janama

Jana Macháčková

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Vicky Cristina Barcelona
    Vicky Cristina Barcelona (2008)
    7.5
    Krásný příběh o tom, jak si mladá američanka dokáže užít prázdniny, nechat si zamíchat s osudem svého života a nakonec zjistit, že na ničem vlastně nezáleží. Navíc je ve filmu krásně vidět španělský temperament a mentalita, kterou bychom jinde asi jen těžko hledali.
  2. Spotlight
    Spotlight (2015)
    9.5
    S filmy, nebo seriály, z prostředí kanceláře, kde skupinka lidí vyšetřuje nějaký případ, se v posledních letech roztrhl pytel. Ať už se jedná o policejní vyšetřování (Black Mass, Temný případ), tak o novinařinu, které se to týká v případě Spotlight. Herci v něm předvedli nádherné výkony a samotný příběh byl natolik originální a zajímavý, že není divu, že film dostal cenu akademie za nejlepší film.
  3. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    9
    Eddie Redmayne nám opět dokázal, že s ním je třeba i do budoucna počítat jako se hvězdným umělcem. V Dánské dívce dokázal vyjádřit pocity osoby, která žije ve "špatném těle" neskutečně uvěřitelně. Jediná škoda je, že DiCaprio dostal Oscara čistě za zásluhy, objektivně ho měl získat právě Redmayne. Nemohu ale pouze pozdvihovat kvalitu herectví protagonisty, ale musím také oslavit výkony herců ve vedlejších rolích. Alicia Vikander v roli manželky podává srdceryvný výkon, po kterém nezůstane jediné oko suché.