mondak

Michal

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Insidious: Červené dveře
    Insidious: Červené dveře (2023)
    8
    Film mě velice překvapil! Patrick Wilson to natočil lépe, než jsem čekal...shlédnuto v Dolby Atmos a to opravdu stojí za to! Není to dlouhé, ani krátké a vše dává smysl. Ten, kdo nezná sérii Insidious, pak neví, o co jde. Jděte do kina v Dolby Atmos a budete se opravdu bát :)
  2. Sisu
    Sisu (2022)
    9
    Pořádný akční film, který mě opravdu uchvátil...sice z hlavního hrdiny udělali tak trochu "supermana", ale ti náckové byli úžasní!! Shlédnuto v Dolby Atmos a zvuk je boží...skvělá podívaná, kde se nebude člověk nudit!!
  3. Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    8
    Film shlédnut v kinosále s Dolby Atmos. Pěkné, že se setkávají hvězdy z posledních dílů, více prostoru dostal i Dieselův Charger, ale je to tak trochu přeplácané...Momoa jako psychopat je dobrý, ale tato role není pro něj ideální! Každopádně pěkné triky, skvělá hudba Briana Tylera ( Dolby Atmos je bomba )! Za mě těch 70% +10% přidám za parádní zvuk Dolby Atmos :) Zajímavé bude pokračování tohoto dílu...
    • Triky, hudba+zvuk, staronové hvězdy
    • Trochu přeplácané, Momoa mě nenadchl :(
  4. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    10
    Maverick je rozhodně nejlepším filmem samotného Cruise, ale určitě i tohoto roku!! Shlédl jsem to v Dolby Atmos a i ta hudba člověka vtáhne do filmu...už dlouho jsem nebyl z nějakého filmu tak nadšený, jako je tento film :) Maverick je film ze staré školy, bez zbytečných volovin kolem a to se dvojnásobně cení!! Za mě jasných 100% s hvězdičkou...díky Tome Cruisi, jsi absolutní borec :)
  5. Výjimeční
    Výjimeční (2019)
    9.5
    Když jsem šel do kina na tento film, moc jsem nevěřil, že by to mohlo být alespoň shlédnutelné!? Po pár minutách se z toho začal klubat hodně zajímavý děj a musím říci, že mě tento snímek fascinoval!! Další z filmů podle skutečné události, co je natočené maximálně věrohodně...více takových filmů :)
  6. Amundsen
    Amundsen (2019)
    8
    Další ze severských filmů, který je natočen podle skutečné události. Seveřané ukazují, že umí točit vynikající filmy a je moc dobře, že takovýto vznikl! Ti, co čekají katastrofický film, budou zklamaní. Jedná se totiž o životopisný snímek, který ukazuje na Amundsena a jeho blízké po jeho život. Skvělý film, který doporučuji vidět, především v originále :)
  7. Vidíš měsíc, Danieli
    Vidíš měsíc, Danieli (2019)
    10
    Po vlažném začátku se to rozjede natolik, že to člověka vtáhne na 100% do děje! To, co dotyční museli přetrpět, je neskutečné. Na to, že je to severský film, tak je natočen tak kvalitně, že strčí do kapsy lecjaké americké"trháky"!!! Víc takových filmů bych si přál vidět a doporučuji každému, kdo má rád podobné příběhy :)
  8. Kursk
    Kursk (2018)
    9
    Jsem rád, že vůbec někdo natočil skutečný příběh ponorky Kursk! Co jsem měl možnost vidět dokument o Kursku na ČT, tak je to natočené opravdu podle reality, za což tomu přidávám procenta navíc! Skvělá a zároveň smutná podívaná o tom, jak ruští vládní šmejdi raději nechají umřít lidi, než aby si nechali včas pomoci...všem doporučuji :)
  9. Místo u moře
    Místo u moře (2016)
    10
    Bohužel tento film nebyl v každém kině, což byla chyba! Je to velice úchvatný film, kde ve své nejlepší roli se představil Casey Affleck...film zcela bez triků a jiných vymožeností je tou správnou volbou v dnešní době a za to jsem rád! Rozhodně jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední dobu viděl :)
    • v jednoduchosti je síla
    • nejlepší role Casey Afflecka
    • malá propagace tohoto filmu
  10. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
    Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)
    10
    Rozhodně nejlepší válečný film od Vojína Ryana!! Tohle se Melovi opravdu povedlo...šel jsem na to do kina s kolegou a oba dva jsme byli doslova nadšeni :)Rozhodně si to zaslouží nějakého toho oskárka...všem doporučuji, ale není to pro děti :)
  11. Sedm statečných
    Sedm statečných (2016)
    9
    Srovnání s tím původním, je v podstatě o ničem! Ale Antoine Fuqua si s tím pohrál parádně a celkově změnil děj filmu...zajímavá volba je ten indián a pak těch posledních 30 minut, kdy byla brutální přestřelka a to mě opravdu bavilo :) Shlédnutí v Imaxu bylo dokonalé...za mě 90%!!
