Miu

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Počátek
    Počátek (2010)
    10
    WOW! nemám co jiného bych řekla! jak pravil již Tom Hardy- ani jednou jsem se nekoukla na hodinky. Nekoukla jsem se ani na nic jiného, chtělo se mi strašlivě čurat :), ale nemohla jsem se zkrátka od toho plátna odpoutat! A teď nevím, která z realit, v nichž se pohybuji je ta pravá.. I když realita mě praštila do ucha hned při východu z kina, když jsem slyšela kolem sebe samé :"noo, to byla zase slátanina, no jo, to hodnotili jen ti fajnšmekři.. " Já si nepřijdu jako fajnšmekr, když je film dobrej, je zkrátka dobrej, ale to milovníkovi komedií Zdeňka Trošky asi nic neřekne..
  2. Twilight sága: Zatmění
    Twilight sága: Zatmění (2010)
    6.5
    Mno, trojka rozhodně lepší než dvojka, o tom nemůže být debat.. nicméně, mimoto, že je to halt sragora pro náctileté, vidím hlavní kámen úrazu v Kristen Stewart. Ne že by snad Robert Pattinson vynikal přehnanou výrazovostí, ale to co předvádí Kristen v roli Belly je vskutku kulturní zážitek. Netušila jsem, že je možné odehrát celý film - dokonce už třetí- s pouze jedním mimickým výrazem tváře. Kristen nám ukázala, že to jde a že je možné za tento výkon získat i nějaké to ocenění! uvidíme, jak se bude tvářit ve čtyřce..třeba překvapí a rozšíří to aspoň o jeden.. co nutno pochválit je úžasná příroda, která je k vidění ve všech filmech série. a bojové scény v trojce jsou vskutku efektní..
  3. Pouta
    Pouta (2010)
    7
    Ač tvůrci přísahají, že si zakázali dívat se na film "Životy těch druhých" nelze nevidět podobnost více než náhodnou.. Možná, kdyby se bývali raději podívali pořádně, mohl film dostat švih, s nímž Životy těch druhých získaly nejen pár těch trofejí, ale hlavně divácké ocenění. Pouta mají 146 minut a na příběh s poněkud slabě vystavenou dramaturgickou linií je to stopáž velmi troufalá. Co musím ocenit je práce atchitekta, výpravy a kameramana. Doba je obrazově vystižena geniálně. Jakoby nám začínal v Čechách trend skvělých vizuálních děl, bohužel však většinou se slabě vystaveným příběhem..Doufejme, že se v letošním roce u nějakého filmu dočkáme obého..
  4. Protektor
    Protektor (2009)
    8
    U filmů jako je Protektor, neboli těch, které se odehrávají za druhé světové války a řeší tedy problematiku vztahu žid-árijec, je velmi tenká hranice toho, kdy může film zklouznout do patosu. Připadá mi, jakoby se právě tohoto tvůrci filmu báli a to natolik, že ve finále emoce stáhli na takové minimum, že jsou pro diváka téměř neznatelné. Nemyslím si o sobě, že bych byla emočně tupá. Ba naopak- zapláču si i nad článkem v novinách, o to víc týka li se židovské otázky a druhé světové války. Z Protektora jsem odcházela s pocitem, že jsem viděla opravdu dokonale natočený film, skvěle odvedenou práci všech složek- specielně architekt, výprava a kamera. Nicméně slzu bych marně dolovala, stejně jako jakoukoliv jinou niternou emoci. Každopádně však Protektor stojí za zhlédnutí neb minimálně po výtvarné stránce se jedná o lahůdku v našich rybnicích ne příliš často viděnou..
  5. Jánošík - Pravdivá historie
    Jánošík - Pravdivá historie (2009)
    5.4
    120 minut v kině se dá přežít pouze díky poměrně pohledné tváři Václava Jiráčka /Jánošík/ a Ivana Martinky /Uhorčík/. Ovšem tato náplast funguje pouze pro určitou část divácké obce, že? A tak, pokud patříte do té druhé části a zároveň se sadisticky nevyžíváte v pohledech na mučení, které je v tomto snímku natočené tak realisticky, že se mi dělalo zle ještě druhý den, pak zvažte své kroky směr biograf. Na druhé straně pro filmového fajnšmekra film skýtá mnoho- počínaje výtečnou prací s kamerou a konče skvěle odvedenou režijní prací Agniezsky Holland a Kasie Adamik. Jen ten Jánošík nám zkrátka už nějak vyčpěl...