Jméno kódu: Rubín

44%
Jméno kódu: Rubín
Plakát traileru

Film Vás zavede do světa legendy o dvou mladých lidech, o jejich vztahu, jenž rozpoutává božské síly, které plodí zázraky. Díky lásce kouzlo vznikne a díky ní i zanikne. Příběh o tajemství alchymie, která usiluje o objevení elixíru života, umělého zlata a kamene mudrců, příběh o tajemných silách v člověku i mimo něj, o silách, jež překračují hranice jednoho života a kráčí historií jako temné stíny nenápadně dotvářející smysl a směr našeho života - to vše Vás očekává ve filmu, který se objeví na plátně našich kin."

?Je velmi těžké postihnout děj filmu, neboť ten tvoří pouze jednu rovinu celého příběhu. K vyprávění velmi podivuhodného příběhu použil Jan Němec mnoho archivních záběrů, jež spolu s dalšími "trikovými" sekvencemi vytvářejí celek, jenž bude patřit k nejpozoruhodnějším dílům, které naše kinematografie vytvořila. Avšak nemusíte mít obavu, nejde o film, jenž by provokoval za pomoci stejných prostředků jako film minulý (V žáru královské lásky). Je tomu přímo naopak.




Fingon
16 886 bodů
2
Jan Němec to hrubě nezvládl. Příběhy o alchymistech mám rád, ale tohle...
kawa
3 388 bodů
4
Další psycho film bez příběhu s Janem Potměšilem od Jana Němce, obrazy prolnutí politiky, záběrů s nacistické Prahy atd. s hranými sekvencemi je šílená. Jediné co za zmínku stojí je kamera.

Dodatečné informace

Původní název:
Jméno kódu: Rubín (více)
  • Česká republika Jméno kódu: Rubín
Premiéra v ČR:
5. 12. 1996
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění