Profilový obrázek

Standa.

Standa Pištěk

Komentáře 609

Od nejnovějších
  1. Zakladatel
    Zakladatel (2016)
    7.5
    Michael Keaton je prostě pán!! Abych řekl pravdu, tak jsem od tohohle filmu nic moc nečekal, spíš jsem se bál dvouhodinového tlachání o zakladatelích největšího fast foodového řetězce(možná i největšího masového "vraha").. Ale nakonec z toho vyšlo skvěle vykreslené drama o vlkovi v rouše beránčím, který nakonec sežere ovečky i s ovčákem.
    • Pořád čekám na Oscara pro Keatona!
  2. T2 Trainspotting
    T2 Trainspotting (2017)
    6.5
    I přes to všechno, že to bylo snad v každém ohledu na míle daleko od všeho, čím se stal první díl kultovní, je tenhle reunion po dvaceti letech vcelku povedený. Čekal jsem, že mě budou nové osobnosti hlavních postav spíš nudit, ale nakonec to fungovalo a každý přišel se svou "dávkou" do mlýna.
  3. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    7.5
    Byl to dobrej film, o tom žádná, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu , že jsem čekal úplně jiné zakončení, i když po pravdě nevím jaké.. Každopádně 143 minut bylo až přespříliš na vykreslení vcelku jednoduché zápletky. ale to už je ten dnešní trend, no..
    • Efekty (tradičně)
    • Až moc upovídané opice (úplně ztracený feeling strohých proslovů)
    • Snad poprvé jsem si všímal, že mi hudba nějak nesedí k probíhajícím scénám
  4. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    8.5
    X Meni jsou moje oblíbená komixovka a Wolverine je vůbec jedním z mých oblíbených filmových postav, takže poslední film jsem si nesměl nechat ujít, i když jsem šel do kina trochu posmutnělí, protože tímhle filmem pro mě končí jedna éra. Nechci spoilovat, takže to nechám takhle. Určitě důstojné rozloučení s jedním z největších filmových hrdinů. Takže si připravte kapesníčky a honem do kina.
    • Rated R
    • Neskutečná hudba
  5. Zoom: Akademie pro superhrdiny
    Zoom: Akademie pro superhrdiny (2006)
    3
    To je asi nějaký překlep, protože vidím v kolonce "Scénář" napsaná tři jména. Pánové zřejmě napsali každý jednu stránku, jinak si to neumím vysvětlit. Naprostá zbytečnost, jak ze strany příběhové, tak ze strany herecké. Tim Allen i Chevy Chase by měli popřemýšlet o hereckém důchodu. Btw. Rozpočet $35 miliónů, tržby celosvětově $12,5 miliónů, to bych na triku mít nechtěl..
  6. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    6.5
    Bohužel, budu muset být trochu kritický, protože se stalo přesně to, čeho jsem se nejvíc obával při pohledu na 122 minutovou délku filmu. Druhé pokračování nebylo vůbec špatné, ale hrozně brzo mě začali nudit ty předlouhé scény a hluchá místa, kde jen tak někdo nesmyslně chodí, atd. Otevřený konec mě ovšem nastartoval natolik, že se na další pokračování těším i přes to všechno, co mě zde trochu zklamalo.
    • Dynamická hudba
    • Opětovné setkání Nea a Morfea po 14 letech
    • Keanu Reeves běhá jak Steven Seagal :D
    • Někdy možná až moc strohé dialogy(a teď nemyslím tu němou holku)
  7. Krycí jméno U.N.C.L.E.
    Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)
    7.5
    Tak že by nám Guy Ritchie nakonec definitivně přesedlal? Z nadávek se staly sarkastické hlášky a z drsných gangsterů se stala parta uhlazených tajných agentů. Možná se jenom nechal inspirovat Vaughnovo Kingsmanem, kdo ví? Každopádně, ať už agenti, nebo mafiáni, mě to prostě baví a Ritchiemu to pořád šlape. A ani fakt, že tentokrát zvolil omladinu, před osvědčenými jmény mi nijak nevadil, ba naopak. Hlavně bych teda vyzdvihl Amieho a Alicii, o nich určitě ještě hodně uslyšíme.
  8. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8
    eRkový guilty pleassure pro všechny ty sračkový PG13ky bez krve a podobný čajíčky. Film, který vás dokáže zároveň nadchnou i šokovat. Na své si přijdou vyznavači násilí, uhlazeného stylu, vytříbených bojových scén i úchyláci, kteří budou slintat nad vybuchujícími hlavami za doprovodu diskotékových fláků. Matthew Vaughn je borec a zase ukázal, co dokáže, když dostane prostor. PS: Žeru Marka Stronga v kladných rolích! PPS: James Bond se může jít vys*at, protože nikdy nebude tak stylovej!
  9. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    8.5
    Tak tohle byla hodně velká paráda. Od začátku se nemusíme zaobírat ničím nepotřebným, jako například, proč je tohle a proč zase tamto, čím se živil Max, než mu jeblo a začal jezdit véosmičkou po poušti a žrát dvouhlavý ještěrky. NIC. Takže se můžeme v klidu usadit a hltat téměř dvouhodinovou nonstop akci, která do nás buší z plátna ze všech stran. Prostě minimum keců a maximum akce, a to já rád.
  10. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    4
    Tý jo, pozor, máme tady drsnej film, pro pořádný chlapy.. Jestli bereš svojí ženu, matku svých dětí jenom jako pračku, myčku, chůvu a matraci, tak nejsi manžel, ale totální kok*t a nezasloužíš si jí. Taky se pak nemůžeš divit, když ti začne běhat za jinýma a tobě zbudou akorát tak parohy a oči pro pláč. Přesně tohle "chlapský" chování dělá z dnešních ženských nevěrný svině, kterým nestačí jenom jeden chlap. Nelíbilo se mi to ani jako komedie.
  11. Interstellar
    Interstellar (2014)
    8.5
    Měl jsem před kinem docela obavy, protože jsem si nebyl jistý, jestli se Nolanovi podaří udržet takovou úroveň, jako u jeho předchozích filmů. A světe div se, ten šťastnej parchant to zase dokázal. 169 minutová nervy drásající ždímačka, která vás nenechá jen tak vydechnout. Není to tak "mindfuckové" jako třeba Počátek, prostě když dáváte pozor, tak musíte všechno pochopit. Matthew zase potvrdil, že patří do první ligy a že mu to tam náramně svědčí. Dokonalý filmový zážitek mi zkazili jenom dva nevychovaní kreténi, kteří se asi v půlce filmu přestali chytat, a tak se snažili znepříjemnit film i zbytku kinosálu, svýma rádoby vtipnýma narážkama. Každopádně můžu s klidnou duší říct, že to je nejlepší film roku 2014.
  12. Pokrevní bratři 2
    Pokrevní bratři 2 (2009)
    5.5
    Ultramegamoc nahláškovaná groteskní akční jízda. Asi tak nějak bych charakterizoval druhé pokračování Boondocks Saints, ale nemyslim to zrovna moc upřímně. A důvod je jasný, protože za všemi hláškami a vystřelenými kulkami se skrývá až moc nuceného humoru a ne moc zábavných flashbackových scén, které tvoří snad půlku filmu. Jasně, je to už deset let od prvního dílu, ale zas tak moc jsem toho nezapomněl.
  13. Půlnoc v Paříži
    Půlnoc v Paříži (2011)
    6
    Myslím, že si tenhle film trochu protiřečí, protože obsadit Owena Wilsona do poměrně seriózní inteligentní komedie jsem neshledal jako nejlepší nápad. Řekněme si to na rovinu, kdo z dnešních mladých fanoušků Owena Wilsona ví kdo to byl Monet, Dalí, nebo Fitzgerald. Moc jich asi nebude. O Picassovi možná slyšeli na výtvarce a o Hemingwayovi na češtině, ale ostatní jména si asi budou muset "vygooglit". Takže vzhledem k dnešní době docela nešťastně obsazený film se zajímavým nápadem.
