Kalifornie

68%
Kalifornie
Plakát traileru

Brian Kessler je mladý ambiciózní novinář, který se společně se svou přítelkyní a fotografkou Carrie vydá napříč krajinou, aby sledoval stopu masového vraha a jeho obětí. Společně s nimi cestuje Early Grace a jeho přítelkyně Adele. Jak se čas a kilometry míjí, Brian a Carrie jsou více a více přesvědčení, že masový vrah je po celou dobu s nimi v autě.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Nízkorozpočtový psychologický thriller, který má co ukázat. Syrová a zajímavá interpelace o intrikách a myšlenkách sériového vraha překvapující svými tajnostmi a činy v každém momentu. Psychologické a sociální rozdíly se zdají být na tomto dějovém příkladu velmi důležité. Ono celkově se jedná o povedenou studii zkoumající lidskou temnotu přirozenosti a odhalující skutečnou podstatu člověka. A právě v této podstatě je myšlenka i značně znepokojující, neboť nikdo nevíme, jak se kdo a kde v následujících hodinách projeví. Příležitost hereckého koncertu Brada Pitta. Dal do své role psychopatického vraha naprosto vše. I přes určité mírnější klišé a jistou suchopádnost se jedná o snímek, který má své kouzlo a kultivovanost.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Pitt si tu dává svého (prvního?) šílence, kterého jsem mu ale v dalších filmech věřil mnohem víc, Lewis je i zásluhou toho dabingu dost protivná a Duchovny s Forbes celkem nevýrazní. Stejně jako celý film, který mě ani zdaleka nebavil (nebo spíš nenapínal) tak jsem doufal. Sena je prostě patlal a stvořil další béčkový thriller, kterých kdysi ve videopůjčovně leželo mraky.
kedl
kedl
6 380 bodů
9
Temnota masového vraha v podání psychicky labilního Brada Pitta.

Dodatečné informace

Původní název:
Kalifornia (více)
  • USA Kalifornie
  • USA Kalifornia
  • USA Kalifornia - A halál nem utazik egyedül
  • USA Kalifornia: Passasjeren i baksetet
  • USA Kalifornia: Uma Jornada ao Inferno
  • USA Kalifornia: Uma Viagem ao Inferno
  • USA Калифорния
Země původu:
USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
2,4 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch