kocka-kockova

Kocka Kockova

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Korunní princ
    Korunní princ (2015)
    7.5
    Jednoduchý příběh s jednoduchým dějem o princovi, který tak dlouho chodil jako pešek dokola, až získal lásku princezny a království k tomu.:-). Ne, tahle pohádka se nepostaví po bok klasiky jako je Pyšná princezna či Popelka, ale pokud opomenu Sedmero krkavců Alice Nellis,je to po dlouhé době zase jednou povedené podívání. Líbilo se mi to.
  2. Tři bratři
    Tři bratři (2014)
    1
    Nic, opravdu nic nedokáže ospravedlnit natočení této kraviny. Se sledováním jsem skončila přibližně v době, kdy se na obrazovce objevila Karkulka připomínající reklamu na očkování proti encefalitidě a to mě přivedlo k myšlence, jestli náhodou nebyl Zdeněk Svěrák v době, kdy psal scénář napaden klíštětem. Snad jedině borelie na mozku autora by mohly vysvětlit, proč bylo toto napsáno a natočeno.
  3. Johančino tajemství
    Johančino tajemství (2015)
    3
    Co mě na letošních pohádkách potěšilo, je absence jekotu a pitvoření. To, řekla bych, je krok správným směrem. I výpravnost, která byla Johančinu tajemství dána do vínku, dávala naději na pěknou podívanou. Jenže i když naděje umírá poslední, tady pošla stejně rychle jako Vávra po Maryšině kafi. "Ene bene!", jak pravila chudák Vašáryová, mlelo se to tam požehnaně. Takový mišmaš hloupostí, jaký dokázaly splácat Zuzana Lišková a Magdaléna Glasnerová, by věru neuvařil ani pejsek s kočičkou.
  4. Láska rohatá
    Láska rohatá (2009)
    2
    Úplně se stydím za ty, kdo dnešní pohádky píší. Čím to je, že mají čeští scénáristé takovou zálibu v mentální retardaci? Retarovanej šišlající čert a ještě přijde ke štěstí a ke krásné mladé a relativně normální holce. Co je vlastně poučením téhle pohádky? No pro děvčátka, že se musí spokojit s takovým, jakého jim život přihraje do cesty. A pro kluky? Učit se netřeba. Stačí se jen správně pitvořit a holky nám budou zobat z ruky. Ještě, že ten můj to neviděl včas:-)).
  5. Princezna a písař
    Princezna a písař (2014)
    3
    Další ze štědrovečerních pohádek, která mi dokonale zkazila náladu. Čím asi? Opět mizerným scénářem, který nám sice přivedl princeznu jak z akčního filmu, bohužel hlavním hrdinům nadělil rozumu tak pomálu, že spíš než šplhat za denního světla po hradbách a doufat, že mě nikdo neuvidí, doporušovala bych hospitalizaci v nějakém tom ústavu.
  6. Perníkový táta
    Perníkový táta (2008)
    10
    Skvělý seriál, vyznačující se především dokonale zvládnutým scénářem, perfektními hereckými výkony, kamerou, kombinací černého humoru i dramatu. Sama za sebe bych vyzdvihla s přehledem zvládnutou psychologii postav. Málokdy dávám absolutní hodnocení, tady je ale zcela zasloužené.
  7. Život Adèle
    Život Adèle (2013)
    9
    Úplně obyčejný film, který měl skutečnéemoce, byl o životě a který nepotřeboval žádnou vyumělkovanost a kalkulaci, aby se mi opravdu líbil.
  8. Neviditelní
    Neviditelní (2014)
    7.5
    Seriál, který mě příjemně překvapil. Jistě, má to spoustu much, trpí to jistou nedotažeností, ale.... je to zábavné, je to vtipné, má to nápad a nehraje si to na víc, než čím to je. Teď jenom doufat, že nám to nepokazí nějakým trpaným koncem:-).
  9. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    7
    Tak trošku zklamání. Film sám o sobě není špatný, je dobře natočený, to mu neberu, ale ten
    • scénář
  10. Křídla Vánoc
    Křídla Vánoc (2013)
    7
    Začátek dost rozpačitý, ale to se zhruba po půlhodině zlomilo. A nakonec jsem po hodně dlouhé době hodnotila český film kladně. Škoda, že se nepodařilo lépe zvládnout ten začátek, i přesto jsem ale z kina odcházela spokojená.
  11. Nymfomanka, část I.
    Nymfomanka, část I. (2013)
    8
    Těžko hodnotit něco, co skončilo jako uprostřed roztrhnutý cár papíru. Začátek mi přišel trošku rozpačitý a zbytečně dlouhý, asi jsem se namlsala na Antikristovi a Melancholii, kde byly počáteční obrazy naprosto excelentní. Nicméně další děj mě zcela pohltil. Jediné, co bych vytkla, bylo místy zbytečně doslovné vysvětlování, které film připravilo o větší mnohovrstevnatost. Těm, co přišli na porno, to bylo stejně jedno, protože dřív nebo později sál opustili a ostatní to v takové míře asi nepotřebovali. Na konci jsme se shodli, že nás rozdělení filmu na dvě poloviny pěkně naštvalo a že bychom se 4 hodinami neměli problém. Navíc si myslím, že by pár střihů ve filmu navíc možná nebylo od věci. Ale to ukáže až druhá půlka filmu.
  12. Bídníci
    Bídníci (2012)
    6.5
    Tak celkem dobrý, ale výjimečný? To určitě ne. Měla jsem momenty, kdy jsem se v kině i nudila. Takže se ptám, co na tom vlastně všichni maj?