  14. Kmeny
    Kmeny (2015)
    5.5
    Punk: 58%, Hooligans: 40%, Rap: 41%, Cosplay: 70%, Motorkáři: 59%, Rainbow: 63%, Skins: 66%, Tattoo: 60%, Tuning: 52%,
  15. Katy Perry: Part of Me
    Katy Perry: Part of Me (2012)
    7.5
    Já vim, 75%, ale hned to vysvětlim. I když nejsem žádný skalní fanoušek Katy Perry, ani tohohle stylu všeobecně, tak dokážu ocenit fakt dobře natočený dokument. Konečně se někdo odhodlal ukázat svůj život superstar bez příkras a jak je vidět, tak je docela smutný. Docela u mě Katy stoupla jako člověk, protože kdo jiný se po koncertě setkává s tolika fanoušky? Někdy tyhle hvězdy nedají skoro ani ten blbej podpis.
  16. Butterfly Effect: Revelation
    Butterfly Effect: Revelation (2009)
    5
    Tenhle film se podle mě až moc snaží být něčím výjimečným a mindfuckovým, ale jak je známo, tak všeho moc škodí. Ještě k tomu se pase na úspěchu filmů s podobným tématem, takže kdo má už něco nakoukáno, tak si nejednou řekne, že mu to něco připomíná a to taky neni zrovna bod k dobru. Takže nakonec tady máme jenom další průměrný film.
  17. 22 Jump Street
    22 Jump Street (2014)
    7.5
    (dvacet) jednička se mi nijak zvlášť nelíbila, ale tak zašli jsme na to s partou, jen tak z hecu do kina. A světe div se, ono to bylo skoro stejný jako právě "jednička", ale daleko vtipnější, teda aspoň mě to tak přišlo.
    • lepší obsazení než v 21
  18. Nitro Circus
    Nitro Circus (2012)
    8
    Tohle jsou snad ještě větší blázni, než kluci z Jackass. Tolik držkopádů v jednom filmu jsem asi nikdy neviděl. Ale hlavní je, když se to povede a dopadne se zpátky na kola, to je pak pocit! Škoda, že mi to nevyšlo a nemohl jsem vidět tuhle show LIVE.
  19. La Vida Loca
    La Vida Loca (2008)
    8
    Musím přiznat, že se mnou daleko víc zamával dokument "Náctiletí gangsteři", který taky pojednává o gangu Osmnáctek. Tenhle snímek je ovšem o to mrazivější, protože za něj režisér Christian Poveda zaplatil vlastním životem. Byl zavražděn právě jedním z fanatických členů gangu.
  20. Sex Tape
    Sex Tape (2014)
    5
    Tohle byla nuda. Poměrně stupidní zápletka, která je tak akorát dobře placenou reklamou na elektroniku od Applu. Ale ani ta možná nebude úplně fungovat, protože se určitě najde pár vidláků, kteří si právě kvůli tomuhle ten jejich Ipad nekoupí.
  21. Šéfové na zabití 2
    Šéfové na zabití 2 (2014)
    6
    Oooouu, tak tohle bylo docela velký zklamání. Doufal jsem, že si to dokáže udržet alespoň částečnou úroveň jedničky, ale tohle byla jenom klasická na rychlo vymyšlená továrna na prachy. Ale možná to s těma prachama nebude zas tak žhavý, když na to k nám do kina přišlo jenom 8 lidí.
    • Nesnesitelná uřvanost
    • Neuvěřitelná ukecanost
  22. Dědictví aneb Kurva se neříká
    Dědictví aneb Kurva se neříká (2014)
    3.5
    Tohle byla jedním slovem MARNOST. Mám takovej pocit, že kdyby se chudák Bolek netopil v dluzích, tak na něco takovýho v životě nekejvne. Vsadim se, že z tohohle filmu musí bejt celkem trapně každýmu, kdo se v něm objevil. Příběh nulovej a celkový děj se snaží pást se na hláškách z prvního filmu.
    • Kája :D
  23. Paralelní světy
    Paralelní světy (2012)
    7.5
    Vzpomínám si, že mě minimálně dva lidi odrazovali od tohoto filmu, se slovy, že za to nestojí, že je to kravina, apod. Tím moje očekávání kleslo poměrně nízko a moc jsem od filmu neočekával. Po skončení filmu jsem byl o to víc spokojený, že jsem nedal na jejich rady a film si stejně pustil. Krásná melancholická romanťárna s originálním námětem, která vyčnívá z řady a ukazuje všem těm jednotvárným slaďárnám holé pozadí a vztyčený prostředníček. Dokážu ocenit, když má někdo odvahu postavit se proti tomu zašlému proudu a přijde s takovým nápadem. Efekty, hudba a dobré obsazení je jenom další plus.
