Jonáš Janků

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Jonáš Janků
Jonáš Janků

Ve svých studiích se postupně zabýval vizuálním uměním, hudbou a humanitními vědami, až svou seberealizaci nalezl v současném tanci a pohybovém divadle. V rámci současného tance se zabývá zejména kontaktní improvizací a partneringem. Z cirkusových disciplín se věnuje hlavně pozemní párové akrobacii, individální akrobacie, ve vzduchu je pak jeho doménou zejména šála, ale rád experimentuje i s alternativnějšími formami jako je například "wall dance" atd. Jeho snahou je integrovat veškeré své performerské zkušenosti z tance a akrobacie, spolu se zkušenostmi z dalších pestrých odvětví, jako je capoeira, tai-chi, jóga, párová/akrobatická jóga atd. do celistvého (nejen) pohybového divadelního jazyka, navíc obohaceného o zkušenosti s hudební tvorbou a muzikoterapií.

Účastní se mnoha workshopů uznávaných českých i zahraničních umělců (mimo jiné např. Albina Waretta v rámci programu educircation). Spolupracoval na autorských tanečních představeních tanečnice a choreografky Kataríny Rampáčkové; mezinárodních projektech "Jizvy v kameni" a "Jezero Grus Grus" divadla Continuo; je členem sdružení V.O.S.A. Theatre a jeho pouličního představení "Vysoké snění"; v poslední době působil jako akrobat v představení studia DVA "Vánoční Koleda" a jako choreograf/lektor spolupracoval na akrobatických scénách představení "Odpad, město, smrt" režie Dušana D. Pařízka pro divadlo Komedie. Mimo to je perkusistou hudební skupiny Džezvica. Je prvním odchovaným lektorem Cirqueonu. Učí zde Závěsnou akrobacii na šálách a laně pro začátečníky, je pomocným lektorem Cirkusové školky a zaskakujícím lektorem tanečně-akrobatických lekcí. (zdroj: http://www.cirqueon.cz)

Znáte z


Jonáš Janků: Filmy a pořady 1