Finarfin

Vit V

Komentáře 10

Od nejnovějších
  1. Gympl
    Gympl (2007)
    4.5
    Při sledování tohoto filmu jsem se bavil asi podobně jako v hodinách českého jazyka. Možná ještě méně. Film se snaží za každou cenu vypovídat o dnešní generaci, ale v této poloze žalostně selhává už jenom kvůli křečovitým dialogům a kameře, která se snaží zabírat obličej za každou cenu tak blízko, že si mohl štáb nakoupit rovnou mikroskopy. Obrovské zklamání, velice se divím, kam se za těch 20 let dokázala vytratit kvalitní česká herecká, scénáristická a režisérská škola; vždyť filmy ze školního prostředí jsou perlami československé kinematografie! P.S: Film bych pojmenoval České graffity, neboť více než polovinu filmu vidíme dvojici Tomáš Vorel + Jirka Mádl čmárající po jakékoliv rovné ploše.
  2. Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku
    Jak jsem rozpoutal 2.světovou válku (1970)
    9.5
    Bránicintrhající a srdcepotěšující komedie s perfektním Marianem Kociniakem v roli toho největšího smolaře. "Brzy budou naše všechny krávy z Polska, Francie a později z celého světa...." - "Búúúúúúúúúúúúúúúúúúú" -"Pomóc, býk" Polské válečné filmy miluju :-)
  3. Nebeští jezdci
    Nebeští jezdci (1968)
    9
    Silný příběh o československých letcích v RAF. Je vidět, že válečné filmy nedělají středoevropské kinematografii ostudu (ať už mírně komediální či vážné). Zakončení filmu drtí psychiku!
  4. 19. epizoda
    19. epizoda (1987)
    0.5
    Jak natočit film pro americkou mládež očima tvůrců tohoto filmu: Vezměte nejlevnější digitální kameru jakou lze sehnat (nejlépe točte mobilem), napište scénář pro lidi s IQ 40 po úrazu mozku (ale film se dá udělat i bez scúnáře, že...). Do hlavních rolí obsaďte své známé a učesejte je na Bíbro-Zacoefronmany a nakažte jim, ať se tváří jako Šaning Tetjům říznutý Robertem Patyzónem. Pobíhejte si po lesíku za Horníma Kotěhůlkama, padejte do exkrementů, na hýždě a chovejte se jako puberťáci. Hotovo? Právě jste vytvořili světový 10D klenot světové kinematografie - nejenomže máte tři rozměry - délku, šířku, hloubku - dostanete také další rozměry jako tepelnou energii ve vaší hlavě, když se o vás pokouší infarkt, halucinogenní prožitek s netušeným pátým rozměrem... Divíte se Glumovi, že vyzradil na mučidlech, kdo má Prsten? Kdyby mi tohle Nazgulové pouštěli, tak taky zradím!!!
  5. Spawn
    Spawn (1997)
    1
    100% koncetrace síry a jiných pekelných látek. Strašlivé herecké výkony, děsiví "CGI" leviatani(samozřejmě jinak než tvůrci zamýšleli) a odporný úchylný klaun-ďábel jako z špatného filmu. Že by měl připomínat Jokera...? Špatný film, ale ne tak špatný, abych se u něj zvrhle bavil.
  6. X-Men: První třída
    X-Men: První třída (2011)
    9
    Nebudete tomu věřit, ale Singer je pokořen. Kde měl Singer dokonale vypiplané scénáře, tam mají "prvňáčci" emoce. No a asi posun První třídy na trůn mého x-menního bude taky zapříčiněn tím, že jako komiksového geeka mě potěší přítomnost charakterů, které nejsou tak profláklé (upřímně, slyšel z vás někdo před První třídou o Angel Salvadore?) . Michael Fassbender je král (tomuhle herci přicházím film od filmu čím dál více na chuť) a jeho (nejen) šachové dýchanky s profesorem X házejí směrovku na "starou" stewartovko-mckellenovskou šachovou bitvu. M. Vaughn zraje jak víno a je vidět, že ani nemilosrdné jho hollywoodských producentů nedokáže zatlačit jeho neopakovatelný styl. X-celentní podívaná!
  7. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)
    9
    Harry Potter se vrací ve vrcholné formě a to naposledy. Nabízí více než jen poctivou letní popcornovou podívanou, je to vůbec první plnokrevná fantasy od Návratu Krále. Už to není žádná pohádka - pro malé děti a neznalce předchozích filmů/ knižní předlohy se film nedoporučuje. Image mu kazí jenom zbrklé tempo a zkratkovitý scénář. Doporučuji podávat ve velkém rozlišení bez 3D a dabingu.
  8. Pan Bobr
    Pan Bobr (2011)
    8
    Jeden muž - slavný, mocný, bohatý a šťastný. Mel Gibson. Byl hvězdou zářivé velikosti, avšak moudří znalci oblohy dobře vědí, že čím větší hvězda, tím větší kolaps. Smrtelná agónie nesmírného obra mohla skončit černou děrou a hle! Neskončila. Z mlhavého zbytku mrtvé hvězdy se rodí hvězda nová, Fénix postává z ohně a prolévá slzy za minulé skutky. Syn odpouští otcovi, otec se shledává se synem, vesmírný cyklus je dokončen...
  9. Všemocný
    Všemocný (2011)
    8.5
    "Nejedu náhodou na NZT?" Toto jsem si říkal při revolučních kamerových postupech, ne nepodobných Aronofskyho epileptickým efektům, vypiplaných takřka k dokonalosti. No a z modrookého Bradleyho Coopera se nám stal Pan Herec; takových sympaťáků pobíhá v současném Hollywoodu až bolestně málo...
  10. Zjizvená tvář
    Zjizvená tvář (1983)
    7
    "A země otevřela svá ústa a vypila jeho krev. Pojď synu zla, lačním po tvé duši." Film je neskutečně chladný a syrový, ale já si nedokážu užívat film, který mi je myšlenkově blízký asi tak jako Hello Kitty Arnoldu Schwarzeneggerovi nebo bazuka Justinu Bieberovi. Postava Tonyho Montany je skvěle napsaná i zahraná famózním Al Pacinem, hudba perfektně sedí, film je bez debat mistrovské dílo. Tak proč "jenom za 3"? Brutální stopáž rozmělňuje většinu děje, který jsem si byl navíc schopen od poloviny filmu domyslet. Navíc jak už jsem napsal, nesouhlasím s žádnou myšlenou tohoto filmu; příčí se mi. Objektivně je film asi majstrštyk, pro mě "pouze" kvalitní gangsterka.