tyna-berbrova

Týna Berbrová

Komentáře 51

Od nejnovějších
  1. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2017)
    8.5
    Moc povedené zpracování. Když se člověk nechá unést kouzelným světem na plátně a skvělých hereckých a i pěveckých výkonů, musí odcházet z kina spokojený. Jen je tot zpracování spíše pro větší děti a nebo spíš dospělé. Okolo sedící děti v kině se docela brzy začaly nudit.
  2. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    9.5
    Je to boží film. Když jde o filmy, tak jsem měkota. Třetinu filmu se mi koulely slzy po tvářích. Jelikož v kině bylo i množství dětí s rodiči, podle reakcí mohu konstatovat, že se film bude líbit všem. Opravdu rodinný film. Bohužel jsem ho viděla dabovaný a pro fajnšmekry to chce určitě v originále. Takže určitě jsem ho neviděla naposled.
  3. Druhá strana naděje
    Druhá strana naděje (2017)
    8.5
    Skvělý snímek. Viděno na filmovém festivalu ve Varech, ale je to snímek i do běžných kin. Film je vtipný, ale dotýká se závažných témat. V dnešní době často zpracovávané téma uprchlické krize je zde pojato nevšedne a nenásilně. Až groteskní chování zaměstnanců restaurace je kontrastem radikálně odmítavým postojem jiných. Film mohu vřele doporučit.
  4. Vlčí mládě
    Vlčí mládě (2011)
    9.5
    První série byla dobrá, ale je znát, že cílovou skupinou jsou teenageři. Postupně se seriál stává temnější a zápletky jednotlivých sérií složitější. Charaktery jednotlivých postav a jejich protivníků jsou do detailu propracované. Těším se na další díl z šesté série.
  5. Batman začíná
    Batman začíná (2005)
    6
    Nemůžu si pomoci, ale opravdu se mi to nelíbilo. Značnou měrou k tomu přispěl i fakt, že Batman je superhrdina, který mě neoslovil. Plejáda skvělých herců pro mě film nezachránila. Škoda, že bojové scény nejsou natočené tak, aby divák něco viděl. Dalo by se z toho vytěžit něco víc.
  6. Mr. Bean: Největší filmová katastrofa
    Mr. Bean: Největší filmová katastrofa (1997)
    9.5
    Výborný film. Znám ho už nazpaměť a vždy se těším na vtipné scény. Především na noční tajnou misi. Anglický humor je mi vlastní a Rowana Atkinsona mám ráda. Katastrofa způsobená Mr. Beanem je rovněž originální, stejně tak jeho řešení. Člověk si ho musí zamilovat.
  7. TRON: Legacy 3D
    TRON: Legacy 3D (2010)
    7.5
    Až mě to samotnou překvapilo, jak se mi film docela líbil. V některých částech jsem měla pocit, že by to chtělo více vysvětlení a rozvedení děje. Mohl mít film větší hloubku. Takto se z něj stal jen další film s plochou myšlenkou, jednoduchým scénářem a zaměřené na vizuální složku.
  8. Mlčení
    Mlčení (2016)
    8.5
    Ještě teď mám z tohoto filmu husí kůži. Co se týče tématu víry, tak tomu moc nedokážu porozumět. Ale herecké výkony, prostředí, kostýmy a hlavně tempo filmu jsou hodně dobré. Mám pocit, že celý film kopíruje pomalou náladu a meditativního ducha Japonska.
  9. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    9
    Viděla jsem včera a opravdu jsem ještě plná dojmů. Moc se mi fil líbil a především herecké výkony mě nadchli. James McAvoy byl boží. Ale i unesené slečny a paní doktorka své role skvěle zvládly. Byla jsem naprosto vtažena do děje a líbila se mi i syrovost filmu.