  13. Idioti
    Idioti (1998)
    7.5
    Člověk se musí občas stát idiotem, aby se z něj nestal idiot. Co dodat? Jako vždycky - téma bolesti z úplně jiného úhlu. Člověk jej buď přijme anebo ne.
  14. Tanec v temnotách
    Tanec v temnotách (2000)
    9.5
    Má to pár chyb, které si Lars neohlídal, některé hůře nesu jako Češka a pak mi přijde nedotažená ta nesmyslná vražda, ale přesto jsou to spolu s Formanovými Vlasy jediné dva muzikály, které mě dostaly a určitě nezůstane u jednoho zhlédnutí.
  15. Velký Gatsby
    Velký Gatsby (2013)
    6.5
    Nebyl to špatný film, ale myslím, že kdyby ubral nesmyslné střihy, ze kterých člověka akorát bolí oči a šetřil víc barvami, rozhodně by výsledek mohl být mnohem lepší.
  16. Alois Nebel
    Alois Nebel (2011)
    7
    Čekala jsem o něco víc, ale na druhou stranu rozhodně to lepší co se v ČR poslední roky natočilo. Jsem ráda, že jsem to viděla na velkém plátně a celkově docela dobrý pocit. Má to atmosféru, je to zadumané a nechává to divákovi prostor i pro fantazii.
  17. Líbáš jako ďábel
    Líbáš jako ďábel (2012)
    4
    Lístky do kina jsem dostala zadarmo, jinak by mě ani nenapadlo na to jít. No a moje očekávání tak nějak odpovídalo realitě. Občas jsem se zasmála, ale převládaly spíš pocity trapnosti. V telce si to znovu už určitě nepustím.
  18. Kurz negativního myšlení
    Kurz negativního myšlení (2006)
    10
    Černý humor ve své nejryzejší formě. Dělat si srandu z postižených možná někomu může přijít nevhodné, ale tenhle film dokázal vybalancovat záchvaty smíchu s podprahovým zamyšlením nad tím, jak to mají tihle lidé těžké. Z mého pohledu přiměje k jinému úhlu pohledu spíš než nějaké uplakané melodrama. Pokud jste schopni přistoupit na Brejenovu hru, je to jedna z nejlepších komedií, co jsem viděla.
  19. Millerovi na tripu
    Millerovi na tripu (2013)
    7.5
    Komedie moc nevyhledávám, protože většinou sklouznou do trapností a není se čemu smát. Ovšem tady jsem se smála několikrát a snad až na jeden skeč a trošku závěr jsem u toho vůbec nekulila oči vzhůru. Takže - závěr: jo, líbilo se mi to, je to oddychovka, ale příjemná, svižná, povedená.
  20. Prolomit vlny
    Prolomit vlny (1996)
    10
    Film, u kterého vydržet do konce, pro mě bylo psychické utrpení. Tak skvěle je to natočené. Film, u kterého jsem si uvědomila, že to, co točí LvT, jsou přesně ty filmy, které chci vidět.
  21. Donšajni
    Donšajni (2013)
    2
    V kině jsem se nudila. Zůstala jsem jenom proto, že partnera to celkem bavilo. Ovšem na tom, že ten film slabší a hovořit v jeho případě o Oskarovi je směšné, jsme se shodli oba.
  22. Kapitán Phillips
    Kapitán Phillips (2013)
    7
    Nebyl to špatný film, ale po tom obecném vychvalování pro mě znamenal spíš zklamání. Čekala jsem víc. Po technické stránce dokonalý film, ale příběh mě nějak nestrhl, celou dobu jsem jakoby plavala po povrchu. Chyběla mi tam rozvinutá motivace druhé strany (Somálců). Nechápala jsem, jak je možné, že když US má tolik peněz na to, aby předvedla takové manévry kvůli jednomu kapitánovi, tak lodní společnost posílá lodi do této oblasti bez ochranky jako tele na porážku, notabene když podle info z filmu je pirátská skupina co 600 mil. Prostě mi to přišlo takové jednoduché, ačkoli šel scénář napsat jistě s daleko větším přesahem než je oslava americké armády, která svoje občany nikdy nenechá ve štychu. Ovšem scéna na ošetřovně, ta byla skvělá. Na to aby byl film výjimečný, je ale jedna scéna málo.
  23. Nic nás nerozdělí
    Nic nás nerozdělí (2012)
    2.5
    Kdyby u toho filmu nebyla ta nádherně natočená vlna, nezbylo by nic. Pokud byl scénář psán podle skutečné události, tak potěš koště, byla-li bych předlohou, tak bych snad scénáristu zažalovala pro pomluvu, protože udělat z hlavních hrdinů hňupy IQ 80 to už chce opravdu se snažit. Melodrama jak vyšitý podle červený knihovny. Maminka ztracená v nemocnici (šla na operaci), jen abychom mohli se synkem srdceryvně plakat, kdepak asi je. Tatínek, který opustí dítě a nechá ho s neznámými lidmi, jen aby mohl hledat tam, kde už hledalo x lidí před ním. A vrchol bylo to úžasné setkání tří ztracených na neznámé ulici v neznámém městě. Jo, to jsem jim hodně věřila, to mě dojalo fakt nejvíc.
  24. Království
    Království (1994)
    10
    I když se všude píše, jak je to hororové a strašidelné atd., pro mě je tenhle seriál spíš fantasticky zvládnutou komedií. Lehkou, přesně vypointovanou. Pro mě nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděla.
  25. Antikrist
    Antikrist (2009)
    10
    Úžasný film. Dokonalá psychologie postav, dokonalá kamera. Už je to nějaký pátek, co jsem to viděla, ale to je film, na který se nedá zapomenout.