Jeden z nich je vrah

62%
Jeden z nich je vrah
Plakát traileru
Bývalý řidič dálkové dopravy Marek si odseděl trest za pašování uměleckých předmětů do ciziny a je propuštěn na svobodu. Na lavici obžalovaných však stanul sám, neboť vzal vinu na sebe namísto svých společníků výměnou za to, že se postarají o jeho rodinu. My se s ním setkáváme v okamžiku, kdy je po odpykání trestu propuštěn na svobodu a ihned nato kontaktuje jednoho z nich – Karla Hesse, jehož následně chladnokrevně zavraždí. Poté se vydá i za ostatními – Jelínkem, Krásou a Novákem, které postaví před hotovou věc, že Hesse zabil. Přinutí je o věci mlčet, poněvadž by je nyní u výslechu všechny potopil. Za vlastní mlčení si pak žádá finanční rentu. Po třech měsících se ale z Marka stává notorický opilec a pro své kumpány začne představovat nebezpečí. Policie také nalezne mrtvé tělo Hesse v potopeném autě. Případu se ujímá zkušený vyšetřovatel Hájek, který si brzy dá do souvislosti Hessovu smrt s propuštěným Markem.



avenis
avenis
8 067 bodů
5
Zajímavé obsazení a jedna z prvních detektivek Dušana Kleina. Jeho rukopis je patrný právě v tom poklidném tempu, které se nám dnes může zdát až unylé. Hodně filosofování, minimální akce. Jako ze života... Ale rozesmála mě ta křečovitá "postelová" scéna. (5.7.2022)
kawa
3 388 bodů
6.5
Filmové zpracování krimi příběhu, kdy parta šoférů kamiónů měla pomáhat jednomu ze svých členů a hlavně jeho rodině při pobytu za mřížemi. Ten se po návratu domů mstí a vydírá a také vraždí. To si další nedají líbit a také ho zabíjí kladivem… Těžkopádné zpracování bez zřetelného konce.

Dodatečné informace

Původní název:
Jeden z nich je vrah (více)
  • Československo Jeden z nich je vrah
  • Československo Einer von Ihnen ist der Mörder
Premiéra v ČR:
23. 4. 1971
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Jeden z nich je vrah je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch