Jeremiah Johnson

77%
Jeremiah Johnson

Jeremiah Johnson je unaven a rozčarován civilizací, rozhodne se stát zálesákem a vydává se do divočiny, o jejíž čistotě nikdy nepochyboval. První zima ve Skalistých horách ho málem zabije. Vyhladovělý a téměř zmrzlý najde útočiště u zkušeného starého lovce kožešin (Will Geer), jehož lekce v technice přežití zahrnuje i přímou konfrontaci s grizzlym. Kasovní trhák, natáčený kompletně v Utahu, svedl dohromady Roberta Redforda a dvojnásobného držitele Oscara Sydneyho Pollacka. Byl to druhý z jejich celkem šesti společných filmů a Jeremiah Johnson se v něm "vrací k přírodě” způsobem, jaký nezachytil žádný film předtím ani potom. (Zdroj: MagicBox) Příběh Jeremiaha Johnsona vypráví o muži-lovci, který miluje přírodu a nechce se podřídit zákonům společnosti. Jeho odchod od civilizace ale ještě nemusí nutně znamenat nalezení vlastního klidu. Snímek zaujme nejen výborným hereckým výkonem Roberta Redforda, ale i působivými záběry nespoutané a ještě nezničené přírody, natočené v divočině v Utahu. (LFŠ 2006)




Pete69
Pete69
29 761 bodů
8.5
Krásný dobrodružný western, který se postupně mění v akční drama. Robert Redford v nejlepší kondici, zarostlý, drsný, přitom lidský a uvěřitelný. Začátek je naprosto kouzelný, drsné horské prostředí Colorada v době, kdy se tam proháněli Indiáni a rozhodně nebylo pro "bílého muže" jednoduché přežít. Krásná podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Redford je pro mě strašně nevýrazný herec, ale to by byl nejmenší problém. Spíš mi vadí ta dokonalá, nevzrušivá "plynulost" tohohle filmu. Několik vynikajících momentů a schopnost vtáhnout do svého světa se ale upřít nedají, takže kvalita ano, ale bez šance na naprosté zaujetí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Tak kdepak opisoval Revenant, což? Klasický hit, který sice nese místy pár nešťastných znaků filmů ze 70. let (bože, ty transfokátory, proč?), ale zároveň je to poctivá filmařina. Pár herců, sto úžasných filmových lokací a zároveň film rozdělený do dvou polovin, z nichž ta první je výrazně jiná, než ta druhá. Jeden z nejlepších amerických westernů vůbec.

Dodatečné informace

Původní název:
Jeremiah Johnson (více)
  • USA Jeremiah Johnson
Distributor:
Magicbox
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,1 mil. USD
Tržby:
44,7 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné