo. Ať už byl na scéně vynikající záporák, nebo jela jedna hláška za druhou. Abrams odvedl kus poctivé práce a jde to hodně znát. Dřel se vším. Nějak dokázal, že mě Chris Pine přestal tolik srát, asi proto, že ho konečně nějak donutil něco zahrát. Benedict Cumberbatch je pro mě ode dneška frajer číslo jedna, protože už jsem dlouho neviděl tak ikonického parchanta. Měl snad všechny správné prvky, zabiják, zabijáckej hlas, chytrej kulišák a pořádnej parchant. Všechny postavy jsou tak nějak příjemné, že se Spock stal mojí nejoblíbenější postavou z týmu.
  6. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    8.5
    Nevěřil jsem zombiárně s ratingem PG-13 a moc jsem se mýlil. World War Z je prostě paráda. Rychlá jízda, neustále se něco děje. Konečně zombie film, ve kterém se postavy chovají, jak bych chtěl. Brání si ruce "štíty", na poslední chvíli si do telefonu rodinka řekne "Miluju tě." , než jde hlavní hrdina na možnou smrt, napíše vzkaz. Takovéhle drobnosti jsou prostě dobrý, protože to říkám furt a nikde to nebylo, až tady. Takže i zombie snímek může mít hlavu a patu. Vše je vysvětleno, tak že každý pochopí poměrně dobrou zápletku. Navíc v hlavní roli ten největší a nesmrtelný sympaťák Brad. Co víc si přát? Už se těším na dvojku.
  7. Pacific Rim - Útok na Zemi
    Pacific Rim - Útok na Zemi (2013)
    7.5
    Je to gigantická jízda akce a tvrdších promluv do duše. Pacific Rim se staví celý na citech hlavních postav. Pan Toro se nám snaží naservírovat chytřejší film s menší myšlenkou. To na hodně bodech klopýtá. Ale přeci jenom se Pacific Rim drží pořádné letní jízdy. Soundtrack je přímo geniálně a do filmu zapadl skvěle. Herci jsou dobří, všechno funguje jak má, jak jsme také čekali. Není nouze o ty vtipnější scény, hlavně Ron Perlman, plus jeho malý bonus před konečnými titulky.
  8. Terkel má problém
    Terkel má problém (2004)
    7.5
    Fantastický nápad, já se bavil od začátku až do konce. Tolik barevných nápadů. Pro jednou tahle animace nevadí, protože dodává na důraz humoru v téhle komedii. Oceňuji hlavně to, že jsem se u mnoha scén skvěle pobavil. A je to jedna z komedií na které je možné koukat často a ne že po jednom shlédnutí pobaví, ale pak se na to nedá dívat.
  9. Protivný sprostý holky
    Protivný sprostý holky (2004)
    5
    Protivný sprostý holky má potenciál zábavy jen pro mladší publikum. Je hodně komedií, u kterých se zasměje netypickému hororu každý. Takže já hodnotím obrazně, děj není zase tak špatný nápad a provedení je taky dobré. Jen ten humor není pokaždé příliš k popukání. A bezvadná Rachel McAdams.
  10. Lesní duch
    Lesní duch (2013)
    10
    Tak kde začít. Doufal jsem že si tenhle remake udrží soudnost a ponese s sebou jen kvalitu. Doufání je rázem realitou. Už dlouho se nestalo aby horor byl lekačka, byl plný krve a hnusu a "těch strašidelnejch" holek. Ve mě vřelo napětí spolu s očekáváním po celou dobu. Herci to zvládali, a já se strachoval že to akorát pokazí. Masky a make-up prostě bomba, strašidelná bomba. Tvůrci dokázali zařídit parádní kino zážitek. Co se týká všeho okolo děje dobře pasuje a nevypadá to směšně. Mluvím o drogách, to je na začátek dobré opodstatnění, proč ty lidi vůbec do toho lesa jeli, jen kvůli tomu aby pomohli odvyknout kamarádce. Mnohem lepší důvod pro film než aby jeli prostě zakalit. A scenárista měl plnou hlavu toho, jak dobře vymyslet co nejvíce hlášek, herci ty hlášky vykřikují od srdce a od Expendables, Avengers a The last stand hlášky fungují. Atmosféra prostě špičková. SPOILER Při titulcích si pár jedinců neodpustilo "ty vole" když viděli Bruce Campbella coby producenta. A už text mluvený hlubším hlasem na konci během nich byl podezřelý. A na konci Bruce a ještě stihne prohodit tu nejlepší hlášku z celého Evil Dead, takže jsem ze sálu odešel s uspokojivým úsměvem. KONEC SPOILERU Evil Dead 2013 je nejlepší horor za posledních pár let a myslím, že ho dlouho nic nepřebije. Možná dvojka. Viděno v kině 2x
  11. Smrtelné lži
    Smrtelné lži (2012)
    7
    Dosti nečekaný děj, už jsem myslel že to bude nudné blábolení o zpackaném manželství. Ale ne, nabralo to úplně jiné obrátky. A jiné obrátky nabral i Richard Gere, který od takové poloviny dostává pravý herecký manévr. A nejenže postava detektiva Bryera má dobrý potenciál, Tim Roth dal té postavě mnohem větší energii. Smrtelné lži se celou dobu vyvíjeli a skončili úplně lehce a originálně. Viděno v kině.
  12. G.I. Joe: Odveta
    G.I. Joe: Odveta (2013)
    8
    Tahle akční bomba má ode mě velkou pochvalu. Od jedničky ušlo studio dlouhou cestu. Už si dokázali vybrat kvalitního režiséra a scénáristy. Jon Chu se ukázal ve velkém. Skvělý výběr herců a skladatele, protože hudba akorát maximálně přiblíží filmový zážitek. G I Joe 2 už vypadá i vizuálně mnohem a mnohem lépe. Vůbec ne na úrovni amatérismu. SPOILER Takové zvraty, jako třeba smrt hlavního herce z předešlého dílu, to se prostě jen tak nevidí. A akční scény ze 70. a 80. let, propojené s tou dnešní sci-fi akcí je zase něco nového. Viděno v kině.
  13. Kámoš k pohledání
    Kámoš k pohledání (2009)
    10
    Příjemnější komedii než je Kámoš k pohledání, jsem už dlouho neviděl. Úplně v pohodě postavy, které získali pohodové herce. Všechno sedí, vše je super. Smál jsem se a bavil jsem se i dějem, přesto že byl jednoduchý. Ne že bych se na to koukal denně, ale za to jak vše funguje dávám pět hvězd s radostí.
  14. Jack a obři
    Jack a obři (2013)
    3
    Kazí to rating. Kvůli němu se vytvořili scény vyloženě pro děti. On by to byl dobrý fantasy snímek, ale těch slabších momentů se pár najde a to zase kvůli ratingu. Snímek jako celek nedopadl špatně, ale není to nic světoborného. Bryan se snaží být druhým Cameronem. Efekty mnou nijak nelomcovaly. Ale na to že jsem se přes 3D brýle díval nějaké dvě hodiny, vůbec neškodilo, ale zážitek zlepšilo. Bohužel to nemá vliv na to, co se ve snímku odehrává. Viděno v kině.
  15. Madagaskar
    Madagaskar (2005)
    7.5
    Madagscar je krásný animák pro jakýkoliv den, protože to nikdy neomrzí. Nikomu prostě neškodí. Fyzické násilí je v první díle na pomezí zábavy, takže to neškodí ani dětem. Baví se u toho i dospělý. Takhle to má prostě vypadat. Nikdy bych nečekal, že si dokážu přitlačit k srdci postavy z animované komedie. Ale ke každé jsem si udělal nějaký vztah. Skvělá zápletka s výstižnými momenty.
