Kalamita

77%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Spojení Věra Chytilová a Bolek Polívka prostě fungovala. Bolek navíc zahrál skvěle. JE to opět svérázný film, ale na to jsme byli u Věry Chytilové zvyklí. Film má humorné pasáže a ž blbě humorné, ale také má spousty hluchých míst a absurdit.Každý, kdo rád kontroverzní snímky by se na to měl podívat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Vznikl celý film jen kvůli poslední sekvenci ve vlaku? Nedivil bych se tomu, protože doposud poměrně chaotickému a neučesanému ději dává zakončení poměrně silnou pointu, což se mi docela zamlouvá - zvlášť u Chytilové, kde mám leckdy pocit zvláštní roztříštěnosti. Vidět tentokrát, jak její film směřuje k něčemu konkrétnímu, je změna. Příjemná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Zajímavá komedie o mladém chlapovi, který zběhne z vysoké školy do pracovního procesu, aby se stal strojvůdcem horské lokálky. Tam se zamiluje do kotrmelíny, která je napůl zdravotní sestřička a napůl bobařka a musí odmítat návrhy vdané doktorky a neprovdatelné průvodčí. Jeden z vyloženě diváckých filmů Věry Chytilové, který oproti jejím experimentům nezestárl. Herecky je to velmi solidní díky Polívkovi, Bláhové, Synkové a Kretschmerové a potěší ve vedlejší roli živelný Laco Deczi.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Ale vcelku mě i mlaďounký Bolek svým výkonem překvapil. Komedie je to dobrá a vtipná.
kawa
3 388 bodů
5
Hodně slabý film, ve kterém někteří hledají něco co tam není...
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Skvělý film od paní Chytilové.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Chodit na filmy s Polívkou a Bláhovou byla povinnost tehdy...
pateta
461 bodů
Kalamita-(aneb Jak Bolek Polívka herecky dozrával pod vedením mistrné režisérky)
Jitka
333 bodů
7.5
Věra Chytilová si jako jediná představitelka československé nové vlny dokázala prosadit svou. Nenápadný, leč výborný snímek, pro mnohé filmové a televizní diváky tehdy málo známý Boleslav Polívka, třebaže velká hvězda Divadla na provázku (Husa na provázku).
samik
324 bodů
Skvělý film. + 99%