pesrex2

Tomáš Dvořák

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Sněženky a machři po 25 letech
    Sněženky a machři po 25 letech (2008)
    Film je jako "nastavovaná kaše" bez smysluplného děje, člověk jen zírá, jak všichni zestárli, nic víc si člověk z toho asi neodnese, možná trochu nostalgie, málo humoru, s jedničkou se to srovnat nedá..., ve dvojce sněženek je patrná lehká herecká nevyváženost zejména u "občasných" herců, ale nakonec, proč ne, i když Karel Smyczek by tomu možná dal jiný podpis..., kdo ví, ... v případě Viktora Tauše rozhodně nejlepší film, na kterém se zatím podílel
  2. Sněženky a machři
    Sněženky a machři (1983)
    9
    Film s nesmrtelnými hláškami.Tak to je zkrátka klasika jak jinak by se tohle dalo nazvat slovo vyddř prdka vydrž zná oprvdu dnes každý a i herci jsou super ve svých rolích a i příběh vás solidně chytne a to opravdu ano a taky jak jsem řekl hlášky ty jsou nezapomenutelné no a co ostatní to je zkrátka slušné.
  3. Byl jednou jeden dům
    Byl jednou jeden dům (1974)
    6.5
    Je znát že 68 rok už je nenávratně pryč a ten závěr tomu opravdu odpovídá. Upřímně nechápu tak vysoké hodnocení a superlativa. František Filip natočil mnohem lepší věci.
  4. Miluj souseda svého
    Miluj souseda svého (2014)
    7.5
    ). Vybornej Murray se vyporadava s nastrahami zivota a divak osciluje mezi smichem a placem....hlasky typu Thats the way it is sir! si vyklada jako go fuck yourself a ma svatou pravdu:) moderní doba ma nespocet hesel a radoby moralnich standardu ale kdyz je clovek v krizi vse co slysi jsou plany reci presto Vincent nepodlehne zoufalstvi a pomuze bliznimu v nouzi! rozhodne stoji za videni!!!Pěknej civilní uvěřitelnej film
  5. Vlčí jáma
    Vlčí jáma (1957)
    9
    Ve filmu se sešla velká část tehdejší herecké špičky a vytvořila nestárnoucí filmové zpracování románu Jarmily Glazarové.Režisér mistrně zvládl poetiku příběhu.
  6. Babička
    Babička (1971)
    9
    Krásný film, vnímaný nenahraditelným režisérem Moskalykem, poetika opravdových hrdinů Němcové Babičky.