Jurský park

87%

Komentáře a recenze 81

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
10
Tento snímek je mým splněným snem. Od mala miluji dinosaury a Steven Spielberg mi je převedl na plátna kin. Nutno dodat,že zcela geniálně a bezchybně. Vždyť na tu dobu kdy film vznikl vypadají dinosauři jako živý a Spielberg tím opět přeskočil dobu. Řemeslně je film zcela dokonalý a nic se mu nedá vytknout. Příběh je zajímavý a podpořený výtečnými herci. Prostě filmová klasika,která si zaslouží hodnocení v superlativech.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7.5
Na tento film jsem čekal fronu na předprodej lístků se svým kamarádem a 14 dní předem jsem spal s lístkem pod polštářem :) Prelomový film.. nádhera.. 20 let jsem film neviděl ,abych si nezkazil dojem. 20 let je přeci jen znát a triky už asi musí působit dosti zastarale :)
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Geniální revoluční film, který se zapsal do filmové historie díky prvnímu použití PC animace v hraném filmu . Nyní se vrací ve 3D, který dodává snímku větší dramatičnost a realitu. To, co jsme obdivovali před 20 lety, nyní obdivujeme dvojnásobně. Zvířata vypadají jako živá a slavný Tyranosaurus Rex je ještě děsivější. A tak opět máme možnost prožít s hrdiny snímku kontrolní prohlídku parku, kde se chovají naklonovaná pravěká zvířata, která se vlivem jednoho obtloustlého pracovníka pachtícího po finanční odměně od konkurence, po celém parku rozutečou a ty agresivní začnou útočit na vše živé. 3D provedení je velmi dokonalé. Pravda, až na jednu věc, která byla patrna už při převodu do 3D u filmu Titanik. Herci dívající se na sebe, se ve 3D míjejí pohledy, což je u filmu, který byl točen ve standardu pochopitelné. Těchto okamžiků je však poskrovnu, a tak to zase tolik nevadí. Zaručený filmový zážitek, který zanechá hluboký dojem.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
8
Film mého dětství. Navíc jasná látka pro Spielberga, kde mi tentokrát nevadí jeho neosobnost a megalomanství... Ostatně jací jiní by měli dinosauři být. EDIT 3D: Konverze jde z extrému do extrému. Buď irituje, to když je v popředí nějaký nezaostřený objekt, nebo mile překvapuje nezvyklou hloubkou, za kterou by se nemusel stydět ani nový film, který se stereoskopií počítal. Jinak sledovat film po dvaceti letech v přítmí kinosálu možná potvrzuje značnou hloupost scénáře, ale také Spielbergovu schopnost vylhat si perfektní blockbuster. Už to nefunguje tak špičkově jako dřív, ale stále je to poctivá dávka zábavy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na příběhu by se zub času podepsat neměl a ono se mi právě zdá, že efekty vypadají na tu dobu pořád zatraceně dobře a naopak ten příběh skřípe. Jsem zvědavý na knížku, protože pochybuju, že ji Crichton napsal jen jako takové drsnější dětské dobrodružství. 7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Jurský park je fenomenálním rodinným snímkem, který je inteligentní, dobrodružný, zábavný a nesmírně napínavý. Je symbolem dokonalé hollywoodské podívané, u které čas prokázal, že nestavěla jen na bravurních technologických novinkách. Píše se rok 1993. Výsledek předčil všechna očekávání. Diváci brali kina útokem a film se stal ve své době nejúspěšnějším filmem, když vydělal jenom v kinech naprosto neuvěřitelných 923,1 milionů dolarů. Film stál mimochodem ,,pouhých“ 63 milionů, protože Spielberg nikdy nepracuje za honorář, jenom za procenta. Fenomenální triky, invenční nápady, výborní herci a přesně obsazené dětské role šlapou jako dobře namazaný stroj. Recenze v New York Times snímek popisuje jako mix hrůzostrašných momentů se sentimentem a napínavou akcí a pomáhá si závěrečným obrazem z filmu, kde hraje důležitou roli nápis Když dinosauři ovládli zemi větou:,,Evidentně, vládnou znovu“. Film je skutečně parádní ukázkou skvěle odvedené zábavné podívané a patří k důležitým mezníkům filmové historie.
lamps
lamps
15 150 bodů
10
Ultrabiják, kterému bez přehánění vděčím za mnohé. Jako malého caparta mě přiměl zamilovat se do hollywoodských velkofilmů, s odstupem let a každým dalším zhlédnutím mě pravidelně obohacuje o stále rozsáhlejší zjištění, kterak hollywoodský velkofilm dokonale poslepovat a odvyprávět. Ta nesmírná lehkost, s jakou se příběh nese, rozplétá i uzavírá, je pouze odrazem precizně promyšlené scénáristické skládačky a zároveň výsledkem obdivuhodné práce Stevena Spielberga. I po nejmíň padesáté mi dělá takovou radost nechat se unést nejprve ideální rodinnou idylkou, která se postupně a hladce mění v napínavou dobrodružnou jízdu s predátory, které film v úvodní části jen vkusně a systematicky představil. Spielbergova inscenace a geniální Williamsova hudba způsobují husinu s neomezenou trvanlivostí a triky už prostě lepší a uvěřitelnější být nemohou. Miluji ten film, jeho postavy, jeho svět, jeho příběh plný nestárnoucích režisérských atrakcí (vibrující hladina vody, strom, restartování systému...), miluji i ten bezprecedentní uvědomělý merchandising. Kult s velkým K.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Nestárnoucí klasika.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Vizuálně celkově dokonalé, prostředí ideální a přirozené, napínavý příběh a jako celek zaujme.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
Ďaľší Spielbergov skvost. Film som videl hneď niekoľkokrát a bola to fakt pecka. Odporučujem pozrieť všetkým. 100%