  12. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    8.5
    Podle první ukázky jsem si myslel, že to bude nějaká napodobenina filmu Čelisti, ale mýlil jsem se!! Velice mě to překvapilo, jak to mělo nápad i jednoduchost, která podtrhovala výtečná hudba Marca Beltramiho vč. skvělých písní...jak se říká, v jednoduchosti je síla, tudíž dávám 85% :)
  13. Očista: Volební rok
    Očista: Volební rok (2016)
    8
    Většinou trilogie podobných filmů stojí za prd, ale tato trilogie je opravdu skvělá! Tento díl je jednoduchý, ale účelný a zcela jasný :) Tento film jsem si vychutnal tak, jak jsem od něj očekával...
  14. Ulice Cloverfield 10
    Ulice Cloverfield 10 (2016)
    8.5
    Zhruba první polovina filmu je trochu nuda a člověk se ztrácí v tom, co se tam vůbec děje?! poté to začíná nabírat na obrátkách a ten úžasný konec ( i když mohl být o trochu delší ) velice překvapil!! Třeba toho bude i více na Blu ray, kde by mohla být i prodloužená verze filmu, která toho bude mít na konci ještě více...
  15. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    9
    Na to, že mě první díl nezaujal tak, jak bych čekal, tento je zatím nejlepší!! Ta bitva mezi Avengery je úžasná :) Stopáž je akorát, nuda rozhodně také není a děj není chaotický a navazovalo to na Avengers...myslím si, že si to zaslouží i další pokračování!!
  16. Než jsem tě poznala
    Než jsem tě poznala (2016)
    10
    Něco tak pěkně a jednoduše natočeného už dlouho nebylo!! Naposledy to byl film Hvězdy nám nepřály, co se nesly v tomto duchu...jinak film mě velice zaujal a těším se, až bude na Blu ray :)
  17. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    8
    Byl jsem na tom v Imaxu a zážitek je výtečný! Bohužel je to hodně sestříhané, což druhou půli filmu trochu pokazilo...kdyby to nechali ve stopáži, jako u prvního dílu, bylo by to určitě lepší a ne tak zmatené!! Ještě, že tam ponechali většinu herců z z 1.dílu, to hodně zachránilo celý film.
  18. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    9.5
    Výborné pokračování, i když to vlastně není pokračování! Opět výborné triky, lekačky a i stopáž ( většina horrorů je krátkých ) :) Je šílený, že se něco takového stalo, ale natočené je to skvostně...už se těším, až to vydají na Blu ray
  19. Terminátor
    Terminátor (1984)
    10
    Tento film byl, je a vždy bude velkou klasikou! Projekce od kinoboxu byl parádní-krásný obraz i zvuk u tohoto filmu je skvělý :)