angelikap

Ivana Pintířová

Komentáře 11

Od nejnovějších
  1. Mlčení
    Mlčení (2016)
    8
    Film, ze kterého se neodchází v klidu. nejde určitě jen o přemýšlení o křesťanství, ale o to, jak se svým přesvědčením. film se trefuje do povýšenecké sebejistoty pokud mám dojem, že moje přesvědčení dává odpověď na všechny životní otázky. Dává také nahlédnout do světa východu, o kterém možná máme jen mlhavé představy.
  2. Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Těžk o popsat slovy, tak silní vnitřní zážitek. Silný film, který ukazuje hrůzu války ale i obyčejnost hrdinství. Film, který si žádá přemýšlejícího diváka, který si příběh umí poskládat. Podstata výpovědi a poučení "netrčí", ale přesto jsou silné. jak lze dosáhnout Opravdu akční film, tím jak je "neakční". Když letadlo letí, tak letí - není tam prostě hned, když chce zaměřit nepřítele, tak to také není hned, když se prodírá někdo davem a běží po molu, které je dlouhé, tak běží, když se někdo topí, tak to také chvíli trvá. Chvílemi je tím napětí silné až k prasknutí. A přes veškerou hrůzu toho, co jsou lidé schopni způsobit, zaznívá i to, že když se spojí stovky malých činů, vznikne neuvěřitelné.
  3. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    9.5
    Vtipné a při tom odstrašující, když se zatvrdne v jakékoliv škatulce. Neskutečně obyčejné a při tom absurdní situace. Výborné herecké obsazení a věrohodné výkony. Nesmrtelné věty o chybujících soudruzích, rozdílu mezi knedlíkem a nokem. Smích se mísí se slzami.
  4. Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    9.5
    Film, která se dá sledovat stále znova bez dechu, věrohodné herecké výkony podtrhuje i český dabing. Také dobrý příběh pro přípravu na vlastní smrt, všichni jsme tak trochu čekatelé na tuto nevyhnutelnou skutečnost. Nutí zamýšlet se i nad vinou, trestem, odpuštěním a pomstou.
  5. Tobruk
    Tobruk (2008)
    8.5
    Výborně ukázaná historie na lidském příběhu. Daleko silnější emoce díky té zdánlivé poklidnosti. Ukázka toho, že nejsou potřeba stále akční efekty, protože tíha života je někdy k neunesení a poušť je něco s čím naprosto nemáme zkušenost. Díky za takový počin, a zvládá ho i dospívající mládež.
  6. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    9.5
    Jak první díl tak celá trilogie stojí bezesporu za shlédnutí, ale jsem ráda, že jsem napřed četla knihu, než jsem viděla filmy. I když je děj knihy i díky digitálním efektům skvěle převeden na plátno, přece jen hlubší myšlenky se do filmu zkrátka nedostanou ani to, že v knize je v nejnapínavějším nutné prokousat se nějakou Frodovou básní. Ale i tak výborný počin.
  7. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    10
    Film, který je možné vidět stále dokola a neomrzí se, pokaždé se objeví něco nového a i když děj znám, přesto zůstávám v napětí. Je to určitě jak díky scénáři, tak také díky herecké kvalitě. Rozhodně výborný film pro každou náladu a pro každé počasí.
  8. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    9.5
    Už jsem pohádku viděla třikrát a pokaždé objevím něco nového. S každým dalším shlédnutím si uvědomuji, tak je vše ve scénáři dobře poskládané, má svůj smysl, někam míří. Je to jak vybroušený diamant. Asi proto je tak úspěšná. Přijde mi ještě lepší než jednička. Možná proto, že už je znám rámec, ve kterém se pohybuji.
  9. Nezlomný
    Nezlomný (2014)
    10
    Už jsem to napsala do jedné diskuze k recenzi. Vzala jsem na film dospívající kluky, kteří jsou umístěni ve výchovném ústavu a po filmu z nich vypadlo: "Teda mi si říkali, co to bude za blbost, co vybereš, ale tos zabila." Takže si novináři a odborníci můžou říkat co chtějí, případně diskutující, ale tihle kluci, kteří hned tak nějakou velkou myšlenku nepochytí, si tu nezlomnost pamatovali.
  10. Ben Hur
    Ben Hur (1959)
    10
    Opravdu velkolepá podívaná, tím napínavější, čím jsou delší skvělé záběry kamery. Navíc není "přeslazený". Málo slov, spousta obrazů, důležité dějové scény nejsou vlastně vidět, můžeme si jen domyslet přes detail nebo záda. Postavy a jejich vnitřní napětí je uvěřitelné. I když film konči hapy endem, tak není laciný, ale probojovaný, a proto povzbuzuje i v reálném životě. Obrazově také ukazuje postoj antické civilizace vůči jednotlivci - jen mravenec v mraveništi a naproti tomu křesťanské poselství, kdy zdánlivě bezbranný jedinec zadrhává soukolí této mašinérie. Vidět tento film na velkém plátně v kině je opravdu nezapomenutelný zážitek.