x.lucik.x

Lucie Králová

Komentáře 7

Od nejnovějších
  1. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8
    Je to Tolkien. Je to můj oblíbený žánr. Považuji se za skalního fanouška. Přesto to bylo dooost dlouhé i na mě. Musela jsem přehodnotit svůj prvotní postoj: "čím víc, tím líp". Pokud jde "víc" na úkor děje, pak je to hodně zlé. Víc, znamená někdy míň - více animace x méně skutečné, nádherné přírody...umělotina, faleš, málo děje. Ale i přesto se mi to líbilo.
  2. Drákula: Neznámá legenda
    Drákula: Neznámá legenda (2014)
    7.5
    Jak začít. Film se mi líbil, ALE...bylo tam pár opravdu divných momentů, které mi tam neseděly a taky ten konec mi přišel skutečně podivný. Hned mi to připomělo SAW =D vizuelní zpracováníí se mi líbilo, ale znovu bych na to do kina už nešla - celkově mi to jednou stačilo.
  3. Příběh rytíře
    Příběh rytíře (2001)
    10
    Tenhle film je pro mě srdcovky, možná i proto, že jsem ho poprvé viděla v dost "citlivém" věku. Každopádně je to film velmi vtipný, s pěkným příběhem i zpracováním. Je to spíš taková pohádka, ale já se k ní vždycky ráda vracím =)
  4. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    10
    Vůči filmům podle knih jsem většinou velmi skeptická (například Eragon skutečně nedopadl podle mých představ), obecně mi vadí i přidávání zbytečných scén a natahování děje. Ale v tomto případě si prostě nemůžu pomoct a musím jásat. Již od vydání prvního dílu se považuji za skálopevného fanouška, a proto pro mě byl třetí díl vyvrcholením epické cesty, na kterou jsem se mohla vydat spolu s hlavními postavami. Svět, kde muži jsou muži (a vypadají jako muži), ale kde zároveň i žena může stanout po boku muže jako rovnocený partner (nejsem feministka =D). Tento díl se mi oproti ostatním líbil zejména pro svou temnou atmosféru. V prvním díle jsme se proběhli s hobitky v kraji, ale ve třetím díle jsme se již plížili po pláních mordoru. Neskutečná atmosféra!
  5. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    10
    Neskutečný, dechberoucí příběh, který skýtá tolik poučení a tolik pobavení, kolik byste na začátku skutečně nečekali.