  10. Dítě Bridget Jonesové
    Dítě Bridget Jonesové (2016)
    9
    V kině jsme na tomto filmu byly čtyři ženské a všechny jsme se hodně dobře bavili. Od prvního filmu uplynulo už hodně času, ale na vtipu, šarmu a milosti mu to neubralo. Herci byli skvělí. Člověk se s problémy Bridget dokáže ztotožnit a fandí jí. :-)
  11. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    9
    To je film, který krásně pohladí po duši. Navodí Vánoční atmosféru a vůbec je to milé. Najde si něco každý, jak dospělák tak i děti. Oproti jedničce je to více dospělácká pohádka :-) Herecké obsazení je skvělé a bavila mě ta různorodost. Jen bych si odpustila přehrávání Lucie Bílé na konci.
  12. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    9.5
    Tak tohle je hodně povedený film. Benedict opět předvádí, že je to pan herec a můj oblíbený Mads Mikkelsen a Tilda jsou jen třešničkou na dortu. Film jsem viděla v Imaxu a bylo to dobré, ale asi by mi stačilo normální plátno. I když, se rozhodnu jít na 3D, tak už pořádné. :-) Jedno velké plus
  13. Deadpool
    Deadpool (2016)
    6.5
    Podle recenzí a zhlédnutých trailerů jsem se fakt těšila a značně mě film překvapil. Film se mi nezdál tak "hustý", jako v trailerech bylo ukázáno. Základní linie děje filmu nebyla ničím extra zajímavá. Vlastně jsem se docela nudila a to tyhle filmy mám ráda. Škoda
  14. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7
    Film mě docela zklamal. Čekala jsem nadupaný děj a vtipné hlášky, ale bylo toho málo. Herci se snažili, ale k vynikajícímu filmu něco chybělo. Děj byl obyčený a rovina otce, který chce dceru do své péče vyznívá uměle nastrčená. Škoda, děj mohl být také šílený, jako chraktery postav a bylo by to fajn.
  15. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    7.5
    Za mě určitě nejslabší film ze série Star Trek. Asi jsem se až moc těšila a z kina pak odcházela v rozpacích. Škoda tmavých rychlích scén, které byli až nepřehledné, což byla škoda. Nicméně, aby to nevyznělo tak negativné, tak dvě hodiny filmu utekly rychle a neměla jsem potřebu sledovat hodinky.
  16. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9.5
    Úplně mě tento snímek rozněžnil. To je tak hezké, vtipné, vizuálně krásně zpracované, že bych se na to hnedle mohla kouknout znova. Viděla jsem v letním kině a bylo vidět, že se baví jak rodiče, tak i děti. Nejvíc to zabili lenochodi, to prostě bylo k popukání :-)
  17. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    9
    Film se mi moc líbil a dost jsem se pobavila. U jeho slednování si člověk říká, že chování hlavních aktérů je zahnané do extrémů, ale pak si takového chování všimne okolo sebe a nestačí se divit, pak jen stačí řít "Teorie tygra" a kdo viděl, tak hned ví o čem je řeč :-)
  18. Švýcarák
    Švýcarák (2016)
    9
    Svělý snímek, taková milá blbina. Byl to první film, který jsem letos zhlédla ve Varech na filmovém festivalu. Byl promítaný ve Velkém sále a celý sál se bavil. Je to vtipný snímek a nápaditý. Výborně obsazený Paulem Danem a Danielem Radcliffem. Doporučuji ke zhlédnutí
  19. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    5.5
    Teda nic moc. Navzdory všem dobrým recenzím na jedničku jsem z ní moc nadšená nebyla a dvojka mě nepřesvědčila už vůbec. Dobré obsazení a určitě plno peněz, které do tohoto snímku byly investovány, se z mého pohledu nepodařilo zúročit. Možná až přeplácaný, bohužel ale v některých pasážích nepřehledný snímek.
  20. Velká šestka
    Velká šestka (2014)
    9
    Bóžovej film. Moc se mi líbil. Rozbrečel, pobavil, nadchnul a rozněžnil. Tento film se musí líbit snad každému. Originální nápad, který byl dobře zpracovaný. Krásné animace. Bude se líbit jak dětem, tak dospělým. Každý si na něm najde to své. Mohu vřele doporučit.
