Je třeba zabít Sekala

77%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Ten film jsem kdysi ne ... vůbec, ani trochu. Hnusný Sekal, odporný Záprtek, okázale věřící křesťané-bohatí sedláci, kteří naplánují vraždu, ale nechtějí si před tím svým Bohem ušpinit ruce, tak k činu bezohledným vydíráním přinutí jiného - vydíráním stejným, jakým je ničí sám Sekal.A když je dokonáno, nechají ho napospas smrti ... Fuj, děs běs. A napodruhé už to všechno do sebe zapadalo - jako antické drama včetně katarze. Skvělý scénář Jirky Křižana (škoda, že jich nebylo víc ...), výborná práce Vladimíra Michálka.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Dost možná nejlepší porevoluční český film. Výborná atmosféra, fungující charaktery. Na konci až zamrazí.
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Ve filmu krásně zahráli všichni zúčastnění herci. Jak nám bylo předem zdůrazňováno, ve filmu byl opravdu brilantně nasnímaný zvuk dolby stereo. Jen ten příběh snad mohl být o něco pravděpodobnější. Přesto stojí za vidění, abyste si udělali sami obrázek, třeba se totiž pletu a příběh je skvělý a stál za natočení.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Krásně natočený film o hnusných věcech, činech a lidech. Žádná přikrášlení, ale zobrazení doby, kde byla morálka podkopávána nejen okupací, ale i lidmi, kteří v ní žili. Michálek na ní nahlíží nezaujatě a pracuje s vizuálem tak, že ač se zdá pohoda a klídek navenek, uvnitř jde o dílo hořké, syrové a pravdivé. Těch 110 minut je člověk jako na trní a čeká, co se stane, protože stát se může všechno. Sakra dobrá filmařina a sakra dobrý film.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Když jsem se začala na tento film s tím podivným názvem dívat, vůbec mne nenapadlo, že to bude pro mě tak strhující příběh, který mi vyloženě vezme dech! Je to takový český western. Geniální kovbojka, založená na skvělém scénáři a vynikajících hereckých výkonech. Neříkám vůbec, že není dobrý Jiří Bartoška nebo Vlasta Chramostová. Ale v tomto filmu excelují především výborní polští herci, u nás málo známí, o to pak působí film přirozeněji. Je to takový polsko-český herecký koncert s úžasnou hudbou Michała Lorence a neméně úžasnou kamerou Martina Štrby.
Edward
Edward
2 481 bodů
3
3/10
siginho
siginho
649 bodů
10
Viz Psisko59 . Stejnětak napodruhé mnohem lepší. Klasický film an několikeré shlédnutí. Tohle člověk nepochopí napoprvé. Je toho moc na vstřebání a film je na to moc rychlý.
  • výprava - ta zakouřená cimra se sedláky mne uchvacovala
navrc.007
navrc.007
189 bodů
8
Sííla :-)