  16. Beowulf
    Beowulf (2007)
    2
    Hrozně mi vadí to zbytečné provedení. U Temného obrazu byla předělaná animace stylová, tohle kdyby vzniklo jako normální film, dopadne to mnohem lépe. Protože Beowulf má pevnou základnu, ale z hlediska zpracování je naprosto nevyužitá. Tudíž už jen ten pohled na film mě nudil.
  17. Hostel
    Hostel (2005)
    6.5
    Od čtyř hvězdiček mě dělí mírný amatérismus. To provedení mohlo být věrohodnější. Jak tak koukám na tu vizitku Quentina Tarantina, jde vidět, že se na filmu podílel. Ale největší zásluhu má Eli Roth, režisér a scénárista, který zakomponoval menší průběh děje do mučení a týrání lidí pro zábavu. Ten menší průběh beru, protože jinak by to bylo jen něco jako video. Beru to za poměrně povedený a odvážný snímek.
  18. Scary Movie 3
    Scary Movie 3 (2003)
    8
    Jak už to u Scary Movie bývá, vtip zařizuje naprostá stupidita ve všech směrech, ať už je o gesta postav, hlášky postav nebo známé momenty z filmů. U třetího dílu se mi líbí takové věci, jako zakomponování Simona Cowella. Scary Movie se prostě ničeho nebojí a udělá si srandu ze všeho. Taky oceňuji samostatné momenty, jako vstávání ze země. Takové detaily ale dokáží potěšit, protože jde vidět, že nejde jen o parodii na různé snímky.
  19. Gepardí kočky 2
    Gepardí kočky 2 (2006)
    0.5
    Bože, za co nás trestáš, když dovoluješ aby se vytvářeli takovéhle snímky. A ještě ke všemu se to dělá hlavně pro dětské publikum. Ani se nedivím, že mají ty děti v hlavách nasráno, když se jim pouští tohle. Nemá to špetku sebeúcty, nějaká snaha o dobrý příběh? Prostě nic. Nemám rád filmy typu Let´s dance, ale radši stokrát to, než ještě jednou tohle.
  20. Den poté
    Den poté (2004)
    4.5
    Den poté působí spíše jako zajímavý snímek, který nám ukazuje jakou katastrofu může způsobit ta věc o které se tak často mluví a to globální oteplování. Jako myšlenka dobrý, ale to zpracování teda nic moc. Protože převažuje přihřáté a zbytečné drama, než pořádná podívaná na tu katastrofu. Ale aby se neřeklo, tak se jako zápletka ukázali vlci, what the fuck? To jsem viděl jako největší zbytečnost.
  21. Maska
    Maska (1994)
    7
    Vysloužile jedna z nejlepších komedií, které kdy vznikli. Už jen podle tržeb jde poznat jak Maska dokáže každého zaujmout. S touhle komedií jsem vyrůstal. Taková neškodná pro každou věkovou kategorii. Vizuální zpracování se mi taky hodně líbí. Jim Carrey byl skvělá volba, to samé Cameron Diaz, která v té době byla ještě trochu hezká.
  22. Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství
    Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství (2007)
    7
    Vzpomínám si na ten zážitek z IMAXU. 3D tehdy nebyla tak okoukaná věcička. Kina IMAX lákali lidi reklamami, kde se diváci lekají. A já měl vážně pocit, že proti mě něco plave. Ne jako teď, kdy se 3D používá výhradně pro peníze. Pro mě to byl velký zážitek. V téhle době by Monstra oceánů neměla šanci. V ohledu dokumentu je to jen tuctovka. Viděno v kině.
  23. Bobule
    Bobule (2007)
    1.5
    Prostě česká klasa bez špetky sebe úcty. Ale když to porovnám s dalšími dvaceti českými snímky, tu hvězdičku dát musím. Nechápu proč se točí bezduché filmy, které nemají nijak oslnivý děj. Jde v tom poznat zbytečnost. Scény jsou pomalé a za každou chvíli nudí.
  24. Tom a Jerry
    Tom a Jerry (1940)
    9.5
    Kultovní animovaný seriál, který je nadčasový. Koukám že vznikal roku 1940 a drží se skoro do dnes. I když v roce 2013 o něm není tak slyšet. Při mém vyrůstání nejelo na kazetě snad nic jiného než tahle dvojka. Neškodný, škodný seriál pro děti, ale když se na to koukám dnes, nejde jen o nostalgii, ona je to furt krása. A taky mi konečně dochází že je Jerry sráč a Toma je mi vážně líto.
  25. Dům voskových figurín
    Dům voskových figurín (2005)
    7.5
    Obsazení skoro sedne, jen mě někdo byl do očí a to Paris Hilton, prostě proč? Proč dávat roli tý špičatý, hnusný blondýně. Ubírá tak 5% od zážitku, naštěstí to zbývající herci odrazují. Vynikající Elisha Cuthbert. ♥ A hlavně nechybí dostatečná atmosféra, nejenže temné prostředí vyzařuje, ale i make-up šílených bratrů se povedl a dodává tomu strachu větší šťávu. Když jsem koukal, co jsou ty voskové figuríny zač, napadlo mě jestli je to možné. Je to dobře ztvárněné, že mě to nutilo přemýšlet. No prostě paráda.
  26. Temný obraz
    Temný obraz (2006)
    4
    Nic na tom nevidím, žádný dobrý příběh, nebo spíš dobře zrežírovaný, ale myslím, že kdybych si četl scénář, tak by se mi taky nelíbil. Nebylo vyloženě utrpení na to koukat, ale nic mě nezaujalo. Myšlenka příběhu mě nijak neoslovila. Takže mi to přijde jako zbytečný snímek, věřím ale že se mnozí bavili.
  27. Constantine
    Constantine (2005)
    6.5
    Na to jak úchvatný je začátek, je konečná sekvence scén ostuda. Konec se snaží diváka napnout, ale já se spíš nudil a necítil jsem tu pravou atmosféru, jaká by měla být. Ale zpracování ďábla a všeho okolo něj bych označil za excelentní. Kam se hrabou takový kraviny jako je Paranormal Activity, tohle je nejlepší možné ztvárnění ďáblovi moci Jak už jsem řekl, škoda toho konce, to už ze mě všechno vyprchalo. Ale úplné finále bomba.
  28. Všemocný
    Všemocný (2011)
    5.5
    Poslední dobou se setkávám s filmy, které mají nějaký určitý nápad a já v tom vidím něc nového. Ať už jde o prostý scénář, nebo o zpracování. Tady se mi líbí ten děj, zápletka není nijak hlubší. Ale to o co jde, tedy jen o nějaké super pilulky. Takovýhle nápad mě zaujal a já to chtěl vidět až do konce. I herecké představenstvo mi vyhovovalo, hlavně tedy Bradley, protože ostatní postavy měli hrubě málo prostoru. Z těch zajímavějších filmů, na které narážím, je tento ale nejslabší. Nabízí jen dobré herce a dobrý děj, to hlavní co se v ději odehrává ale po chvíli mizí.
  29. Sexbomba od vedle
    Sexbomba od vedle (2004)
    10
    Neuvěřitelně snaživá a efektivní komedie. Já se bavil jak po té komediální stránce, tak po té dramatické. Celou dobu to mělo co říct, ani chvíli nebyla nuda. Prostě se furt něco bylo. Oceňuji mírnou změnu děje, chvíli jde o slaďárnu a pak se stane průser a děj se změní. A výběr Sexbobmy byl ten nejlepší tah. Elisha Cuthbert je tak okouzlující, ale i ostatní herci byli skvělí. Ani jsem nečekal konec, takový uvolňující jednoduchý, hlavně provedený tou hudbou. Měl jsem z toho prostě dobrý pocit. Nenašel jsem žádnou chybu, prostě paráda.
