Profilový obrázek

dream

Jason Bourne
562

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Satanské tango
    Satanské tango (1994)
    9.5
    Kvalitní děj Satanského tanga je druhořadý, hlavní je použitý filmový jazyk Bély Tarra a k němu zvolená hudba. Film je složený z nádherných kompozic delších, magicky čistých, obrazově dlouhých záběrů, u kterých jsem byl uchvácen jejich krásou. Tak silně atmosféricky působivý film lze nalézt jen velmi zřídka.
    Nevěstinec
    Nevěstinec (2011)
    9.5
    Nový film Bertranda Bonella nás zavádí do uzavřeného světa, vybudovaného pro nenaplněné sny, skryté touhy nebo jen rozptýlení mužské pařížské smetánky. Je to svět, ve kterém se plní tajná přání až za okrajem únosnosti, zákazník platí, takže rozhoduje. L'apollonide (Souvenirs de la maison close) je psychologická studie života tamnějších dívek s jejich uměle vytvořeným profesním obalem, který jim postupně rozežírá krásné nitro, přímo souvisejicí se sociálními proměny tehdejší doby. Vyjímečnost filmu spočívá nejenom díky Bonellově citlivé, vysoce kvalitně režijní a scénáristické práci, ale také zvolené narativní konstrukci, výtvarnému řešení či symbolickému ztvárnění. Také však kameraman Josée Deshaiese s delšími, často statickými záběry, oba a také jiní spolutvůrci (např. vybraný stříh či zvuk) do filmu vnesli vyšší umělecký rozměr, při jejimž spojení zapřičiňují naprosté divácké rozplývání ve filmovém čase.
    Ve stínu upíra
    Ve stínu upíra (2000)
    5.5
    No, musím přiznat že mě trochu překvapilo, že se nejedná o rekonsrukci Murnauova natáčení filmu Upír Nosferatu, ale vytváří jiný, nereálný příběh, ve kterém tvůrci prezentovali své vlastní nápady a pravděpodobně i demonstrovali nadšení dílem Murnaa. Ovšem, musím konstatovat, že tento film je kromě herectví Willema Dafoea ve všech ohledech průměrný. Snaha o navození dobové atmosféry a ztvárnění Maxe Schrecka mě nutí být o trochu shovívavější.
    Mezi zdmi
    Mezi zdmi (2008)
    8
    Ztvárnit ve filmovém umění obraz reality se v tomto filmu podařilo na výbornou. Režie a scénář jsou dostatečně kvalitní aby zaujali a místo některých herců tu zahráli skuteční lidé sami sebe, což se s velikou pravděpodobností povedlo lépe, než kdyby jejich místa byla obsazena herci. Snadno uvěřitelný a zapamatovatelný film.
    Bez doteku
    Bez doteku (2013)
    6.5
    Bez doteku vůbec není špatným filmem, v záplavě české tvorby se jedná spíše o takové světlo na konci tunelu. Směr kterým se zaobírá, jehož značná část spočívá v uměleckém vyjadřování je rozhodně příjemným překvapením. Použité filtry, vnitřní zrak atp. je rozhodně přínosem. Horší je to s kvalitou scénáře, nebo s vedením herců, tady skutečně nejde o krok vpřed. Režijně je hodně znát, že se jedná o debut, je toho hodně co zdokonalovat.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3