mach

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Zapomenuté světlo
    Zapomenuté světlo (1996)
    9
    Líbil se mi také nápad obsadit Antonína Kinského do role sebe sama.
    • Jeden z nejlepších českých filmů devadesátých let a životní role pro Bolka Polívku. Tento herec zde dostal příležitost ukázat, že vedle své komediální polohy dokáže rozehrát celou škálu dalších lidských emocí. Scénáristce paní Mileně Jelinek se úspěšně podařilo převést předlohu Jakuba Demla do 80. let a z příběhu zdůraznit to, co je nadčasové - lásku, pocit bezmocnosti v konfrontaci se smrtí milované osoby, a podobné bezmocnosti v marném boji proti nespravedlnosti.
  2. Pravidla moštárny
    Pravidla moštárny (1999)
    9
    Velice lidský film, který pohladí po duši. Výborné zpracování předlohy Johna Irvinga, film dosahuje téměř kvalit knihy. Film jistě přispěl k tomu, že John Irving našel po světě ještě více čtenářů. Oceňuji také působivou hudbu, která film dobře doplňuje.
  3. Svět podle Garpa
    Svět podle Garpa (1982)
    9.5
    Vynikající herecký výkon Robina Williamse, filmové zpracování zachycuje podstatu předlohy. Je obtížné tak obsáhlou knihu stěsnat do filmu, ale Georgeovi Roy Hillovi se to povedlo. Myslím, že jeho zásluhou spousta diváků objevila Johna Irwinga a jeho další romány - a to je dobře.
  4. Přejezd Kassandra
    Přejezd Kassandra (1976)
    9
    Jeden z prvních velmi dobrých filmů na téma ohrožení smrtelným virem. Výborné obsazení. Škoda, že film není občas zařazen do projekce kin nebo vysílání TV. I když by to muselo být pro pamětníky.