Martin de Thurah

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Martin de Thurah
Martin de Thurah

V roce 2002 dokončil studia na dánské Národní filmové škole. Působí jako výtvarník vizuálních efektů u některých dánských celovečerních filmů, režíruje hudební klipy (natočil klipy pro James Blakea, Feist, Editors, Röyksopp či Davida Byrnea) a krátké filmy.

Na předávání CADS Music Vision Awards v Londýně získal cenu pro nejlepšího začínajícího režiséra. Jeho první kátký film Young Man Falling (Pád mladého muže, 2007) byl vybrán do soutěžní sekce Týden kritiky na festivalu v Cannes a vyhrál cenu za nejlepší severský krátký film na festivalu Nordisk Panorama.

Jeho reklama pro firmu Thomson byla vyhodnocena jako jedna z nejlepších za rok 2011. V poslední době Martin natočil oceňovanou reklamu společnosti Camelot provozující státní loterii ve Velké Británii a také reklamu s Davidem Beckhamem na společnost Sainsbury’s. Obojí pro agenturu AMV.

Narození:
29. 4. 1974
Copenhagen, Denmark

Znáte z


Martin de Thurah: Filmy a pořady 9