  24. Jak dopadají zoufalci?
    Jak dopadají zoufalci? (1999)
    7
    Jsem nas*anej, že musím dát o tolik nižší hodnocení, protože zrovna od tohohle filmu jsem čekal daleko víc. Jednička byla brutální "rodinné" drama a byla to pecka. Tohle je spíš akční krimi z prostředí gangů, což už taková pecka neni. Určitě nechci říct, že to je špatnej film, to ne. Jenom si myslím, že to chtělo trošku lepší nápad, jak zakončit tuhle ságu.
    • Prostředí
    • Konec
  25. Drákula: Neznámá legenda
    Drákula: Neznámá legenda (2014)
    6
    Těšil jsem se na film, který konečně vylíčí Vlada jako válečníka a ne tak, jak ho zná většina lidí z dnešních přehnaných příběhů o Drákulovi. Hlavní postava sice byla víc Vlad, než Drákula, ale to bylo asi tak všechno co se mi líbilo, jinak celkový film nebyl moc povedený. Na mě tam bylo až moc keců a málo akce. Možná by tomu prospěl drsnější rating, protože tohle byl docela čajíček.
    • Absence krve.
  26. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    8
    Tak tohle by si jednoznačně zasloužilo minimálně oscarovou nominaci za scénář, protože lépe zfilmovaný thriller jsem už dlouho neviděl.. Ale stejně mi furt vrtá v hlavě ten knižní konec, protože se prý zásadně liší od filmového(proto hned sousedka vyfasovala knížku k narozkám, takže čekám). Je to prostě pořád Fincherovo parketa, neříkám, že neměl lepší filmy, ale pořád je v tomhle žánru jako doma.
  27. Zběsilost v srdci
    Zběsilost v srdci (1990)
    6
    Můj první problém s tímhle filmem je ten, že jsem nejprve četl knížku. Druhý a daleko větší problém je režie Davida Lynche, kterému nemůžu přijít na chuť, ani kdybych se rozkrájel. Třetí problém je nejzásadnější, protože se jedná o konec. Ten byl v knize tak uvědomělí a pochopitelný, kdežto ve filmu to je jenom nudný "happyendovský" patos. Jediné co bych mohl pochválit je obsazení a tvrdá hudba, která skvěle doplňovala některé scény.
  28. Generation Kill
    Generation Kill (2008)
    8
    Generation Kill je vlastně takový sedmihodinový Mariňák(Jarhead). Žádné přehnané střílení bez přebíjení, žádné nesmyslné heroické záchranné akce. Prostě jenom taková ukázka moderního způsobu války. Konec byl možná trochu klišovitý, ale řekl bych že daleko víc převládala ta celková uvědomělost nad "dobře odvedenou prací".
    • Alexander Skarsgård
  29. Hannibal
    Hannibal (2013)
    8
    Hannibal je zde vlastně vedlejší postava, i když vlastně potají tahá za většinu nitek a v koutě se pak tiše směje. Naopak Will Graham jako mimořádně inteligentní vyšetřovatel, který jen tak tak drží s Hannibalem krok, ale vždycky o ten jeden krok zaostává. Zároveň za svojí schopnost platí dost vysokou cenu.
  30. Jeden den
    Jeden den (2011)
    6.5
    Po dlouhé době zase jeden z těch komornějších romantických filmů, po kterém člověku nevypadnou všechny zuby z neustálých slaďáren. Ale mám prostě problém s nevěrou, prostě jí nesnáším a tenhle film je vlastně z velké části postavený na nevěře.
  31. Jízda švárů
    Jízda švárů (2014)
    4.5
    Tohle jsou přesně ty filmy, u kterých člověk ví, že to nebude nic moc extra, ale aspoň čeká, že se dobře pobaví. Ale tohle bohužel není případ tohoto filmu. 100 dlouhých minut, kde se Kevin Hart snaží být vtipný, ale moc mu to nejde. I Ice Cube už trochu vyměkl a zapomněl ten jeho zlej výraz.
