Profilový obrázek

Jarusu

Jaroslav Kubeš

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Equalizer
    Equalizer (2014)
    7.5
    Kutil Tim v roli zabijáka? Kdepa... To se jen bývalý člen elitního vojenského oddílu pustil do křížku s ruskou mafií. Denzel Washington v tomto (pro mě) docela komorně pojatém akčním thrilleru odvedl skvělou práci a společně s Martonem Csokasem jsou hlavními tahouny celého filmu. Ale dle mého asi ani nebylo potřeba více.
  2. Vzduchoplavci
    Vzduchoplavci (2019)
    7.5
    Po dlouhé době opět film, který se nějakým způsobem vryje divákovi do hlavy a nesplyne s ostatními, žánrově podobnými, snímky. Film se může na začátku zdát utahanější, ale díky poutavému příběhu a skvělému grafickému zpracování brzy změníte názor. Pro mne určitě milé překvapení.
  3. Síly temna
    Síly temna (2006)
    5.5
    Film kombinující prvky z Twilight ságy a Harryho Pottera. Zjišťování, kdo používá sílu k vyvolání temného přízraku, teenagerovské lásky a souboje mezi bratry s kukučem jak z "brávíčka". Pokud se ale chcete jen odreagovat a máte chuť na trochu záhadna, tak vřele doporučuji.
  4. Ghost Storm
    Ghost Storm (2011)
    1
    Podprůměrný film se slabým obsazením a lacinými zápletkami... Dobré na usínání nebo jako zvuková kulisa, která Vás nebude rušit od jiné (a určitě prospěšnější) činnosti.
  5. Dáma ve zlatém
    Dáma ve zlatém (2015)
    8
    Film, který se z počátku tváří jako drama z prostředí soudní síně, je ve výsledku spíše autobiografickým příběhem o odchodu Marie Altmannové z Rakouska po obsazení nacisty. Samotná osa příběhu, tedy soudní spor o navrácení obrazu Adele Bloch-Bauerové od Gustava Klimta není natolik záživná a diváka se spíše snaží mílovými kroky dovést až k poslednímu stání, kde se vše rozhodne. Mnohem zajímavější je retrospektivně vyprávěný příběh Marie, který mapuje období jejího dospívání a útěku z Rakouska před nacisty. Vnitřní boj mezi útěkem do země zaslíbené a ponecháním milovaných rodičů napospas nacistům je zde až překvapivě dobře vykreslen a i samotné tempo filmu je díky této vedlejší ose mnohem rychlejší. Helen Mirren v tomto snímku září opět jako vždy, ale Ryan Reynolds v podání právnického nováčka nijak výrazně neoslní.
  6. Stážista
    Stážista (2015)
    8.5
    Rozhodně nejmilejší komediální překvapení za minulý rok. Robert De Niro je coby stážista v nově vznikajícím startupu přiřazen jako asistent k věčně zaneprázdněné šéfce Anne Hathaway. Prvotní neshody mezi hlavními postavami, které jsou způsobené zejména generačními rozdíly však brzy vystřídá téma v dnešní době velice aktuální – honba mladých lidí za kariérou na úkor rodinného života a štěstí vůbec. Film po celou dobu neztrácí na tempu, prostředí nově vznikající firmy v industriálně-moderním duchu je taktéž osvěžující a herecké výkony obou hlavních aktérů jsou na velmi slušné úrovni. Prostě komedie s přidanou hodnotou! A těch už opravdu mnoho není…
  7. Boj o Hedvábnou stezku
    Boj o Hedvábnou stezku (2015)
    6
    Tento film mě nechával prvních pár minut v rozpacích. Z počátku se tvářil jako historické drama, později inklinoval k typické „jackiechanovce“ a poté, co se objevil na scéně John Cusack společně s Adrienem Brodym jsem už raději nic neřešil a nechal se volně unášet směsicí všemožných žánrů v jednom. Děj filmu je dobře vystavěný, i když tu a tam ztrácí na tempu a spíše se zaměřuje na známé klišé v podobě prohlubování přátelství mezi jednotlivými národy kolem Hedvábné stezky. Druhá polovina filmu ale vše dohání a rychlým tempem vede diváka k závěrečné velké bitvě, kterou si užije opravdu každý.
  8. Sexy 40
    Sexy 40 (2009)
    7.5
    Nenáročná romantická komedie, která jistě potěší každého, kdo si chce odpočinout a zapomenout na starosti všedního dne. Žádné velké překvapení na Vás sice během filmu nečeká, ale i tak ji považuji za jednu z těch lépe zpracovaných. Pokud ji budou opět někdy dávat, rád se na ni podívám znovu.
  9. Gangster Squad – Lovci mafie
    Gangster Squad – Lovci mafie (2012)
    9
    Strhující zážitek pro milovníky gangsterek! Po celou dobu si film udržuje své tempo. Nevypozoroval jsem, že bych se u nějakých pasáží nudil, ba naopak. Když k tomu připočtu několik vtipných (ne však vtíravých) scén, tak tento film mohu označit za jedno z milých překvapení začátku roku 2013.