JFK

81%
JFK
Newyorský státní zástupce Jim Garrison, hlavní hrdina filmu JFK, po atentátu na prezidenta Kennedyho nepochybuje o tom, že oficiální verze události, která vraždu přisuzuje jednotlivci Lee Harvey Oswaldovi, je chybná. Garrison se domnívá, že Oswald byl jen figurkou ve spiknutí pravicových kruhů, zahrnujících kubánské emigranty a vysoké představitele CIA, kteří chtěli zabránit Kennedyho plánu stáhnout vojáky z Vietnamu. Při vyšetřování, které zahrnuje analýzu obrazových záznamů a svědectví, zjistí důkazy o více střelcích, ale narazí na obrovský odpor, když se snaží získat svědectví pro soud. Rozhodne se obžalovat kubánského obchodníka Claye Shawa z přípravy spiknutí, ale Shaw je pro nedostatek důkazů osvobozen a média proces odsoudí. Otázky ohledně pravého průběhu atentátu zůstávají nezodpovězené.



Pete69
Pete69
30 053 bodů
9.5
Dokonalé politické drama založeno nejpodivnějším atentátu na prezidenta USA v historii. Skvěle rozvinuta konspirační teorie, která snad ani není konspirační teorií ale jasným faktem. Jeden střelec to být nemohl. Kam až mohou zasahovat chapadla chobotnice naznačuje tento skvělý snímek, který se opírá o fakta a nepouští se do úplných extrémů. Skvělé proložené historické záběry s těmi filmovými, 189 minut napětí .. času není vůbec třeba litovat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
8
Krásná ukázka dokonalé filmové manipulace. Nemůžu se na to úplně zlobit, protože jde zřejmě o Stoneovo upřímné přesvědčení a ne politickou propagandu, i když jde rozhodně o nebezpečně prolhaný film. Výživný studijní materiál k tomu, jak utvářet divákovo přesvědčení. Na emocionální úrovni tak strhující, že by člověk přestal věřit komukoliv, kdo má na rozdíl od Kevina Costnera nějaká data.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jedním slovem famózní. Stone to pojal hodně zajímavým stylem. Ty dobové záběry vkládány do filmu vůbec nepůsobí rušivě, naopak ho spíš docela oživují. Těch 206 minut uteklo jako voda, která sebou přinesla neskutečné množství informací a také snad v každém záběru nějakou známou hereckou osobnost a můj mozek stále šrotuje a zpracovává, to co viděl. No a jestli je scénář opravdu podle skutečnosti, tak asi začínám věřit na všechny konspirační teorie :) P.S.: Zpřístupnění dokumentů CIA bude ještě nejspíš pěkná sranda :) 95%

Dodatečné informace

Původní název:
JFK (více)
  • Francie JFK
  • Francie J.F.K.
  • Francie JFK: Caso abierto
  • Francie JFK - Tatort Dallas
  • Francie JFK - Un caso ancora aperto
Premiéra v ČR:
24. 4. 1992
Země původu:
Francie, USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
JFK je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch