Jiří Novák (II)

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Jiří Novák (II)
Jiří Novák (II)

Jiří Novák se narodil roku 1984 v Kroměříži.

V letech 1996–2004 studoval státní gymnázium v Kroměříži. Poté pokračoval ve studiu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, ateliér Animovaná tvorba. Promoval v roce 2010.

Od útlého věku s dědou Jiřím, akademickým malířem, pronikal do tajů malby a grafiky, s otcem Michalem, veterinárním lékařem, odhaloval zákonitosti živé přírody. Biologie se stala vedle výtvarného umění hlavním autorovým koníčkem. Jiří Novák spolupracuje jako redaktor a spoluautor mezinárodního biologického serveru BioLib (Biological Library, biolib.cz). Spolu s otcem Michalem Novákem patří k zakládajícím členům Bulharské malakologické společnosti. Některé zajímavé výsledky biologických průzkumů publikuje na serveru Malacologica Bohemoslovaca a v časopise Živa.

Autor se věnuje tvorbě krátkometrážních, vesměs propagačních animací (např. znělka Letní filmové školy v Uherském hradišti 2010). S kolegy z ateliéru audiovize spolupracoval rovněž na několika úspěšných videoklipech (Mňága a Žďorp: Na stanici polární, Bratři Ebenové: Folkloreček).

 


Jiří Novák (II): Filmy a pořady 5