Anton Yelchin

7.0
Anton Yelchin

Anton Viktorovich Yelchin se narodil v Rusku v St. Petersburgu 11. března 1989. Vyrůstal v rodině úspěšných krasobruslařů – Viktora a Iriny Yelchinových, kteří se v roce 1972 kvalifikovali na zimní Olympijské hry. Jelikož ale byli židé, nebyly jejich výkony státními orgány oficiálně uznány. Když bylo Antonovi pouhých šest měsíců, rodina emigrovala do USA. Anton byl rodiči přirozeně veden ke krasobruslení, on si však během školních let raději vybral dramatický kroužek a později i soukromé lekce herectví v Los Angeles. Již v 11 letech si zahrál po boku Anthonyho Hopkinse v dramatu Srdce v Atlantidě, za což si vysloužil nominaci na cenu Young Artist Award.

Velké herecké příležitosti se mu dostalo v roce 2006 v krimi dramatu Alpha Dog, natočeném podle skutečných událostí. Ve filmu se ujal postavy Zacka Mazurskyho, který byl mladou partičkou unesen a nakonec i zavražděn. Ve filmu si zahrál po boku Justina Timberlakea, Sharon Stone a Bruce Willise.

"Byl jsem hrozný atlet. Moji rodiče jsou atleti, zkoušeli mě do toho dostat, ale nešlo to. Byl jsem strašný. Napřed jsem chtěl být vědcem, ale podpálil jsem koupelnu. Poté jsem chtěl být basketbalovým hráčem, ale jsem ne-příliš-vysoký ruský židovský kluk. Takže to nevyšlo taky."

Charismatický herec zemřel 19. června 2016 na následky autonehody. Jeho tělo bylo nalezeno zaklíněno mezi jeho autem a cihlovou poštovní schránkou, která byla součástí vstupní brány do jeho domu.

Narození:
11. 3. 1989
Sankt - Petěrburg, Sovětský svaz
Úmrtí:
19. 6. 2016
Los Angeles, Kalifornie, USA
Vlastní jméno:
Anton Viktorovich Yelchin
Výška:
175 cm

Znáte z


Anton Yelchin: Filmy a pořady 83