  32. NON-STOP
    NON-STOP (2014)
    7.5
    No konečně se zase někdo rozhodl natočit film z klaustrofobických prostorů letadla. Liam Neeson se zase ukázal v tom, co mu jde nejlíp. A co si budeme povídat, v 62 letech by mohl za svůj výkon dostat klidně roli v dalším pokračování Expendables.
    • Originalita
    • Konec
  33. Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
    Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014)
    6.5
    Takže tohle je ono? Na tohle jsme netrpělivě čekali dlouhých 9 let? Ale ne, vůbec to nebylo špatné. A hlavně, vyrovnat se jedničce bylo skoro nemožné, to se povede fakt málokterému filmu. Navíc osazenstvo zase sedlo, délka filmu nebyla nijak neúnosná, akorát ten konec mě docela zklamal.
  34. Želvy Ninja
    Želvy Ninja (2014)
    5
    Nuda mě vyhnala na tenhle film do kina v domnění, že se aspoň trošku pobavím a možná i pokochám při pohledu na Megan Fox. Ale to jsem si nevybral zrovna moc dobře. Film byl tak hrozně nudnej, že to ani ty malý haranty nebavilo a lítaly po celým kině. A Megan Fox už taky není co bývala, ne, že by byla stará nebo tak, ale už prostě ztratila celkem hodně ze svýho sex appealu.
    • Hrozný zpracování Želv.
  35. Fakjů pane učiteli
    Fakjů pane učiteli (2013)
    6
    Němčouři se zase vytasili s nemravnou a mimořádně sprostou teenage komedií. Samozřejmě to zabralo na určenou věkovou kategorii(okolo 15 let). Jinak se to dalo, ale že bych to musel ještě někdy vidět? To asi ne.
    • Přísnost hl. hrdiny.
    • Předvídatelný děj filmu.
    • Klišé střídá klišé.
    • Zdlouhavé.
  36. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    7.5
    Už dlouho se mi nestalo, že by mě naštval poměrně dobrý film. A důvod mého naštvání nezpůsobilo nic jiného, než neuvěřitelná odlišnost od skvělého prvního dílu. Tohle už nebylo to uvědomělé drama o protnutí lidského života s životem zvířete. Tohle byl pravý opak. Akční film o střetu dvou civilizací v boji o nadvládu a následném boji o přežití. To všechno už bohužel bez sebemenší lidskosti, která byla právě v jedničce stěžejní.
  37. Transformers: Zánik
    Transformers: Zánik (2014)
    5
    No tak tohle bylo už fakt moc. Je za námi asi tak půlka roku a myslím, že už tady máme největší zklamání letošního roku. Totální slátanina bez smyslu. Dinoboti, kteří měli být jedním z hlavních taháků byli nakonec ve filmu asi jenom 10 minut. Ani Mark Wahlberg nebyl nic moc.
    • Kelsey Grammer
    • Stopáž 165 minut, to jako vážně?
  38. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    8.5
    Ty kráso, kolikátej že to je už díl?(řečnická otázka, samosebou že sedmej). A i po tolika dílech dokáže přijít takováhle pecka na úrovni. Když jsem zjistil, že do režisérského křesla znovu usedne Brian Singer, věděl jsem, že to bude stát za to, a taky že jo! Mladý Xmeny snad nemohli obsadit lépe. Už teď se nemůžu dočkat Apokalypse, jenom škoda, že nevyšel ten Tom Hardy, ale tak Oscar Issac je taky určitě dobrá volba.
  39. Spirit
    Spirit (2008)
    4.5
    "Zabiju tě tak, že umřeš..." Really? Frank Miller se musel totálně zbláznit z úspěchu, který mu přinesl film Sin City - město hříchu, protože tohle se živilo čistě ze Sin City. Ale jak se ukázalo, tak ne všechno co vypadá jako Sin City, není ani z poloviny tak dobrý, jako Sin City. Bože, to ale muselo stát peněz, a pochybuji, že si to na sebe aspoň vydělalo.
    • Temná atmosféra