  21. Parchanti
    Parchanti (2010)
    4.5
    Myslela jsem, že to bude dobrý film, především kvůli obsazení. Bohužel hlavně druhá půlka filmu mě nebavila. Vůbec nechápu kde se stala chyba, ale bylo to dost špatný. Čím déle film trval, tak se zhoršoval a závěrečné scény s výbychy byly docela fraška. Herci se snažili, ale bohužel to film nezachránilo.
  22. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    7
    Od filmu jsem ani moc nečekala a ani jsem vlastně moc netušila, na co do kina jdu. Ve finále jsem byla mile překvapená. Není to nejlepší film roku, ale je to milá a vtipná oddechovka. V pasážích, kde figuruje Rebelka :-) jsme se nasmáli. Z daného tématu se určitě dalo vytřískat více, ale spokojíme se i s tímto.
  23. V hlavě
    V hlavě (2015)
    9
    Boží film. Stejně pro dopspělé, tak i pro děti. Každý si na něm najde to své. Je to neskutečně milé a vtipné. Krásně dělané animace. Bylo jasné, jak to skončí, ale to tomu neubírá na kouzle. Originální nápad, který je dobře zpracovaný. Nebude to dlouho trvat a ráda se na něj kouknu znova.
  24. Hranice zlomu
    Hranice zlomu (2003)
    6.5
    Film docela dobrý, jen z diváka až moc ždíme slzy. První část filmu byla lepší. Druhá byla až moc srdcervoucí. Nejspíš bych se bez toho obešla. Angelina jako vždy krásná a tvrdohlavá, která dosáhne svého. Kritické situace vykreslené věrohodně. Průměrné herecké výkony.
  25. Pravá blondýnka
    Pravá blondýnka (2001)
    8
    Tento film je prostě supr. Viděla jsem ho už x-krát a můžu ho vidět znova. Je to film na odreagování, ale zábavný. Reese Witherspoon je tam skvělá. Naprosto jí celý film fandíte a baví vás svou blonďatostí. Některé pasáže jsou skvěle zapamatovatelné (např. stylové zvedání tužky). Růžová do toho!!!
  26. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    9
    Jsem velice mile překvapena. Nejednou během filmu ve mně zatrnulo. Už během film mě napadlo, že je to takový festivalový snímek. Skvěle by se vyjímal třeba ve Varech.
  27. Sherlock
    Sherlock (2010)
    10
    Miluju to a především Benedicta i Martina. Mohla bych se koukat na tento seriál stále dokola a byla bych stále spokojenější.
  28. Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    7.5
    První film ze série se mi líbil nejvíce. Nejzajímavější myšlenka a celkem absurdně vykreslený život všech vrstev lidí. Zajímavé aspekty prezentace samotných her a účastnéků. Klidně bych asi mohla vidět jen tebto film.
  29. Věčně mladá
    Věčně mladá (2015)
    8.5
    Byla jsem velice mile překvapená. Něco tak hezkého jsem už dlouho neviděla. A vnesený fantasy prvek nijak filmu neuškodil. Celé to tak hezky plyne, že film, který má bezmála 2 hodiny, nepůsobí zbytečně nataženě a člověk nemá potřebu sledovat hodinky. Hezcí lidé, hezké prostředí, milé seznámení, dramatická minulost a budoucnost. Toť příslib dvouhodinového rozněžnění nad filmem. Tip pro dámy: chce to voděodolnou řasenku :-)
  30. Mládí
    Mládí (2015)
    9
    Jojo, to se povedlo. Jsem ráda, že jsem to viděla. Podobný pocit, jako z Velké nádhery, i když v tomto případě již pro širší publikum.
  31. Špinavý prachy
    Špinavý prachy (2014)
    9
    Moc povedené. Viděno ve Varech a v koktejlu s festivalovou atmosférou to bylo suprové. Ač má film 106 minut, tak jsem se ani jednou nekoukla na hodinky a s nadšením jsem sledovala vývoj celé situace.