  30. Scott Pilgrim proti zbytku světa
    Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
    8
    Edgar Wright je frajer. Tolik novinek do filmového světa. No, možná né novinek, ale on si scény přizpůsobil dokonale podle sebe. Párkrát jsem se hodně zasmál, ale celou dobu jsem se bavil, vším. Akcí a herci. Nový styl komedie, nic víc. A Chris Evans, u jeho scén jsem se zasmál nejvíc.
  31. Spring Breakers
    Spring Breakers (2012)
    6.5
    Pro lidi, kteří hltají filmy typu Project X, je Spring Breakers hotový ráj. Dále pro fetky. Pro mě to byla podívaná na něco nového. Ale mě ty přeházené scény a opakování dialogů třikrát do minuty vadilo. Nenudil jsem se, spíš mi pár věcí lezlo mírně na nervy. Selena Gomez není nejhorší herečka, jak jsem si vždycky myslel a sympaťák James Franco, u jeh role jsem se bavil. Viděno v kině.
  32. Žena v černém
    Žena v černém (2012)
    7.5
    Taková typická duchařina, akorát z trochu starší doby. Včele Harry, který mi nijak nevadil, což jsem se divil. Vždycky jsem si říkal, že z Harryho nevzpamatuji a bude mi ho furt připomínat. Ale do role sedl dobře. Oceňuji málo vedlejších postav, dá se totiž o nich udělat obrázek. Celkově zajímavý nápad na horor, který je případ žánru "mysteriózní". Já se bavil, po dlouhé době jsem horor dokoukal rád.
  33. 12 úkolů pro Asterixe
    12 úkolů pro Asterixe (1976)
    5.5
    Párkrát jsem se zasmál, asi té stupidnosti, ale vypadá to prostě dobře. Je to hezké pojetí už novějšího humoru. Divím se, že tenhle humor byl využit ve filmu ze 70. let. Dobré je to, že celkově Asterix a Obelix nenudili. Také za to může délka 82 minut, o něco déle a už by to asi nepřekousl.
  34. Pokoj 1408
    Pokoj 1408 (2007)
    7
    V tom pokoji už to bylo moc protahované. Scény v něm už nenabízeli nic převratného u čeho bych seděl s otevřenou pusou. Což je škoda při tak zajímavém začátku a skvělém konci. A taky mi vadil Cusack, jakýkoliv jiný herec by mi zážitek zlepšil. Ale i přes protahování scén a nepříjemného herce bylo Pokoj 1408 zábavné sledovat. A jak jsem už zmínil, konec byl prostě skvělý a moc jsem ho nečekal.
  35. Ray
    Ray (2004)
    9
    Neskutečně působící snímek. Životopisné drama jak se patří, s pořádkou podsuvkou hudby. Raye mi bylo chvilkami vyloženě líto, chvilkami mě jeho charakter štval. Tomu nejvíce dopomohl Jamie Foxx, je vážně frajer. Do role se dokázal naplno vžít. Teď už pro mě bude Ray. Ne jen že celý snímek byl režisérsky zvládnutý, velkou zásluhu na kvalitě má kamera a střih. Já žádnou chybu nenašel a jen jsem se nechal unášet.
  36. Noční můra v Elm Street
    Noční můra v Elm Street (1984)
    6.5
    Kultovní horor, který i v roce 2013 dokáže navodit dobrou atmosféru. Sice se u toho nedá bát, ale já oceňuju ten nápad. A hlavně je ten nápad dobře provedený. Dobří herci, režie a hlavně vypilovaný scénář. Nechybí ani dobré masky. Takže jediné co mi chybělo byl aspoň malý strach. Jinak si Freddy vedl bravurně.
  37. Kick-Ass
    Kick-Ass (2010)
    8.5
    Zábavná akční komedie, která nikomu neublíží. V žádné scéně není nuda. To je jedna z nejlepších věcí na Kick-Ass. A když jsem se zrovna nesmál hláškám nebo gestům, užíval jsem si akci doprovázenou vynikající hudbou nebo písněmi. Vyvážený mix ostrosti, režisér Matthew Vaughn je schopný udělat divácky úspěšný snímek.