Vratislav Kydlíček

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 2

Režisér Prušinovský: „Kladný hrdina je nuda. Představoval jsem si, jak Mirek Dušín krade nebo čichá toluen.“
Rozhovory8. 1. 2019
Režisér Prušinovský: „Kladný hrdina je nuda. Představoval jsem si, jak Mirek Dušín krade nebo čichá toluen.“

Včera vstoupil do televizního a internetového vysílání první díl komediální série "Most!" tvůrčího dua Jan Prušinovský, Petr Kolečko. Rozhovor s druhým zmiňovaným, scenáristou Kolečkem, jsme vám přinesli o víkendu. Dnes se zaměříme na režiséra Prušinovského, držitele dvou Českých lvů.

Jan Prušinovský: "Okresní přebor rozšiřuje mytologii seriálu."
Rozhovory23. 3. 2012
Jan Prušinovský: "Okresní přebor rozšiřuje mytologii seriálu."

Po náhradní vojenské službě začal studovat scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU. Studia ukončil ve třetím ročníku scénářem k filmu František je děvkař, který byl posléze i jeho samostatným režijním debutem (2008). Za svůj školní snímek Nejlepší je pěnivá (2005) získal řadu tuzemských i zahraničních cen. Podílel se na scénáři komedie Karla Janáka Rafťáci (2006) a povídkových Autopohádkách (r. Břetislav Pojar, Libor Pixa, František Váša, Michal Žabka, Jakub Kohák, 2011). Byl asistentem režie na filmu Medvídek (r. Jan Hřebejk, 2007). Je autorem populárního televizního seriálu Okresní přebor (2009). S velkým ohlasem se setkal i jeho televizní film V síti (2011) z cyklu Soukromé pasti s Kryštofem Hádkem, Jaroslavem Pleslem a Pavlou Beretovou v hlavních rolích. Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) je jeho druhým samostatným celovečerním počinem pro kina. Fandí Slavii Praha a jeho nejoblíbenějším fotbalistou je Ruud Gullit.