Karel a já

71%
Karel a já
Plakát traileru
Lucie očekává svého ženicha, ale ten se bohužel nedostaví. Předsvatební noc ho stála mnoho sil a díky veselé náladě zapomněl nejen na to, kde bydlí, ale i na svou vlastní svatbu. Lucie považuje jeho chování za neomluvitelné a svatbu chce zrušit. Oldřich, jehož mužská ješitnost tímto velice utrpěla, se rozhodl oženit s první dívkou, kterou potká. Sám však zjišťuje, že to není tak jednoduché, i když dívek je mnoho. (Filmexport)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Scénář poplatný své době, obyčejný, lidský a založený na nějaké náhodě, legraci.. sázce. To co ho dělá výjimečným a ještě lidštějším jsou herci. V čele moji dva velcí oblíbenci stříbrného plátna: Jindřich Plachta a Jaroslav Marvan. Pěkný, lidský a nenáročný film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Naivní zápletka, ale jako vždy skvělý Jindřich Plachta. A že miloval koně, tak to chápu! Mít tu možnost, tak si nějakého koně rovněž pořídím. Jsou to velice chytrá zvířata, bohužel v bytě se chovat nedají. Je potřeba si uvědomit, že film byl natočen uprostřed druhé světové války! V té době diváci vyžadovali něco úsměvného, hřejivého, co pohladí po duši. Upoutal mě i Jaroslav Marvan, Ladislav Pešek, Hana Vítová nebo Jana Dítětová. Jedna vtipná hláška za druhou.

Dodatečné informace

Původní název:
Karel a já (více)
  • Československo Karel a já
  • Československo Karel and I
  • Československo Karl und ich
Premiéra v ČR:
4. 12. 1942
Distributor:
Nationalfilm
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění